Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas-Igaunijas līgas mēneša MVP titulam izvirzīti trīs Latvijas klubu basketbolisti

Rolands Eliņš

Latvijas-Igaunijas līgas mēneša MVP titulam izvirzīti trīs Latvijas klubu basketbolisti
"Latvijas Universitātes" uzbrucējs Dāvids Vīksne. Foto: Sandijs Leicis

"Pafbet" apvienotā Latvijas un Igaunijas basketbola līga nosaukusi četrus spēlētājus, kuri pretendē uz oktobra vērtīgākā spēlētāja titulu, un vairums no viņiem pārstāv Latvijas klubus.

Sezonas pirmā mēneša MVP balvai izvirzīti divi Latvijas basketbolisti – Artūrs Ausējs no "Ventspils" un Dāvids Vīksne no "Latvijas Universitātes". Šajā četriniekā ar savu leģionāru Džeilenu Railiju pārstāvēta arī "VEF Rīga", kamēr vienīgais spēlētājs no Igaunijas klubiem ir Miks Jurkatams no "Taltech".

Railijs ar vidēji spēlē gūtiem 18.2 punktiem ir līgas pagaidām rezultatīvākais spēlētājs, turklāt nesenajā mačā pret "Liepāju" viņš izcēlās ar 31 gūtu punktu. Railija rēķinā piecās aizvadītajās spēlēs ir arī vidēji 4.2 rezultatīvas piespēles. Ar viņu sastāvā "VEF Rīga" pagaidām nav zaudējusi, vienīgo zaudējumu šosezon ciešot pret "Parnu", kad Railijs nespēlēja.

21 gadu vecais igauņu aizsargs Jurkatams šobrīd ir ceturtajā vietā līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar vidēji iemestiem 16.3 punktiem, kā arī viņam 5.3 atlēkušās bumbas. Iepriekšējās nedēļas spēles Jurkatamam bija nedaudz pieticīgākas, taču mēneša vidū viņš izcēlās ar 30 punktu spēli pret "Tallina Kalev".

Vīksne sniedzis nozīmīgu ieguldījumu LU veiksmīgajā sezonas sākumā, komandai uzvarot trīs no piecām spēlēm. Vīksne vidēji iemetis 16.2 punktus un savācis 10.8 atlēkušās bumbas , kas ir trešais labākais rādītājs līgā tikai aiz diviem "Avis Rapla" leģionāriem, kuriem katram pa divām spēlēm šosezon. Vīksne spēlējis stabili, visos piecos mačos iemetot vismaz desmit punktu, un viņam ir trīs "double-double".

Savukārt Ausējs aizvedis "Ventspili" līdz perfektam sezonas sākumam – gūtas piecas uzvaras piecās spēlēs. Ausējs vidēji mačā iemetis 15.2 punktus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un savācis 4.4 atlēkušās bumbas.

Izvirzot četrus kandidātus, līga piedāvā labākā noteikšanā iesaistīties arī līdzjutējiem, kuri aicināti ar tā sauktajiem "emoji" nobalsot par savu favorītu līgas "Facebook" profilā.