Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: Hamšīks izglābj punktu Stambulā, "Benfica" pakāpjas uz otro vietu

Agris Suveizda

B grupa: Hamšīks izglābj punktu Stambulā, "Benfica" pakāpjas uz otro vietu
Mareks Hamšīks (pa labi)
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas B grupā vadību saglabāja "Napoli", kas izbraukumā nespēja realizēt lērumu izdevību un beigās izglābās no zaudējuma pret Stambulas "Besiktas" (1:1), kas iepriekšējā kārtā Neapolē uzvarēja ar 3:2. Mājinieku labā 11 metru soda sitienu realizēja Rikardu Kvarežma, bet neizšķirtu 82. minūtē izrāva Mareks Hamšīks. "Besiktas" vēl nevienu spēli šosezon nav zaudējusi pamatlaikā - superkausā pret "Galatasaray" (1:1) tika zaudēts pendelēs, bet kopš tā laika 14 spēlēs svinētas astoņas uzvaras un fiksēti seši neizšķirti.

"Napoli" pamatsastāvā pēc zaudējuma Turīnas "Juventus" (1:2) notika trīs izmaiņas. Aizsardzības centrā Nikola Maksimovičs aizstāja Vladu Kirikešu, vidējās līnijas centrā Žoržinju atgriezās Amadū Diavarā vietā, bet priekšējā līnijā Manolo Gabjadīni spēlēja Drīsa Mertensa vietā. Vietu laukumā saglabāja Lorenco Insinje, kurš Turīnā izrādīja neapmierinātību ar nomaiņu. Stambulas "Besiktas" pēc neizšķirta pret "Genclerbirligi" (1:1) veica sešas izmaiņas – vienpadsmitniekā atgriezās Vensāns Abubakārs, Gekhans Inlers un citi.

Pirmajās minūtēs aktīvāk sāka grupas favorīte "Napoli", bet sestajā minūtē bumba ielidoja tieši viesu vārtu tīklā. Vārtu guvums gan netika ieskaitīts, jo Abubakārs acīmredzami pārkāpa noteikumus pret Kalidū Kulibalī. Vēl pēc divām minūtēm notikumu epicentrā atkal bija Abubakārs, kurš nespēja precīzi piespēlēt Tolgajam Arslanam un Pepe Reina bumbu pārtvēra. "Napoli" atkal pārņēma iniciatīvu un vētraini uzbruka, bet 30. minūtē vēl viena lieliska iespēja bija mājiniekiem – kapteinis Atiba Hačinsons trāpīja pa vārtu stabu. Dažas minūtes iepriekš "Besiktas" veica piespiedu maiņu, savainotā aizsarga Duško Tošiča vietā sūtot Dženku Tosunu.

Otrā puslaika sākumā lielisku izdevību palaida vējā Hosē Kaljehons, kurš pa diagonāli nokļuva vienatnē pret vārtsargu un pārmeta bumbu viņam pāri, tomēr netrāpīja tālajā stūrī. Otrajā puslaikā liels teritoriāls pārsvars bija "Napoli", taču Stambulas "Besiktas" spiedienu izturēja un 79. minūtē atklāja rezultātu. 76. minūtē mājinieki viena uzbrukuma laikā pat divreiz pieprasīja pendeli par spēli ar roku un nākamajā minūtē savu panāca. Soda laukumā bumba atklāti pa roku trāpīja Maksimovičam, un "Besiktas" līderis Kvarežma bija precīzs no 11 metru atzīmes (1:0). "Napoli" gan vajadzēja tikai trīs minūtes, lai atjaunotu neizšķirtu - lieliski no distances sita viesu līderis Hamšīks(1:1).

Uz otro vietu grupā pakāpās Lisabonas "Benfica", kas savā laukumā nosargāja uzvaru pār Kijevas "Dynamo" (1:0). Vienīgos vārtus pirmā puslaika izskaņā guva Edvardo Salvio, kurš aizsūtīja vārtsargu uz nepareizo pusi un realizēja pendeli (1:0), savukārt 69. minūtē savu 11 metru soda sitienu izšķērdēja pretinieki – Edersons atvairīja Žuniora sitienu apakšējā stūrī.

UEFA Čempionu līga, B grupa

Ceturtā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Besiktas – Napoli1:1 (0:0)Kvarežma 79'(11m) - Hamšīks 82'
Benfica – Dynamo K1:0 (1:0)Salvio 45'+2 (11m)

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Napoli42119:77
2.Benfica42116:57
3.Besiktas41306:56
4.Dinamo K40132:61

     [+] [-]

, 2016-11-01 22:07, pirms 8 gadiem
ir kads labas kvalitates links uz barsas in city speli? man neviens neiet