Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Olimpiskajā centrā Rīgas derbijs, Madonā – "Ķekavas" pārbaudījums

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Olimpiskajā centrā Rīgas derbijs, Madonā – "Ķekavas" pārbaudījums
Foto: floorball.lv

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā paredzētas divas vīriešu Virslīgas spēles. Līgas debitanti "Madonu" tās laukumā eksaminēs "Ķekava", bet Rīgas Olimpiskajā sporta centrā notiks galvaspilsētas derbijs - "RTU/Inspecta" mēģinās pārtraukt "Rīgas" uzvaru sēriju. Abu Rīgas komandu maču klātienē skatīsies Latvijas izlases treneri Īro Parviainens un Kristians Bjorkstens.

Pulksten 20.00 FK "Madona" – "Ķekava" (Madonas sporta hallē)
FK "Madona" (12.v.) braši cīnās pretī visiem Virslīgas ilgdzīvotājiem, taču līdz šim sešās spēlēs ticis tikai pie vienas uzvaras – 5:2 pār "Pārgauju". Divās iepriekšējās spēlēs madonieši piedzīvoja zaudējumus, pēdējais no tiem bija viesos pret FK "Rīga" – 4:6. Rezultatīvākais Madonas komandā ar 10 (5+5) punktiem ir Elvijs Jankovskis, bet vārtsargs Valērijs Bodnieks neitralizējis 78.42 % pretinieku metienu.
"Ķekava" (4.v.) svinējusi uzvaru sešās no deviņām spēlēm. Savā iepriekšējā mačā ķekavieši piedzīvoja zaudējumu, arī viņu pāridarītājs ir FK "Rīga" – 7:11 savā laukumā. Ķekavas uzbrukuma līderi ir Ēriks Akulovs ar 22 (15+7) un Gints Klēģers ar 21 (9+12) punktiem, bet starp vārtsargiem nedaudz labāk veicies Ivaram Dišereitam – 83.74 % atvairītu metienu.

Pulksten 20.30 FK "Rīga" – "RTU/Inspecta" (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā)
FK "Rīga" (3.v.), lai arī Virslīgas jaunpienācējs, pēc pirmajām divām zaudētajām spēlēm izcīnīja septiņas uzvaras pēc kārtas. Pēdējais panākums tika svinēts viesos pār "Ķekavu" – 11:7. Rīdzinieks Alvis Dāle ar 38 (23+15) punktiem ir līgas rezultatīvākais spēlētājs, bet starp Virslīgas vārtsargiem labākais ir viņa komandas biedrs Edgars Jemeļjanovs – 87.22 % atvairītu metienu.
Rīgas "RTU/Inspecta" (5.v.) sešās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras. Savā iepriekšējā mačā studenti burtiski izglāba trīs punktus no sev neparocīgās "Bauskas" tvēriena, uzvaras vārtus 57.minūtē guva Andris Blumbahs. Rezultatīvākais Rīgas komandā ar 18 (11+7) punktiem ir Atis Blinds, vārtsargs Viesturs Kikors atvairījis 81.16 % pretinieku metienu, bet viņa amata brālis Andis Blinds – 80.82 %.

Izmantotie resursi:
floorball.lv