Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Štālbergs: "Mums ar Bagatski basketbola filozofija ir atšķirīga"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Štālbergs: "Mums ar Bagatski basketbola filozofija ir atšķirīga"
Artūrs Štālbergs
Foto: nn-basket.ru

Krievijas basketbola kluba "Nizhny Novgorod" jaunais galvenais treneris Artūrs Štālbergs (31) sarunā ar krievu reportieri atklāj, ka Latvijas izlases galveno treneri viņam ir atšķirīgs redzējums par basketbolu. Liepājniekam spēle aizsardzībā ir svarīgāka nekā daudz punktu uzbrukumā.

Šajā vasarā "Nizhny Novgorod" stūrmanis Ainars Bagatskis pārcēlās uz Turcijas klubu, savukārt līdzšinējais asistents Štālbergs stājās viņa vietā. "Piedāvājums nāca gandrīz uzreiz pēc sezonas beigām. Ilgi nedomāju. Piekritu, jo šajā klubā biju pavadījis jau divus gadus, zināju, ka gados jaunam trenerim šī ir ideāla vieta, lai sāktu savu karjeru galvenā trenera lomā. Izlasē mēs ar Bagatski turpinām strādāt kopā, līgums pagarināts uz vēl vienu ciklu," informē jaunais speciālists.

Bagatskis turpina kaut kādā veidā jums palīdzēt arī kā kluba trenerim? "Protams, ar Ainaru mēs bieži kontaktējamies. Viņš stāsta, kas notiek viņa klubā Turcijā, bet es stāstu, kas notiek Krievijas komandā. Esmu jau patstāvīgs treneris. Kaut kur uzskati ir līdzīgi, taču basketbola filozofija mums tomēr ir atšķirīga. "Nizhny Novgorod" tagad vairāk veltīs uzmanību spēlei aizsardzībā. Neesmu pret to, ka gūstam daudz punktu, taču spēle aizsardzībā man ir svarīgāka."

Sportā nav ierasts, ka jau 31 gada vecumā cilvēks kļūst par galveno treneri klubā, kas spēlē vienā no Eiropas spēcīgākajām līgām. "Trenera darbs man uzreiz iepatikās, sapratu, ka vēlos nodarboties tieši ar to. Bija zināmi panākumi darbā ar jaunajiem spēlētājiem [2013. gadā Štālberga vadītā Latvijas izlase izcīnīja U20 EČ sudrabu], pieaugušo komanda veiksmīgi startēja nacionālajā čempionātā, divus gadus pēc kārtas izcīnot trešo vietu. Turpinājumā pakāpeniski krāju pieredzi. Tagad panācu, ka man piedāvāja kļūt par galveno treneri VTB Vienotās līgas klubā," saka Artūrs Štālbergs.

Pēdējos gados klubs aizvada treniņnometnes arī Latvijā, jo ērtāk strādāt sev ierastos apstākļos? "Galvenā trenera privilēģija ir izvēlēties komandas gatavošanās veidu un vietu. Iepriekšējos divos gados aizvadījām nometni Rīgā, bet šogad devāmies uz Liepāju. Tas ļāva kvalitatīvāk sagatavoties sezonai, viss bija augstākajā līmenī. Es to nesaku tikai tāpēc, ka Liepāja ir mana dzimtā pilsēta. Domāju, ka arī spēlētāji un kluba vadītāji bija apmierināti ar mūsu gatavošanās procesu," norāda latvietis.

Jaunajā sezonā "Nizhny Novgorod" minimālais mērķis ir tikšana VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs un uzkļūšana no grupas Eirokausā.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

  -2 [+] [-]

, 2016-10-01 12:50, pirms 7 gadiem
Liepājniekam spēle aizsardzībā ir svarīgāka nekā daudz punktu uzbrukumā.
????????????????

  +3 [+] [-]

, 2016-10-01 14:54, pirms 7 gadiem
Tas jau bija vērojams RIO kvalifikācijjā, kad Štālbergs izteikti pārtraukumā norādīja, ka jāiet cauri, jāiet cauri, jo pretiniekam 4 sodi, bet Bagijs tikmēr uzzīmēja savu shēmu uz trīni...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-02 22:23, pirms 7 gadiem
Iesana uz trini bridi, kad pretiniekam jau piezimju norma ir "nedziedinama kaite" ne tikai Bagijam, to Valmiera skatos jau kuro gadu, un galigi nav svarigi, kurs tobrid ir galvenais treneris...