Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Adomaitis: "Ne jau tiesnešu dēļ zaudējām, pašiem jāspēlē labāk"

Rolands Eliņš

Adomaitis: "Ne jau tiesnešu dēļ zaudējām, pašiem jāspēlē labāk"
Daiņus Adomaitis
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Daiņus Adomaitis pēc zaudējuma Gruzijai Eiropas čempionāta ievadā atzina, ka pretiniekiem lieliski nospēlējis Šengelija, savukārt Lietuvas izlase uzbrukumā nav parādījusi savu labāko sniegumu.

“Mums jātiek galā ar sevi. Nevar būt tā, ka saņemam tehnisko piezīmi brīdī, kad pretinieks met soda metienus. Gruzijas izlase tā guva piecus punktus pēc kārtas, bet šeit katrs punkts ir ļoti svarīgs.” pēcspēles sarunā ar medijiem sacīja Daiņus Adomaitis. Trenerim tika vaicāts, vai nav bijis grūti pielāgoties tiesāšanas stilam. “Domāju, ka ne jau tiesnešu lēmumi noveda pie mūsu zaudējuma. Iespējas uzvarēt mums bija, vajadzēja tikai nospēlēt labāk.”

Gruzijas izlasē veselus 29 punktus guva Tornike Šengelija, un Adomaitim tika vaicāts, kādas kļūdas pieļautas aizsardzībā pret viņu. “Jau mača sākumā pieļāvām divas kļūdas. Viņš izmantoja savas spēcīgākās īpašības. Vēlāk mums bija pāri labi momenti pret viņu, taču Šengelija ir ātrs spēlētājs un vairākus punktus guva ātrajos uzbrukumos. Tā ir viņa individuālā meistarība.”

Kā pozitīvo Lietuvas izlases spēlē Adomaitis izcēla darbību aizsardzībā, norādot, ka tajā komandai izdevies darboties pēc iecerētā plāna: “Taču uzbrukumā savas iespējas neizmantojām, nespējām realizēt metienus no groza apakšas, tāpat nekrita brīvi tālmetieni. Deviņi netrāpīti soda metieni -tas nebija mūsu plānu sarakstā.”

Adomaitis gan neuzskatīja, ka šis zaudējums uzliks Lietuvai papildu psiholoģisko spiedienu: “Viena spēle nevar spēlētāju psiholoģiski iespaidot. Mums priekšā vēl ilgs turnīrs, jāizdara secinājumi, jāaizmirst neveiksmes un jādomā par nākamo maču.”

Izmantotie resursi:
D.Adomaitis: apie klaidas gynyboje, gerus...

  -1 [+] [-]

, 2017-09-01 14:08, pirms 7 gadiem
Par lielu Gruziju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-01 15:05, pirms 7 gadiem
kristaps.26 rakstīja: Barons leģenda !!!
Oļegs Latiševs domā citādāk

     [+] [-]

, 2017-09-01 16:39, pirms 7 gadiem
Viedi vārdi Daiņus.