Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Džeimsai divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles, Anglija nodrošina grupas pirmo vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Džeimsai divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles, Anglija nodrošina grupas pirmo vietu
Lorēna Džeimsa. Foto: IMAGO/Beautiful Sports/Scanpix

Austrālijā un Jaunzēlandē turpinās Pasaules kauss futbolā sievietēm. Par D apakšgrupas uzvarētāju kronēta Anglija, kas bez problēmām ar 6:1 sasita Ķīnas izlasi. Tālāk soļo arī Dānijas futbolistes, kuras atstāja sausā Haiti – 2:0.

Eiropas čempiones Anglijas drošajā uzvarā galvenā varone bija Lorēna Džeimsa, kura asistēja komandas pirmajos divos vārtu guvumos, bet puslaika izskaņā pati panāca 3:0. Turpinājumā Džeimsa guva vēl vienus vārtus un pievienoja vēl vienu piespēli.

Londonas "Chelsea" uzbrucēja, kuras vecākais brālis Rīss Džeimss arī pārstāv galvaspilsētas klubu, piektdien iesita uzvaras vārtus pret Dāniju. Tādējādi viņa dala otro vietu labāko snaiperu sarakstā. Vairāk – četri vārti – ir tikai japānietei Hinatai Mijazavai.

Vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja arī Dānijas futbolistes. Pirms šodienas spēlēm viņām bija identiska situācija ar Ķīnu (vienādi punkti, vārtu starpība un gūtie vārti), taču dānietēm bija priekšroka, pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē. Tādējādi šodien bija nepieciešams vismaz identisks rezultāts Ķīnas spēlei.

2:0 uzvarā Dānijai pēc VAR iejaukšanās tika neieskaitīti vēl divi vārti – vieni aizmugures dēļ, otri pārkāpuma dēļ. Mača gala rezultātu dānietes uzstādīja otrā puslaika kompensācijas laika desmitajā minūtē.

Anglija astotdaļfinālā spēlēs pret Nigēriju, kamēr Dāniju gaida mājinieces Austrālijas pārbaudījums.

D grupa

VValstsSUNZVārtiPti
1.Anglija33008:19
2.Dānija32013:16
3.Ķīna31022:73
4.Haiti30030:40