Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Kravčenoka un Namiķe/Brailko aizstāvēs Latvijas karogu Nāciju kausā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Kravčenoka un Namiķe/Brailko aizstāvēs Latvijas karogu Nāciju kausā
Anastasija Kravčenoka. Foto: volleyballworld.com

2.-6. augustā Vīnes "Red Bull Beach" arēnā risināsies CEV Nāciju kauss jeb pirmais Eiropas čempionāts pludmales volejbola izlasēm. Lai gan šāds pasākums notiks pirmoreiz, ir sapulcināts spēcīgs sastāvs. Latvijas sieviešu izlasei starta mačs būs 2. augustā plkst. 10.00 pret Nīderlandi.

• Sieviešu sacensībās piedalīsies astoņas pludmales volejbola valstis. Septiņas tika noteiktas pēc CEV valstu ranga, turklāt piedalīsies arī turnīra mājiniece Austrija. Sieviešu turnīrā attiecīgajai nacionālajai federācijai bija jāpiesaka divi dueti, ko veido četras no sešām labākajām spēlētājām pēc CEV pludmales volejbolistu "entry" ranga 4. jūlijā.

• EČ izlašu sastāvos pieteikti gandrīz visi labākie. Dažas zvaigznes tomēr nepiedalīsies - nīderlandietes Katja Stama/Raisa Shona, šveiciete Joana Heidriha (savainojums), čehiete Barbora Hermanova, čehi Ondržejs Perušičs/Dāvids Šveiners un vācieši Nilss Ēlerss/Klemenss Viklers.

• Šodienas preses konferencē tika pavēstīts par austrietes Ronjas Klingeres zarnu trakta infekciju, svētdien nācās izsaukt ātro palīdzību. Tādējādi šobrīd nav skaidrs, vai viņa varēs startēt.

• Mūsu sieviešu izlases sastāvā iekļuvušas Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas īpašnieces Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un 2020. gada U20 Eiropas čempiones Anete Namiķe/Varvara Brailko, savukārt Latvijas vīriešu izlase nekvalificējās šim turnīram. Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Edgars Točs/Kristians Fokerots figurēja rezerves sarakstā, bet šobrīd tas vairs nav aktuāli.

• Turnīrs kaut kādā ziņā būs līdzīgs Kontinentālajam kausam. Atšķirības - piedalīsies spēcīgākās komandas; vispirms būs spēles grupā; otrais duets cīnīsies pret otro un pirmais pret pirmo; neizšķirta gadījumā tiks spēlēts zelta sets līdz 15 punktiem.

• Šāds pasākums notiks pirmo reizi. Viens no galvenajiem organizatoriem ir Hanness Jagerhofers, kurš savulaik rīkoja "Beach Volleyball Major Series" turnīrus Pasaules tūres ietvaros. Nāciju kausa mārketings ir ļoti augstā līmenī, tāpēc "Red Bull Beach" arēna varētu būt pilna ar skatītājiem.

• Turnīra naudas balvu fonds būs 100 000 eiro sievietēm un 100 000 eiro vīriešiem.

Naudas balvas izlasēm

1. vieta30 000 eiro
2. vieta20 000 eiro
3. vieta15 000 eiro
4. vieta10 000 eiro
5. vieta7 500 eiro
7. vieta5 000 eiro

2. augusta spēļu kalendārs (pēc Austrijas laika)

• Šobrīd nav skaidrs, vai otrajā laukumā ieplānotais Latvijas un Nīderlandes mačs tiks pārraidīts tiešraidē. Paralēli centrālajā laukumā spēkosies Šveice un Spānija, ko varēs vērot gan CEV youtube.com kanālā, gan EuroVolley.tv.

• Mūsu pirmajā mačā spēlēs Anete Namiķe/Varvara Brailko un Emija van Drīla/Pleuna Ipma, kā arī Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Meksima van Drīla/Emma Pīrsma.

• Lai tiktu tālāk, grupā jāizcīna vismaz trešā vieta. Grupu uzvarētājas tiks pusfinālā, bet otrās un trešās labākās izlases kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

• Latvijas dāmas ir vienas no turnīra favorītēm.

Izmantotie resursi:
cev.eu/beach/nations-cup
beachvolleyball.at

  +3 [+] [-]

, 2022-08-01 19:34, pirms 2 gadiem
3. vieta?

  +2 [+] [-]

, 2022-08-01 19:47, pirms 2 gadiem
Zigmu rakstīja: 3. vieta?
pirmā vai otrā

  -3 [+] [-]

, 2022-08-01 19:56, pirms 2 gadiem
Interesants turnīra formāts, sevišķi, ja būs jāspēlē zelta seti. Uz dāmām jācer, bet SAM/SME tomēr izskatās vairāk iespēlējušies kā sezonas sākumā, jāvēl veiksme arī Točam/Fokerotam.

     [+] [-]

, 2022-08-01 20:54, pirms 2 gadiem
Vai komanda var izvēlēties pāri kurš spēlēs zelta setu?

  +1 [+] [-]

, 2022-08-01 21:00, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Vai komanda var izvēlēties pāri kurš spēlēs zelta setu?
Jā, bet gandrīz vienmēr spēlēs Nr. 1

  +3 [+] [-]

, 2022-08-01 22:24, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Interesants turnīra formāts, sevišķi, ja būs jāspēlē zelta seti. Uz dāmām jācer, bet SAM/SME tomēr izskatās vairāk iespēlējušies kā sezonas sākumā, jāvēl veiksme arī Točam/Fokerotam.
Čaļi jau nemaz netika...

  -3 [+] [-]

, 2022-08-01 22:35, pirms 2 gadiem
espats1 rakstīja: Čaļi jau nemaz netika...
paldies! Jā, sajaucos. Laikam izlasīju to, ko gribēju izlasīt, gaidīdams apstiprinājumu kā rezervistiem.

     [+] [-]

, 2022-08-02 07:44, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: paldies! Jā, sajaucos. Laikam izlasīju to, ko gribēju izlasīt, gaidīdams apstiprinājumu kā rezervistiem.
Izlasi vēlreiz!