Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Arī otrajā atlases posmā uz Nāciju kausu uzvar Pļaviņš/Fokerots, Ozoliņa/Namiķe

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Arī otrajā atlases posmā uz Nāciju kausu uzvar Pļaviņš/Fokerots, Ozoliņa/Namiķe
Mārtiņš Pļaviņš un Kristians Fokerots. Foto: CEV

LETA. Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots un Anija Ozoliņa/Anete Namiķe svētdien Rīgā uzvarēja otrajā Latvijas duetu atlases turnīrā startam Eiropas Volejbola federācijas (CEV) 2024.gada Nāciju kausa pludmales volejbolā turnīrā Jūrmalā, kas vienlaicīgi būs arī Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs.

Pagājušajā nedēļā šie paši dueti uzvarēja arī Ventspilī notikušajā pirmajā turnīrā.

Vīriešu turnīra finālā Pļaviņš/Fokerots ar 2-1 (21:15, 17:21, 16:14) guva virsroku pār Edgaru Toču un Jāni Šmēdiņu.

Pēc diviem turnīriem līderi ar desmit punktiem ir Pļaviņš/Fokerots, bet pa septiņiem guvuši Točs/Šmēdiņš un Ardis Daniels Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, kuri šonedēļ bija trešie.

Sieviešu turnīra finālā A.Ozoliņa/Namiķe ar 2-0 (21:11, 22:20) bija pārākas pār Martu Ozoliņu/Luīzi Skrastiņu. Iepriekšējā turnīra finālistes Līva Ēbere/Deniela Konstantinova šonedēļ piedalās "Futures" turnīrā Madridē.

Līderes ar desmit punktiem ir A.Ozoliņa/Namiķe, bet otrajā vietā ar septiņiem punktiem atrodas M.Ozoliņa/Skrastiņa.

Latvijas pludmales volejbola izlases kandidātiem būs jāspēlē trīs atlases sacensību kārtas, sacensībām noslēdzoties 26.maijā. Pēdējā kārta notiks pēc nedēļas Jūrmalā.

Nāciju kauss no 13. līdz 16.jūnijam notiks Majoru pludmales stadionā Jūrmalā. Šogad šīs būs augstākās raudzes pludmales volejbola sacensības Latvijā.

Četru dienu laikā līdzjutēji klātienē varēs vērot 76 pludmales volejbola spēles, kurās gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē sacentīsies 12 valstu pārstāvji.

Nāciju kausā savā starpā sacenšas valsts ar valsti, katrai valstij startējot ar divām komandām, pēc vienāda rezultāta pēc divām spēlēm aizvadot izšķirošo "zelta setu". Tikai uzvarētāji kā vīriešu, tā sieviešu turnīrā nopelnīs savai valstij kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Kopš 2008.gada Latvija šajā sporta veidā ir bijusi pārstāvēta olimpiskajās spēlēs, un šis turnīrs ir iespēja pacīnīties par vēl vienas sieviešu un vienas vīriešu komandas kvotu dalībai Parīzes spēlēs, jo labākais pāris sieviešu konkurencē Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova ar vietu olimpiskajā rangā praktiski jau ir iekļuvis Parīzes spēļu dalībnieku sarakstā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-05-19 20:05, pirms mēneša
Apsveicu Ēberi/Konstantinovu ar izcilo panākumu un visticamāk ka netikšanu uz Nāciju kausu. Veiksmi U22 čempionātā

     [+] [-]

, 2024-05-20 10:15, pirms mēneša
bettt: rakstīja: Apsveicu Ēberi/Konstantinovu ar izcilo panākumu un visticamāk ka netikšanu uz Nāciju kausu. Veiksmi U22 čempionātā
Jā, Ēberei / Konstantinovai būtu jābūt Nāciju kausā, dīvaini, ka tāds atlases nolikums... bet nu kopumā jau izredzes ar vai bez viņām tāpat minimālas... pieredzei gan - uzspēlēt ar jaudīgām pretiniecēm, ne muļļāt 3 atlases kārtas četru pāru starpā...