Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Berdihs un Hjuits Vašingtonā zaudē kanādiešiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Berdihs un Hjuits Vašingtonā zaudē kanādiešiem
Vaseks Pospišils atkal uzvar Tomāšu Berdihu
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Vašingtonas "ATP World Tour 500" turnīrā svētdien tiks kronēts jauns čempions, jo pēdējais sacensībās palikušais iepriekšējo gadu uzvarētājs Leitons Hjuits 3. kārtā divos taibreikos piekāpās Milošam Raoničam. Divos setos fiasko arī sacensību pirmajam numuram Tomāšam Berdiham, kurš otro reizi tikpat cīņās atzina Vaseka Pospišila pārākumu.

Pirmais numurs Berdihs un eskčempions Hjuits zaudē kanādiešiem

Vaseks Pospišils 2014. gada sezonas pirmo pusi par veiksmīgu nevar nosaukt – savainojumu dēļ izlaistas vairākas svarīgas sacensības, bet tajās, kurās viņš piedalījās, daudz panākumu nebija (pirms ierašanās Vašingtonā tikai deviņas uzvaras). Ar Džeku Soku Vimbldonas dubultspēļu turnīrā gūtais triumfs kļuva par nepieciešamo pārliecības devu. Vašingtonas turnīrā iespētais to noteikti vairos.

ASV galvaspilsētā ar "wild card" startējušais Tomāšs Berdihs, kurš šeit nebija spēlējis kopš 2010. gada, Pospišilam abu vienīgajā iepriekšējā mačā pērn Monreālā zaudēja ar 5:7, 6:2, 6:7(5), šoreiz čehu pirmais numurs vairāk par diviem setiem neizturēja, ciešot sakāvi ar 2:6, 4:6. Berdihs ASV nav izcīnījis nevienu titulu, šeit divreiz tiekot līdz finālam.

Leitons Hjuits pirmo reizi divos mačos piekāpās Milošam Raoničam, Kanādas pirmajam numuram zaudējot divos taibreikos ar 6:7(1), 6:7(3). Mačā breiku nebija, visas piecas breikbumbas (Leitonam no tām četras) bija 1. setā. Brīžos, kad to vajadzēja visvairāk, Austrālijas tenisists nespēja nospēlēt savu labāko tenisu. Runa, protams, ir par taibreikiem. Hjuits Raoniču 2012. gadā četros setos uzveica "Australian Open", bet šoreiz viņam lielu variantu nebija. 2004. gada Vašingtonas čempiona izstāšanās nozīmē to, ka šogad turnīrā būs jauns čempions.

Stīvs Džonsons otro dienu pēc kārtas 3. seta taibreikā tika galā ar milzīgu servētāju. Trešdien tādā veidā uzveikts Džons Isners, bet šoreiz kārta Ivo Karlovičam – 3:6, 7:6(4), 7:6(7). Džonsons uzvaru guva, atspēlējot divas mačbumbas. Pēdējā seta taibreikā vispirms pārsvars bija amerikānim, kurš pēc horvāta sitiena autā izvirzījās vadībā ar 4:3. Džonsons pēc tam ar dubultkļūdu un sitienu tīklā zaudēja abus serves punktus, nostādot Karloviču ļoti labā pozīcijā. Ivo mirkli vēlāk bija 6:4 pārsvars jeb divas mačbumbas.

Karlovičs netrāpīja pirmo servi, bet ar otro izvēlējās "serve&volley" gājienu, kas cieta neveiksmi – bumbiņa piezemējās aiz gala līnijas. Otro mačbumbu Džonsons novērsa ar eisu un pavisam drīz svinēja uzvaru. Džonsons pirmo reizi iekļuva 500. sērijas turnīra ceturtdaļfinālā. Starp citu, Džonsons Isneru uzvarējis abos mačos, arī pērn Sanhosē viņam uzvara pēc zaudēta 1. seta un ar panākumu 3. seta taibreikā – 6:7(2), 6:4, 7:6(6).

Zīmīgi, ka šoreiz Džonsonam nebija nevienas breikbumbas, taču tas nebija šķērslis uzvarai. Karlovičs šogad otro reizi zaudējis mačā, kurā viņa pretiniekam bija nulle breikbumbu. Identiska situācija bija Hallē divos taibreikos piedzīvotajā zaudējumā Jensunam Lu. Džonsonam trešajā mačā pēc kārtas būs jāsacenšas ar servju meistaru, jo ceturtdaļfinālā pretī stāsies Raoničs. Abiem tā būs pirmā tikšanās.

Gofānam 18 uzvaras pēc kārtas un pirmais ATP pusfināls

Kicbīlē otro gadu pēc kārtas fiasko jau pirmajā mačā cieta sacensību pirmais numurs Filips Kolšraibers, kurš arī pērn šeit bija izlikts ar pirmo numuru, bet nespēja gūt nevienu uzvaru. Vācietis divos setos ar 3:6, 5:7 zaudēja Davidam Gofānam. Viņš pēcāk notikušajā ceturdaļfinālā sagrāva Paolo Lorenci – 6:2, 6:1.

Beļģis pašreiz sasniedzis fantastisku formu – 18(!) uzvaras pēc kārtas, nevienā no mačiem nezaudējot nevienu setu. Jāteic gan, ka 15 no šiem panākumiem gūti "Challenger" līmenī. Gofāns pēc zaudējuma Endijam Marejam Vimbldonas 1. kārtā trīs nedēļās pēc kārtas triumfēja "Challenger" sacensībās, titulus izcīnot Ševeningenē, Poznaņā un Tamperē. Gofānam piektdien būs karjeras pirmais ATP pusfināls, ceturtdaļfināla barjeru pārvarot ar ceturto mēģinājumu. Visi trīs zaudējumi ceturtdaļfinālos bija 2012. gadā.

Arī ceturtdien Kicbīles programmu pamatīgi ietekmēja lietus. Mači sākās vēlāk nekā plānots, uz vairāk stundām tika pārtraukti, visu paredzēto paveikt neizdevās. Bija jāizspēlē sešas 2. kārtas spēles, kā arī visi ceturtdaļfināli. Izspēlēja tikai divus – tos, kuros kļuva zināms viens pusfināla pāris, lai piektdien kādam tenisistam nebūtu priekšrocību. Par Gofāna pretinieku pusfinālā kļuva "Challenger" pasaulē dzīvojošais Maksimo Gonsaless. Viņam tikai otrais ATP pamatturnīrs šogad, pusfināls sasniegts no kvalifikācijas. Argentīnietis savu vienīgo iepriekšējo pusfinālu ATP līmenī piedzīvoja 2008. gadā Umagā, toreiz zaudējot Igoram Andrejevam.

"Citi Open". "ATP World Tour 500" turnīrs Vašingtonā uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(13) Vasek Pospisil – (1) Tomas Berdych6:2 6:4
(2) Milos Raonic – (14) Lleyton Hewitt7:6(1) 7:6(3)
(4) Kei Nishikori – Lukas Lacko6:2 3:6 6:2
(6) Richard Gasquet – Tim Smyczek6:3 6:2
(7) Kevin Anderson – Malek Jaziri6:3 6:4
Steve Johnson – (9) Ivo Karlovic3:6 7:6(4) 7:6(7)
(10) Santiago Girlado – Victor Estrella Burgos6:2 6:0
Donald Young – (15) Denist Istomin6:3 3:6 6:3

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Milos Raonic – Steve Johnson
(4) Kei Nishikori – (6) Richard Gasquet
(7) Kevin Anderson – Donald Young
(10) Santiago Girlado – (13) Vasek Pospisil

"Austrian Open Kitzbühel". "ATP World Tour 250" turnīrs Kicbīlē uz māla seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
David Goffin – (1) Philipp Kohlschreiber6:3 7:5
(2) Marcel Granollers – Diego Sebastian Schwartzman6:3 6:4
(3) Lukas Rosol – Andreas Haider-Maurer6:3 7:6(4)
(4) Andreas Seppi – Pere RibaUzvara bez cīņas
(5) Dominic Thiem – Jiri Vesely6:3 7:6(3)
Juan Monaco – (7) Jarkko Nieminen6:3 6:4
Maximo Gonzalez – Albert Ramos6:4 6:4
Paolo Lorenzi – Pablo Andujar6:2 6:0

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Marcel Granollers – (5) Dominic ThiemŠodien
Maximo Gonzalez – (3) Lukas Rosol6:3 4:6 6:3
(4) Andreas Seppi – Juan MonacoŠodien
David Goffin – Paolo Lorenzi6:2 6:1

     [+] [-]

, 2014-08-01 09:25, pirms 10 gadiem
Ja Hewitt aizvilka Raonicu līdz diviem taibreikiem uz hard seguma, tad es domāju, ka to var nosaukt par labu sniegumu.

     [+] [-]

, 2014-08-01 09:46, pirms 10 gadiem
diviem "kanādiešiem"

     [+] [-]

, 2014-08-01 10:38, pirms 10 gadiem
Prieks par Berdihu.
Nu kaut ar esmu Cehijas tenisa fans, tieši Berdihs un Kvitova nekad īpaši nav simpatizējuši
Ja nu vienīgi Davis un Fed cupos es fanoju arī par viņiem

     [+] [-]

, 2014-08-01 11:13, pirms 10 gadiem
Starp citu, kamēr pasaules tenisā nekas tādas pa lielam, interesants nenotiek, ieteiktu pasekot, kā tālāk veiksies D. Goffinam. Nav zaudējis jau 18 spēlēs pēc kārtas ne setu. Pēdējais zaudējums Wimbledonā pret Mareju

     [+] [-]

, 2014-08-01 13:47, pirms 10 gadiem
Horni Mecholupy rakstīja: Prieks par Berdihu.
Nu kaut ar esmu Cehijas tenisa fans, tieši Berdihs un Kvitova nekad īpaši nav simpatizējuši
Ja nu vienīgi Davis un Fed cupos es fanoju arī par viņiem
Un lūpainis Štepaneks patīk? Hmm. Dīvaina gaume. Čehijas atlēti vispār kaut kādi dīvaini... Vispār, vienīgais Čehijas sportists, ko respektēju, ir Jaromirs Jāgrs.