Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Farahs jauktajā dubultspēlē tiek Vimbldonas otrajā kārtā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Farahs jauktajā dubultspēlē tiek Vimbldonas otrajā kārtā
Aļona Ostapenko. Foto: AP/Scanpix

Londonā uz zālāja turpinās Vimbldonas "Grand Slam". Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko aizvadījusi savu šogad pirmo jaukto dubultspēli, kopā ar kolumbieti Robertu Farhu apspēlējot Jaunzēlandes-Taivānas duetu - 7:5, 3:6, 6:1.

"Zālāja sezona nav ilga, tāpēc vēlos to izbaudīt tik daudz, cik vien varu," pēc vienspēļu astotdaļfināla sasniegšanas atklāja Aļona Ostapenko, kura Vimbldonā piedalās arī sieviešu dubultspēlēs un šovakar aizvadīja jaukto dubultspēli.

Jauktajā dubultspēlē dāma ir neapskaužamā situācijā - no pretinieku puses tavā virzienā sit ne tikai sieviete, bet arī fiziski spēcīgākais vīrietis... Bez tam dāmai jāuzmanās arī no komandas biedra stiprajiem sitieniem, taču pie tīkla, kad pārinieks servē, atliek pareizi sagrupēties un cerēt uz labvēlīgu iznākumu.

Jaukto dubultspēļu turnīrā Latvijas tenisiste kopā ar 35 gadus veco libāniešu izcelsmes kolumbieti Robertu Farahu (dubultspēļu ranga līderis no 2019. gada jūlija līdz 2021. gada aprīļa sākumam) šovakar cīnījās pret jaunzēlandiešu izcelsmes japāni Benu Maklačlanu un taivānieti Haočinu Čanu.

Spēles sākumā Latvijas-Kolumbijas pāris nonāca iedzinējos ar 0:2, bet turpinājumā Ostapenko trāpījums ļāva salauzt oponentu servi - 1:2. Ostapenko ar neatvairāmu sitienu nopelnīja breikbumbu, bet viņas pārinieks tādā pašā veidā to realizēja, pirmoreiz izvirzoties vadībā (6:5). Ostapenko servēja par uzvaru pirmajā setā, eiss deva 40-15, bet pēdējo punktu pielika Farahs, kurš piesteidzās priekšā raketi atvēzējušajai komandas biedrenei - 7:5.

Otrajā setā pēc Ostapenko dubultkļūdas rezultāts kļuva 3:5, bet sekojošajā ilgajā nākamajā geimā uzvarēja Japānas-Taivānas pāris - 3:6. Trešā seta otrajā geimā Ostapenko atvairīja japāņa ļoti spēcīgo sitienu, bet ar otro piegājienu oponents iesita tīklā! Latvijas-Kolumbijas pāris uzvarēja arī nākamajā izspēlē un tādējādi panāca 2:0. Trešajā geimā Ostapenko izpildīja potenciālo neatvairāmo sitienu, taču trāpīja pa pārinieka pēcpusi. Minētā epizode tomēr nebija liktenīga, un pēc nākamās izspēles tablo jau rādīja 3:0. Izdevās vēlreiz lauzt pretinieku servi (4:0), aizvadot cīņu līdz graujošam iznākumam - 6:1. Mačs noslēdzās ar Ostapenko triumfu pēc video atkārtojuma izvērtēšanas.

Parastajās dubultspēlēs naudas balvas ir krietni mazākas nekā vienspēlēs, savukārt jauktajās dubultspēlēs - daudz pieticīgākas nekā parastajās dubultspēlēs.

2. jūlijā pēc plkst. 15.00 Latvijas tenisiste kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku 17. kortā aizvadīs otrās kārtas sieviešu dubultspēli pret nīderlandietēm Ariannu Hartono un Demiju Shūrsu.

Spēļu translācijas pieejamas ''Go3'' straumēšanas platformā.

Izmantotie resursi:
Mixed Doubles - wimbledon.com

     [+] [-]

, 2022-07-01 20:58, pirms 2 gadiem
Umm... Vispār jau viņa bija Vimbldonas finālā tieši jauktajās, kā var būt debija?

     [+] [-]

, 2022-07-01 21:09, pirms 2 gadiem
plebejs rakstīja: Umm... Vispār jau viņa bija Vimbldonas finālā tieši jauktajās, kā var būt debija?
Jā pārī ar zviedru Lindstedu finālā zaudēja Dodigam un šodienas pretinieces māsai Čanai.