Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu handbola izlase PČ kvalifikāciju sāks pret Slovākiju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas sieviešu handbola izlase PČ kvalifikāciju sāks pret Slovākiju
Latvijas sieviešu izlase. Foto: LHF

Latvijas Handbola federācija (LHF) informē, ka sieviešu izlase 2023. gada pasaules čempionāta kvalifikāciju pirmajā kārtā sāks pret Slovākiju. Spēles notiks šī gada novembrī, bet nākamo kārtu sasniegs tā izlase, kura uzvarēs divu spēļu summā.

Latvijas Handbola federācija informē, ka sieviešu izlase noskaidrojusi pretinieci 2023. gada pasaules čempionāta pirmajā kārtā. Par to kļuvusi Slovākija, pret kuru pirmā spēle tiks aizvadīta 2. vai 3. novembrī, bet atbildes mačs 5. vai 6. novembrī. Kvalifikācijas otrajā kārtā iekļūs tā izlase, kura uzvarēs divu spēļu summā. Otrajā kārtā deviņām izlasēm pievienosies desmit 2022. gada Eiropas čempionāta dalībnieces un Čehija.

Starp 32 2023. gada pasaules čempionāta dalībniecēm 16 nāks no Eiropas. Vietu tajā garantējušas jau čempionāta rīkotājas Zviedrija, Dānija un Norvēģija. 2022. gada Eiropas čempionāta trīs labākās izlases arīdzan automātiski garantēs vietu turnīrā, bet atlikušās desmit vietas tiks noskaidrotas kvalifikācijā.

Finālturnīrs Zviedrijā, Dānijā un Norvēģijā plānots 2023. gada novembrī un decembrī.

2023. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas pāri

PārisPāris
Azerbaidžāna - PortugāleFēru salas - Kosova
Slovākija - LatvijaIslande - Izraēla
Grieķija - Bosnija un HercegovinaUkraina - Luksemburga
Bulgārija - ItālijaAustrija - Somija
Lielbritānija - Turcija

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/latvijas-s...