Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Vimbldonā, ja vien ir iespēja, jācenšas spēlēt agresīvi"

Rolands Eliņš

Ostapenko: "Vimbldonā, ja vien ir iespēja, jācenšas spēlēt agresīvi"
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

“French Open” čempione Aļona Ostapenko pirms starta prestižajā Vimbldonas tenisa turnīrā izteikusies, ka tagad viņai spēlēt varētu būt psiholoģiski vieglāk, jo lielu titulu jau ieguvusi un atbildības slogs varētu nebūt tik liels. Tāpat Ostapenko atgādināja par savu agresīvo spēles stilu, ar kuru viņa pieļauj, ka, ja vien spēle iet no rokas, var tikt ļoti tālu.

“Man tika pievērsta liela uzmanība pēc uzvaras Francijā,” nākamā “Grand Slam” turnīra Vimbldonas mājaslapā citēta Aļona Ostapenko. “Bija jauki uz brīdi atgriezties mājās. Satiku daudzus cilvēkus. Kad ieraudzīju, ka jau ārpus lidmašīnas ir noklāts sarkanais paklājs, kļuvu nedaudz nervoza. Negribēju nemaz izkāpt no lidmašīnas, jo tur bija tik daudz cilvēku. Taču jutos lieliski, tās bija ļoti patīkamas sajūtas.”

“Īstbornā (iepriekšējā turnīrā) es vispār jutos ļoti labi,” sacīja Ostapenko. “Tas tādēļ, ka ierados nedaudz ātrāk, lai pierastu pie zāles seguma un aizvadītu pāris labus mačus. Domāju, ka, ja es pati spēlēšu agresīvi un man spēle ies no rokas, notikt var pilnīgi viss. Manas agresīvās spēles dēļ es savus punktus izcīnu pati. Es kontrolēju maču.”

Ostapenko arī atminējās savus iepriekšējos panākumus Vimbldonā, pirms trim gadiem junioru vecuma grupā, ko viņa nosauca par labākajām atmiņām. “Tāpat arī labas atmiņas par 2015. gadu, kad saņēmu Vimbldonas “wild card” un uzvarēju pirmajā spēlē pret Karlu Svaresu Navarro,”

Ostapenko tika vaicāts, vai papildus uzmanība neuzliks pārāk smagu atbildības nastu, bet Latvijas tenisiste aicināja paraudzīties no otras puses: “Tagad man jau ir liels tituls, tāpēc varēšu vienkārši spēlēt, lieki nedomāt un nesatraukties, vienkārši izbaudīt katru spēli. Mans treneris man teica, ka zāles segumā parasti punktus iegūst tās spēlētājas, kas cenšas spēlēt agresīvi jau līdz ar pirmajiem sitieniem, jo šajā segumā ir grūtāk pārvietoties laukumā. Tāpēc, ja vien ir iespēja, jācenšas spēlēt agresīvi.”

Ostapenko Vimbldonas pirmajā kārtā tiksies ar Baltkrievijas tenisisti Aleksandu Sasnoviču. Viņas un Anastasijas Sevastovas mačs pret Kazahstānas pārstāvi Jūliju Putincevu paredzētas pirmdien.

Izmantotie resursi:
Ostapenko planning all-out attack - The...

     [+] [-]

, 2017-07-01 21:45, pirms 7 gadiem
It kā kaut kad Ostapenko nebūtu spēlējusi agresīvi. Savādāk viņa spēlēt nemaz nemāk. Bet nu, protams, veiksmi Vimbldonā. Domāju no mūsējiem 3 Aļona tiks vistālāk.

     [+] [-]

, 2017-07-01 23:18, pirms 7 gadiem
Zāle mūsu meičai patīkot, cerams būs pēc WIM jau būs top10.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-02 01:07, pirms 7 gadiem
Ar Aļonu ir kā Tenisona dzejā par vieglās kavalērijas brigādes reidu...
Kavalērijai tiek dota komanda - atkailināt zobenus! ..krievu mēlē - šaški na golo!...un tad ar visu sparu mesties virsū pretiniekam - zobeni rokā izstiepti priekšā, zirgi auļos....viss ok, uzvara !...ja pretiniekam nav tur artilērijas redutes, bet arī tad, ja viss notiek strauji un ātri - var vinnēt!
Par Aļonu! Uz priekšu!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-02 08:41, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Ar Aļonu ir kā Tenisona dzejā par vieglās kavalērijas brigādes reidu...
Kavalērijai tiek dota komanda - atkailināt zobenus! ..krievu mēlē - šaški na golo!...un tad ar visu sparu mesties virsū pretiniekam - zobeni rokā izstiepti priekšā, zirgi auļos....viss ok, uzvara !...ja pretiniekam nav tur artilērijas redutes, bet arī tad, ja viss notiek strauji un ātri - var vinnēt!
Par Aļonu! Uz priekšu!
Kaut ko interesantu pīpē?!

     [+] [-]

, 2017-07-02 09:37, pirms 7 gadiem
Drusku satrauc ka viņa domā ka uzvarai pietiek ar agresiju un veiksmi!

     [+] [-]

, 2017-07-02 10:01, pirms 7 gadiem
Dīvaini, ka nav piesaistīta neviena zālāja trenere runas gāja... Jo Spaniete nav ne Zālaja ne hard specialiste maigi izsakoties...

     [+] [-]

, 2017-07-02 18:59, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Drusku satrauc ka viņa domā ka uzvarai pietiek ar agresiju un veiksmi!
Nu, ja Tu esi agresīvs un tas nes veiksmi, ko vēl vēlējies šeit piemitināt?

     [+] [-]

, 2017-07-02 20:21, pirms 7 gadiem
BET365 rakstīja: Dīvaini, ka nav piesaistīta neviena zālāja trenere runas gāja... Jo Spaniete nav ne Zālaja ne hard specialiste maigi izsakoties...
Pilnīgi mazsvarīgi! Varētu būt pat psiholoģijas fakultātes students, kurš pārzin tenisu.
Pats galvenais, ka tā nav mamma, radniece, kakoj to iz naših, bet treneris ar kuru veidotas biznesa attiecības.
Mēs šobrīd nezinām, cik augstu kotēsies Anabela pēc 5 gadiem kā trenere, bet starts biznesā ir veiksmīgs - GS čempione.