Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Ivanovičai pārbaudījums pret kolorīto Mateku-Sendsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ivanovičai pārbaudījums pret kolorīto Mateku-Sendsu
Ana Ivanoviča
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Vimbldonā sāksies 2. kārtas izspēle. Uzmanības centrā Ana Ivanoviča, kurai problēmas var rasties mačā ar Betāniju Mateku-Sendsu. Sportacentrs.com trīs piedāvāto maču sarakstā arī Grigora Dimitrova un Dominika Tīma mači.

Ana Ivanoviča – Betānija Mateka-Sendsa (viensviens.lv prognoze: 1.21-4.45)

Ivanoviča 2007. gadā Vimbldonā tika līdz pusfinālam, bet kopš tā laika rezultāti šajā turnīrā nav spoži. Pērn viņa zaudēja 3. kārtā, bet gadu iepriekš izstājās jau otrajā mačā. Vai tas notiks arī šoreiz? Mateka-Sendsa, kura labāk zināma no dubultspēlēm, ir gana meistarīga, lai sarūpētu pārsteigumu. Amerikāniete, sākot no kvalifikācijas, guvusi jau četras uzvaras, turklāt visas ar 2-0. Abas tenisistes iepriekš sacentušās divreiz, katrai ir pa vienam panākumam trīs setos Madridē. Mateka-Sendsa tur uzvarēja 2011. gadā, bet Ivanoviča 2013. gadā. Abos mačos ne tikai bija trīs seti, bet arī uzvarēja tā tenisiste, kura zaudēja 1. setu.

Grigors Dimitrovs – Stīvs Džonsons (viensviens.lv prognoze: 1.15-5.45)

Dimitrovs pērn Vimbldonā tika līdz pusfinālam, bet šogad spēlējis samērā vāji, lai justos pārliecināts par panākuma atkārtošanu. Bulgārs pirmajā mačā viegli uzveica Federiko Delboni, zaudējot tikai septiņus geimus, taču jāsaprot, ka argentīnietis iepriekšējā dienā spēlēja māla "Challenger" finālā Romā un nebija sagatavojies tik nopietnam mačam uz cita seguma. Džonsonam ir laba serve, kam uz ātrajiem segumiem ir liela nozīme.

Fernando Verdasko – Dominiks Tīms (viensviens.lv prognoze: 1.50-2.60)

Tīms pirmo reizi "Grand Slam" turnīrā ir starp izsētajiem. Austrietis pirmajā mačā četros setos pēc neveiksmīga sākuma (iedzinējos ar setu un breiku) spēja pieveikt Dudi Selu. Tīmam tā bija tikai karjeras otrā uzvara septiņos mačos uz zālāja seguma. Skaidrs, ka māla speciālistam šis segums ir problemātisks, taču Verdasko ir uzvarams kaut vai tāpēc, ka spānis mēdz piedzīvot "neobligātus" zaudējumus. Un to dara itin bieži.

Mači plkst. 13:30 sāksies visus kortos, izņemot abus galvenos. Tur pirmās cīņas tradicionāli plkst. 15:00 pēc Latvijas laika. Trešās dienas spēļu programma atrodama šeit.

Kur skatīties?

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Lielbritānijā raidtiesības pieder BBC, turnīru rādīs arī ASV sporta mediju milzis ESPN. Plānots, ka tiešraides internetā būs pieejamas no 15 spēļu kortiem (pavisam ir 19). Britu salās dzīvojošie un tie, kuri prot tikt pie Lielbritānijas IP, straumēšanas pakalpojumu bez maksas var izmantot