Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Toronto atbrīvotais ģenerālmenedžeris pāriet uz Pitsburgas "Penguins" organizāciju

Agris Suveizda

Toronto atbrīvotais ģenerālmenedžeris pāriet uz Pitsburgas "Penguins" organizāciju
Kails Dūbass. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Pitsburgas "Penguins" pavēstījusi, ka par hokeja operāciju prezidentu kļuvis ilggadējais Toronto "Maple Leafs" ģenerālmenedžeris Kails Dūbass.

Pitsburgas "Penguins" pēc nekvalificēšanās Stenlija kausa izcīņai, par punktu atpaliekot no Floridas "Panthers", aprīlī atlaida gan komandas prezidentu Braienu Bērku, gan ģenerālmenedžeri Ronu Hekstolu, gan arī ģenerālmenedžera palīgu Krisu Praioru. Nesekmīgu sezonu aizvadīja arī Toronto "Maple Leafs", kas pirmoreiz kopš 2004. gada gan pārvarēja Stenlija kausa pirmo kārtu, taču gaidas bija daudz augstākas – pēc kapitulācijas otrajā kārtā Floridai (1-4) tika nolemts nepagarināt līgumu ar ģenerālmenedžeri Dūbasu.

37 gadus vecais Dūbass Toronto "Maple Leafs" organizācijā strādāja kopš 2014. gada – vispirms četrus gadus kā ģenerālmenedžera palīgs un fārmkluba Toronto "Marlies" ģenerālmenedžeris un pēc tam piecus gadus kā lielās komandas ģenerālmenedžeris. Karjeru hokejā viņš ļoti agrā vecumā sāka kā aģents.

Piekto sezonu pēc kārtas Pitsburgas "Penguins" rindās sāka latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš martā tika aizmainīts uz Lasvegasas "Golden Knights", kas nedēļas nogalē sāks Stenlija kausa finālsēriju. Līdz maiņai Bļugers 45 spēlēs sakrāja 10 (2+8) punktus, bet Pitsburgas karjerā kopumā aizvadīja 250 spēles un tika pie 92 (33+59) punktiem, 82 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +24.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/kyle-dubas...