Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Par OHL regulārās sezonas MVP pārliecinoši atzīst rezultatīvo Kārli Ozoliņu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Par OHL regulārās sezonas MVP pārliecinoši atzīst rezultatīvo Kārli Ozoliņu
Kārlis Ozoliņš. Foto: Mogo/LSPA

Portāls Sportacentrs.com trešo sezonu pēc kārtas apkopoja balsojumu par "Optibet" hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta simbolisko izlasi un noteica MVP. Par vērtīgāko spēlētāju ticis atzīts līderes "Mogo"/LSPA uzbrucējs Kārlis Ozoliņš, kurš 32 spēlēs izcēlās ar 77 punktiem un pārliecinoši kļuva par rezultatīvāko spēlētāju.

Anketu aizpildīja 14 mediju pārstāvji. Simboliskajā izlasē vajadzēja izvēlēties vienu vārtsargu, divus aizsargus un trīs uzbrucējus, kurus bija nepieciešams sarindot secībā. Pirmais uzbrucējs saņēma trīs punktus, otrais – divus, trešais – vienu, kamēr aizsargi savā konkurencē dalīja trīs punktus – divi par pirmo balsi un viens par otro. Tāpat balsotājiem bija jāizvēlas regulārās sezonas vērtīgākais hokejists un labākais U20 vecuma grupā (dzimis 2003. gadā vai jaunāks).

OHL izslēgšanas spēles startēs šovakar. Pulksten 19:00 ceturto vietu ieguvusī "Prizma" savā laukumā uzņems piektās vietas īpašnieci HS "Rīga", tiešraide TV4 un Sportacentrs.com. Pulksten 19:15 regulārās sezonas uzvarētāja "Mogo"/LSPA uzņems astotajā vietā palikušo Viļņas "Hockey Punks", tiešraide Sportacentrs.com.

Simboliskā izlase

PozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargsJānis AuziņšPrizma
AizsargsKrišs LipsbergsMogo/LSPA
AizsargsKrists ApsītisPrizma
UzbrucējsKārlis OzoliņšMogo/LSPA
UzbrucējsRūdolfs MaslovskisMogo/LSPA
UzbrucējsElviss ŽelubovskisMogo/LSPA

Arī trešo gadu pēc kārtas MVP laurus plūca sezonas rezultatīvākais spēlētājs. Kārlis Ozoliņš, kurš spēlēja gan kā centra, gan kā labās malas uzbrucējs, piedalījās visos 32 mačos un izcēlās ar 38 vārtiem un 77 punktiem. Ozoliņš uz nulles tika noturēts tikai trīs mačos (divas reizes pret "Zemgali"/LLU un vienu reizi pret HS "Rīga"), tāpat viņš trīs spēlēs iekrāja sešus punktus (divas reizes pret "Kaunas City" un vienu reizi pret Daugavpils "Dinaburgu").

Kārlis Ozoliņš: "Playoff viss sākas no nulles. Te kļūdas nepiedod"

Ozoliņa iekrātie 77 punkti ir septītā rezultatīvākā sezona Latvijas čempionāta vēsturē un rezultatīvākā kopš 2005. gada. Rekords ar 142 punktiem kopš 1993. gada pieder Helmutam Balderim, un viņš ir vienīgais simts punktu robežu pārsniegušais hokejists.

MVP vārtus neguva tikai pret vienu no astoņiem pretiniekiem – četrās spēlēs nepārspēti palika Rīgas "Dinamo" vārtsargi. Tomēr izdevās atdot septiņas rezultatīvas piespēles. Ozoliņa ērtākie pretinieki bija Daugavpils "Dinaburga" (9+8 četrās spēlēs) un "Kaunas City" (8+9 četrās spēlēs). Pret Lietuvas komandām viņš vidēji spēlē iekrāja 3,08 punktus, bet pret Latvijas playoff komandām – vidēji 1,43 punkti.

Pērn vērtīgākā spēlētāja balvu nopelnīja Gatis Gricinskis, balsojumā izskanot pat pieciem kandidātiem, taču uzvara bija gana pārliecinoša – "Mogo"/LSPA pārstāvējušais centra uzbrucējs saņēma 13 balsis, bet tuvākajam sekotājam Robertam Jekimovam bija četras. Savukārt pirms divām sezonām Kirilam Tambijevam līdz perfektam MVP balsojumam pietrūka tikai vienas balss, tieši tāpat kā Kārlim Ozoliņam šogad.

Pašsaprotami, ka MVP balvu ieguvušais Kārlis Ozoliņš bija balsojumā visvairāk punktus savākušais uzbrucējs. Otro vietu ieguva viņa maiņas partneris visas sezonas garumā Rūdolfs Maslovskis, kurš ar 63 punktiem ieņēma otro vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Ja Ozoliņš neguva nevienus vārtus pret Rīgas "Dinamo", tad Maslovskis pēdējā tikšanās reizē 18. februārī iemeta piecus vārtus. Tā bija vienīgā piecu vārtu spēle šajā OHL sezonā. Tieši Maslovskis atņēma Ozoliņam vienu MVP balsi.

Balsojums par MVP un labāko U20

BalsotājsMedijsMVPU20
A.AuziņšLTVK.OzoliņšMackevics
A.BarovskisSportacentrs.comK.OzoliņšAnsons
E.BiķernieksSportacentrs.comK.OzoliņšAnsons
J.BendziksDelfiK.OzoliņšKrūms
U.BrožeSportacentrs.comMaslovskisNiedrājs
K.FjodorovsSportazinas.comK.OzoliņšKrūms
M.KļavenieksLatvijas RadioK.OzoliņšKrūms
M.LācisHokejazinas.comK.OzoliņšFecers
J.MatulisTvnetK.OzoliņšMackevics
G.NarogsLatvijas AvīzeK.OzoliņšZ.Zīle
D.RudmanisEliteprospectsK.OzoliņšAnsons
P.VucenaLETAK.OzoliņšKrūms
L.ZariņšHokeja BlogsK.OzoliņšKrūms
M.ZembergsDienaK.OzoliņšKrūms

Par trešo uzbrucēja pozīciju simboliskajā izlasē centīgi cīkstējās Latvijas čempionāta vārtu rekordu labojušais Elviss Želubovskis un rezultatīvākais lietuvietis Tads Kumeļausks. Abi ieguva desmit punktus. Kā pirmais kritērijs neizšķirta gadījumā bija augstākā vieta balsojumā. Neviens nesaņēma trīs punktu balsojumu, bet Želubovskis otrajā vietā tika likts piecas reizes, Kumeļausks – divas.

Tādējādi simboliskajā izlasē iekļuva tikai "Mogo"/LSPA uzbrucēji – Kārlis Ozoliņš, Rūdolfs Maslovskis un Elviss Želubovskis.

Arī starp aizsargiem vislielāko piekrišanu izpelnījās regulārās sezonas uzvarētājas hokejists. Krišs Lipsbergs ar 22 punktiem 30 spēlēs bija "Mogo"/LSPA rezultatīvākais aizsargs un balsojumā saņēma deviņus punktus. Viņš tika iekļauts astoņās anketās no 14. Ja uzbrucēju konkurencē balsis saņēma septiņi hokejisti, tad starp aizsargiem bija lielāka konkurence – anketās tika iekļauti deviņi hokejisti.

Septiņus punktus balsojumā nopelnīja "Prizmas" komandas biedri – Kristaps Millers un Krists Apsītis. Ņemot vērā neizšķirta formulu, simboliskajā izlasē iekļuva Apsītis, kurš kā pirmais aizsargs tika iekļauts trīs anketās, kamēr Millers – divās.

Viņš nebija vienīgais "Prizmas" pārstāvis simboliskajā izlasē. Starp vārtsargiem vislielāko piekrišanu izpelnījās Jānis Auziņš. Tāpat kā Apsītis, arī viņš sezonu sāka Rīgas "Dinamo" vārtos, taču pēc traumas un nenokārtotajām parādsaistībām pārcēlās uz "Prizmu", kuras vārtos uzvarēja 14 no 20 spēlēm un tika galā ar 91,7% metienu. Auziņš saņēma desmit balsis, bet četras nopelnīja "Mogo"/LSPA ilggadējais pirmais numurs Henrijs Ančs.

Visbeidzot – par labāko junioru tika atzīts uzbrucējs Ernests Krūms, kurš pilngadību sasniedza sezonas laikā, 4. decembrī. Krūms 31 spēlē iekrāja 31 punktu un "Mogo"/LSPA rangā bija tūdaļ aiz lielās četrotnes, kas savāca pirmās četras vietas arī visā līgā (Kārlis Ozoliņš – 77 punkti, Rūdolfs Maslovskis – 63 punkti, Artūrs Ozoliņš – 60 punkti, Elviss Želubovskis – 58 punkti).

Sezonas pirmajā pusē Krūms lielākoties spēlēja kā otrās maiņas kreisais uzbrucējs, kamēr sezonas izskaņā viņš jau kļuva par otrās maiņas centru. 18 gadus vecais hokejists izlaida regulārās sezonas noslēdzošo maču (1:3 pret "Zemgali"/LLU), taču playoff Krūms atkal būs ierindā.

Krūms saņēma sešas balsis, kamēr otrais ar trim balsīm bija HS "Rīga" labākais vārtu guvējs Kristers Ansons. Viņš regulāro sezonu pabeidza ar septiņiem vārtiem pēdējos piecos mačos. Kopumā balsis saņēma seši dažādi juniori.

Simboliskās izlases balsojums

BalsotājsMedijsVārtsargsAizsargsAizsargsUzbrucējsUzbrucējsUzbrucējs
A.AuziņšLTVAuziņšGrekovsLipsbergsK.OzoliņšKumeļausksA.Ozoliņš
A.BarovskisSportacentrs.comAnčsBrantsGrekovsK.OzoliņšMaslovskisKumeļausks
E.BiķernieksSportacentrs.comAuziņšLipsbergsMillersK.OzoliņšMaslovskisKumeļausks
J.BendziksDelfiAnčsLipsbergsBrantsK.OzoliņšŽelubovskisMaslovskis
U.BrožeSportacentrs.comAnčsTomsonsApsītisMaslovskisK.OzoliņšA.Ozoliņš
K.FjodorovsSportazinas.comAuziņšGrekovsMillersK.OzoliņšKumeļausksMaslovskis
M.KļavenieksLatvijas RadioAuziņšBrantsBergsK.OzoliņšHomjakovsMaslovskis
M.LācisHokejazinas.comAnčsApsītisMillersMaslovskisK.OzoliņšKumeļausks
J.MatulisTvnetAuziņšApsītisPujacsK.OzoliņšŽelubovskisKumeļausks
G.NarogsLatvijas AvīzeAuziņšMillersPujacsK.OzoliņšŽelubovskisKumeļausks
D.RudmanisEliteprospectsAuziņšPorejsGrekovsK.OzoliņšŽelubovskisA.Ozoliņš
P.VucenaLETAAuziņšMillersLipsbergsK.OzoliņšŽelubovskisKumeļausks
L.ZariņšHokeja BlogsAuziņšApsītisLipsbergsK.OzoliņšMaslovskisKaimiņš
M.ZembergsDienaAuziņšLipsbergsBrantsK.OzoliņšMaslovskisA.Ozoliņš

Iepriekšējo sezonu balsojumi

Sportacentrs.com balsojumā nosaka OHL izlasi, MVP – Gricinskis
Sportacentrs.com rīkotajā balsojumā nosaka OHL izlasi, MVP - Tambijevs

  -1 [+] [-]

, 2023-03-01 13:28, pirms gada
#LiepājaVar 🤞

     [+] [-]

, 2023-03-02 16:29, pirms gada
Kas ir Barovskis un Biķernieks no SC?

     [+] [-]

, 2023-03-02 18:08, pirms gada
❤️Sveiki) Mani sauc Paula un man ir 23 gadi) Es esmu topošā seksa modele 18+) Lūdzu, novērtējiet manas bildes at ➤ https://ja.cat/id298065