Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Azarenka neizservē Akapulko ceturtdaļfināla maču pret Keninu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azarenka neizservē Akapulko ceturtdaļfināla maču pret Keninu
Sofija Kenina. Foto: AP/Scanpix

Bijusī WTA ranga līdere Viktorija Azarenka (WTA 50.) šonedēļ neizmantoja iespēju iegūt vairāk par 60 punktiem vāja sastāva "International" turnīrā Akapulko, kur ceturtdaļfinālā izlaida uzvaru pret Sofiju Keninu (WTA 35.) – 4:6, 6:4, 7:5.

Azarenka turnīra pirmajos divos mačos zaudēja kopumā tikai sešos geimos un tuvojās savam pirmajam pusfinālam nepilna gada laikā, taču zaudēja mačā, kurā viņai visos setos bija breika pārsvars.

Azarenka 1. setā no 4:2 zaudēja ar 4:6, bet 3. setā breiku nenoturēja pat divas reizes un pie rezultāta 5:4 neizservēja maču, 10. geimā paliekot tukšā. Viņa pieļāva trīs kļūdas, no kurām divas bija dubultkļūdas. Baltkrievijas tenisiste tika nobreikota arī aiznākamajā geimā, kad viņai pie 5:6 neizdevās noorganizēt taibreika spēlēšanu. Azarenka šajā geimā bija vadībā ar 30:0.

Mačā bija 15 breiki, Kenina izcēlās ar vienu vairāk nekā pretiniece (8:7) un uzvarēja, neskatoties uz 13 dubultkļūdām (Azarenkai tikai sešas). ASV tenisistei liels pārsvars tīri uzvarēto izspēļu statistikā (37:21).

Bijusī pasaules pirmā rakete kopš atgriešanās tenisā pēc dzemdībām tikai vienā turnīrā sasniegusi pusfinālu – viņai tas izdevās pagājušā gada martā Maiami. Zīmīgi, ka Azarenkai pēdējie divi pusfināli bijuši šajā Floridas pilsētā (2016, 2018), kur viņa izcīnījusi trīs titulus.

Tikmēr 20 gadus vecā Kenina šogad sasniegusi jau divus pusfinālus, abi bijuši zemākā līmeņa "International" turnīros. Viņa janvārī uzvarēja Hobārtas turnīrā un ir vienīgā tenisiste, kura šogad izcīnījusi pirmo WTA titulu.

"Abierto Mexicano Telcel", WTA "International" sērijas turnīrs Akapulko uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Donna Vekic – (8) Johanna Konta6:3 7:5
(5) Sofia Kenin – Victoria Azarenka6:4 4:6 7:5
Bianca Andreescu – (7) Saisai Zheng7:6(3) 6:1
Yafan Wang – Beatriz Haddad Maia6:3 6:4