Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Jakovičs pārceļas uz Francijas čempionāta komandu "Limoges"

Emils Ozerinskis

Jakovičs pārceļas uz Francijas čempionāta komandu "Limoges"
Ingus Jakovičs. Foto: Jānis Lārmanis

Latvijas basketbolists Ingus Jakovičs līdz sezonas beigām noslēdzis līgumu ar Francijas komandu "Limoges", kas cīnās par iekļūšanu Pro A līgas izslēgšanas spēļu turnīrā, šobrīd ieņemot devīto vietu.

186 cm garais un 28 gadus vecais saspēles vadītājs Ingus Jakovičs sezonas noslēdzošajā daļā dosies palīgā Francijas augstākās līgas komandai "Limognes CSP", kas šobrīd turnīra tabulā ir uzreiz aiz play-off svītras, bet no priekšā esošajām "Strasbourg", "Nanterre" un "Gravelines" Jakoviča jaunā komanda atpaliek nieka tiesu, šobrīd komandas šķirot tikai vienam zaudējumam.

Madonā dzimušais Jakovičs iepriekšējos divus mēnešus pavadīja "Valmiera Glass/ViA" komandā, kuras rindās Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā astoņās spēlēs guva 11,5 punktus, izdarīja 3,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas zem groziem. Latvijas kausa ceturtdaļfināla divos dueļos pret "Ogri" saspēles vadītājs caurmērā guva 15,5 punktus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Par Jakoviča pirmo komandu var saukt "Gulbenes Bukus", kuru rindās spēlētājs debitēja LBL 2. divīzijas līmenī 2009./2010. gada sezonā. Pēcāk basketbolists pārcēlās uz Rīgu, bet profesionālā līmenī Jakovičs debitēja 2011./2012. gada sezonā "Liepājas Lauvās", kur spēlētājs pavadīja divas ar pusi sezonas, līdz pārcēlās uz "VEF Rīga" vienību.

Pirmo leģionāra pieredzi spēlētājs guva Krievijā, pārstāvot "Nizhny Novgorod" vienības krāsas, bet pēcāk saspēles vadītājs atgriezās dzimtenē, spēlējot "Ventspils" rindās. Iepreikšējās sezonās Jakovičs pārstāvējis Itālijas komandu "Varese" un ukraiņu vienību "Budivelnyk".

Ar Latvijas jaunatnes izlasēm Jakovičs kļuvis par Eiropas vicečempionu U-20 čempionātā Tallinā 2013. gadā, bet vīru izlases rindās spēlētājs aizvadījis 21 spēli.

"Limognes CSP" tuvākā spēlē paredzēta sestdien, 5. februārī pret tiešo konkurenti "Nanterre".

     [+] [-]

, 2022-02-01 13:27, pirms 3 gadiem
Valmiera tāda kā caurstaigājamā sēta. Ienāk - aiziet.

     [+] [-]

, 2022-02-01 16:10, pirms 3 gadiem
Mazliet brīnos, ka uz tik augsta līmeņa komandu pārcēlās.
Nu Valmierā nebija galvas tiesu pārāks

     [+] [-]

, 2022-02-01 16:44, pirms 3 gadiem
Pirms mēneša verēja mēģināt tikt bukos. Kaut ko palaidu garām, baigi pielika?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-01 17:19, pirms 3 gadiem
Lēciens uz augšu labs! Katrā ziņā Valmierā izmantoja viņam piedāvātās iespējas, noteikti atkal atguva basketbola "garšu"... Pēdējos mačos jau tas atkal bija vecais labais Jako - ātrs, agresīvs un pārliecināts par sevi. Protams, viņam tika dota pilna rīcības brīvība laukumā, taču Valmieras komanda no tā tikai ieguva.
Tagad tikai jautājums - kas būs Iļjina un Jakoviča vietā? Ja vienkārši gribam nospēlēt sezonu līdz beigām, tad varbūt ar jaunajiem puikām var pietikt, ja kaut vai Latvijas līmenī tomēr gribas par bronzu pacīnīties, tad ar šo sastāvu laikam tomēr būs "par īsu".

     [+] [-]

, 2022-02-01 19:57, pirms 3 gadiem
fredijs48 rakstīja: Mazliet brīnos, ka uz tik augsta līmeņa komandu pārcēlās.
Nu Valmierā nebija galvas tiesu pārāks
Kas tur ko brīnīties? Viņam jau vairākus gadus līmenis un pieprasījums stabili turās virs LBL. Attiecīgi no tā arī klubu nosaukumi un vietas, kur tika spēlēts. Tas pat ar visiem viņa trūkumiem.