Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Cicipass piedalās tikai dubultspēlē, grieķi zaudē poļiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cicipass piedalās tikai dubultspēlē, grieķi zaudē poļiem
Stefanoss Cicipass. Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien Sidnejā ar četriem mačiem startēja ATP kausa izcīņa, kuras pirmajā dienā izpalika vienīgais plānotais ranga pirmā desmitnieka spēlētāju duelis, jo Stefanoss Cicipass atteicās no mača pret Hubertu Hurkaču, kurš sekmēja poļu uzvaru pār grieķiem ar rezultātu 2:1.

Poļi uzvarēja abās vienspēlēs, izmantojot rangā daudz augstāk esošu spēlētāju priekšrocību. 117. numurs Kamils Majšaks ar 6:1, 6:4 apspēlēja Mihailu Pervolaraki (ATP 399.), savukārt 9. numuram Hubertam Hurkačam vajadzēja tikai 54 minūtes, lai ar 6:1, 6:2 sagrautu Aristoteli Tanosu (ATP 1076.).

Otrajā spēlē sākotnēji bija paredzēta Hurkača tikšanās ar planētas ceturto numuru Stefanosu Cicipasu, taču grieķu līderis no šī dueļa atteicās labā elkoņa problēmas dēļ. Cicipass šī savainojuma dēļ izstājās no pagājušās sezonas pēdējiem diviem turnīriem – Parīzes "Masters" un "ATP Finals" Turīnā. Viņam novembrī tika veikta operācija.

Interesanti, ka Cicipass vēlāk izgāja laukumā uz dubultspēli, kurā kopā ar Pervolaraki apspēlēja Hurkača un Jana Zeļinska duetu – 6:4, 5:7, 10:8. Poļi gan jau pirms tam bija nodrošinājuši uzvaru mačā.

Bez Hurkača šogad vienspēlēs no Top 10 spēlētājiem devās arī astotais numurs Kaspers Rūds, kurš ar 6:3, 7:5 pieveica Dušanu Lajoviču (ATP 33.), tobrīd panākot norvēģiem neizšķirtu pret 2020. gada čempioni Serbiju, kurai šajā turnīrā nepalīdz pasaules pirmais numurs Novaks Džokovičs.

Rūds divas uzvaras dažu stundu laikā gūt nespēja, kopā ar Viktoru Durašoviču izšķirošajā dubultspēlē zaudējot Nikolam Čačičam un Filipam Krajinovičam – 6:7(3), 3:6.

Tas bija vienīgais no pirmās dienas četriem mačiem, kurā uzvarētājs bija zināms vien pēc dubultspēles. 3:0 uzvaras reģistrēja gan Spānija, gan Argentīna, kas pieveica attiecīgi Čīli un Gruziju.

ATP kauss notiek trešo reizi. Šogad visi mači notiek Sidnejā, kur startēs 16 komandas, kas sadalītas četrās grupās. Čempione Krievija titula aizstāvēšanu sāks rīt, pirmajā cīņā tiekoties ar Franciju.