Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3029, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Video: #11 "(Bez)maksas sports": sports un studijas ārzemēs - finansiālie apsvērumi

Raidījums “(Bez)maksas sports” - informatīvi analītisku un izglītojošu stāstu un diskusiju raidījums 12 sērijās par mūsdienu lielajiem jautājumiem sportā.

11. epizodes tēma: sports un studijas ārzemēs - finansiālie apsvērumi. Ar ko jāsaskaras un kādas izvēles jāizdara jaunajiem sportistiem, kuri vēlas studēt ārzemēs. Vai pilnu stipendiju var iegūt jebkurš vai tikai izredzētie? Kam jānotiek un ar ko rēķināties, lai sportošanu apvienotu ar studijām ASV? Profesionāls sportists Eiropā vai sports un studijas ASV. Plusi un mīnusi, par un pret.

Studijā: sportisti, kuri studijas ārzemēs pratuši apvienot ar sportu - pludmales volejboliste Tīna Graudiņa un bijušais basketbolists Haralds Kārlis.


Dainis Dukurs
6

Dainis Dukurs: "Personīgi es neredzu LSFP vietu Latvijas sportā"

TV4 raidījumā "(Bez)maksas sports" iepriekšējā nedēļā viesojās LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks un trīskārtējais Latvijas gada sporta treneris Dainis Dukurs, piedāvājot viedokļus par tēmu "sporta primārais mērķis Latvijā". Lejnieks diskusijā piesauca nepieciešamību izveidot vienu vadošo sporta organizāciju un nepieciešamību izvērtēt sporta skolu sistēmu, kamēr Dukurs atzīmēja, ka joprojām sporta pārvaldes aparāts ir pārāk liels un atņem uzmanību un līdzekļus pašam sportam.
Haralds Kārlis un Tīna Graudiņa
6

Graudiņa: "Studijās ASV dažbrīd pat sajutos vainīga savas sporta stipendijas dēļ"

Raidījumā "(Bez)maksas sports" 11. epizodē viesojās divi bijušie studenti, kuri ieguva sportista stipendijas NCAA, - pludmales volejboliste Tīna Graudiņa, kura turpina spēlēt elites līmenī, un Haralds Kārlis, kuram basketbolista karjeru nācās noslēgt priekšlaicīgi traumas dēļ. Raidījumā viņi pastāstīja plašāk par to, kā ir savienot sportu ar studijām, kā arī novērtēja savu iegūto stipendiju apmērus.
Gatis Jahovičs un Aivars Zeltiņš "(Bez)maksas sporta" studijā.

Jahovičs: "Futbolā arī mazs transfērs būs desmitreiz lielāks par VEF rekordu"

Raidījuma "(Bez)maksas" sports 5. epizode tika veltīta Latvijas sporta klubu finansiālajai situācijai un ar klubu budžetu veidošanu saistītajām detaļām. Studijā viesojās "VEF Rīga" direktors Gatis Jahovičs un "Zemgale/LBTU" direktors Aivars Zeltiņš, kā arī situāciju futbolā ieskicēja Ainārs Dakša, futbola Virslīgas izpilddirektors.