Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Bērziņš gandarīts par rezultātu atgriešanās sacensībās Nīderlandē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šorttrekists Bērziņš gandarīts par rezultātu atgriešanās sacensībās Nīderlandē
Foto: no R.Bērziņa personīgā arhīva.

Viens no vadošajiem Latvijas šorttrekistiem Reinis Bērziņš ir gandarīts par uzrādīto rezultātu pirmajās sacensībās pēc traumas sadziedēšanas, vienā no distancēm Nīderlandē iegūstot otro vietu.

Reinis Bērziņš startēja sacensībās “Dutch Open Invitation Cup 2024” Nīderlandē. Gandrīz 50 sportistu konkurencē viņš 1500 metru distancē izcīnīja 2. vietu, 500 metru distancē – 6. vietu, bet 1000 metru distancē tika diskvalificēts.

“Ņemot vērā, ka šīs man bija pirmās sacensības pēc traumas, domāju, ka nostartēju diezgan labi. Tiesa, 500 metros mazliet nepaveicās – sagrūdos ar kanādieti, tāpēc finālā man pēdējā pozīcija, bet varēja būt kāda vieta augstāk,” komentē sportists.

Viņš piebilst, ka šīs sacensības Nīderlandes sportistiem ir vienas no Pasaules kausa atlases sacensībām, tāpēc dominēja tieši nīderlandieši, bet piedalījās arī sportisti no Ungārijas, Kanādas, Korejas, Īrijas, Lielbritānijas, ASV.

Jau 18. oktobrī Reinis dosies Kanādu, kur sāksies Pasaules kauss. Pirmais posms notiks 25. oktobrī Monreālā.

Atgādinām, ka Reinis Bērziņš gada sākumā pēc Eiropas čempionātā (EČ) gūtā potītes savainojuma bija spiests izlaist noslēdzošos divus Pasaules kausa (PK) posmus.

Pagājušā sezonas sākums Bērziņam padevās lielisks, jo latvietis pirmajā posmā 1500 metru distancē izcīnīja bronzas godalgu. Arī otrs vadošais Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs sāka lielisks, 1000 metru distancē izcīnot ceturto vietu.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas pašvaldības iestāde
"Sporta servisa centrs"