Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes un Japānas ātrslidotāji spīd PK pirmā posma izskaņā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Nīderlandes un Japānas ātrslidotāji spīd PK pirmā posma izskaņā
Nīderlandes ātrslidotāji paņēma visas trīs medaļas 1000 metru distnacē. Foto: Reuters/Scanpix

Polijas pilsētā Tomaševā noslēdzies Pasaules kausa izcīņas pirmais posms ātrslidošanā. Pēdējā sacensību dienā labāko sniegumu parādīja Nīderlandes un Japānas ātrslidotāji, kopā izcīnot deviņas no 15 godalgām.

• Līdzīgi kā iepriekšējās sacensību dienās, arī trešajā ātrslidotāji A divīzijā vispirms sacentās 500 metros. Uz starta stājās vīri, savu varēšanu turpinot spilgti demonstrēt japāņiem. Ilgāku laiku vadībā turējās Varatu Morišige, kuru nespēja pārspēt arī pirmo sacensību uzvarētāju Tingju Gao no Ķīnas, kurš uzrādīja vien astoto rezultātu. Devītajā slidojumā Morišigi par 0.047 sekudnēm pārspēja tautietis Tacuja Šinhama, kurš pirmajās sacensībās bija otrais. Pēdējā slidojumā kanādietis Lorēns Debruils nespēja noķert Šinhamu, bet pārspēja Morišigi, trešo vietu pirmajās sacensībās nomainot ar otro vietu otrajās.

• Japānas ātrslidotāju dominanci 1500 metru distancē turpināja divas sudraba medaļas izcīnījusī Miho Takagi. Viņa pēdējā slidojumā sacentās ar leģendāro nīderlandieti Irēnu Vīstu, pārspējot viņu un labojot viņai piederošo arēnas rekordu (1:56.000 minūtes). Vīstai neizdevās iekļūt labāko trijniekā, paliekot uzreiz aiz goda pjedestāla. Uz tā otrā pakāpiena kāpa Britānija Bove no ASV, kura vakar uzvarēja 1000 metros, bet pārsteigumu sagādāja Nadježda Morozova no Kazahstānas, kura pirmo reizi iekļuva labāko trijniekā A divīzijas sacensībās.

• Par neveiksmēm vakar 1500 metros pilnībā reabilitējās Nīderlandes ātrslidotāji, kuri aizņēma visu goda pjedestālu 1000 metros. Piektajā slidojumā trases rekordu (1:08.676) uzstādīja Heins Oterspērs, bet līdz pat astotajam slidojumam viņa līderpozīcija īpaši netika apdraudēta. Viņa tautietis Tomas Krols pēdējā aplī centās pārspēt Oterspēru, bet beigās zaudēja 0.02 sekundes. Nākamajā slidojumā uz līdera godu lūkojās Kjelds Nuis, bet viņš nespēja būt gana ātrs, samierinoties ar trešo vietu.

• Masu startā sievietēm deviņām no 16 ātrslidotājām finālā izdevās tikt pie punktiem, bet tas neietekmēja cīņu par vietu labāko trijniekā, kas noskaidrojās vien pēc finiša līnijas šķērsošanas. Septiņas ātrslidotājas līdz pēdējam cīnījās par vietu uz goda pjedestāla, bet beigās vadībā izrāvās trīs. Uzvaru spēja izcīnīt Irēne Šoutena no Nīderlandes, kura kopā savāca 62 punktus, bet 0.28 sekundes vēlāk finišēja Ivanija Blondīna no Kanādas, par ko saņēma 40 punktus. Trešā finišēja Frančeska Lolobrigida no Itālijas, kura pirms tam savāca četrus sprinta punktus, bet kopā ieguva 24.

• Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā atlika noskaidrot labākās komandas vīriem iedzīšanas sacensībās. Otrajā slidojumā Nīderlandes trio pārspēja norvēģus, izvirzoties sacensību vadībā. Nākamajā slidojumā kanādieši ilgu laiku bija priekšā cīņā par pirmo vietu, bet pēdējos apļos tomēr atzina nīderlandiešu pārākumu par 1.19 sekundēm. Pēdējā slidojumā Japānas un Krievijas komandas centās pamainīt labāko trijnieku. Ātrāki bija japāņi, bet distances pēdējos divos apļos tomēr nenoturēja pārsvaru pār kanādiešiem, ierindojoties trešajā vietā, kamēr uzvaras laurus plūca nīderlandieši. Tikmēr Krievijas komanda neierindojās izcīnītajā ceturtajā vietā, jo tika diskvalificēta.

• Jau nākamnedēļ no 19. līdz 21. novembrim Norvēģijas pilsētā Stavangerā risināsies Pasaules kausa izcīņas otrais posms. Tajā gan nav paredzētas sacensības masu startā, kurās līdzjutēju galvenā interese pievērsta Haraldam Silova sekmēm.

Pasaules kausa izcīņas pirmais posms ātrslidošanā A divīzijā, 3. diena

Vieta500m (v)1500m (s)1000m (v)Masu starts (s)Komandu iedzīšana (v)
1.T.Šinhama (JPN)M.Takagi (JPN)H.Oterspērs (NED)I.Šoutena (NED)Nīderlande
2.L.Debruils (CAN)B.Bove (USA)T.Krols (NED)I.Blondīna (CAN)Kanāda
3.V.Morišige (JPN)N.Morozova (KAZ)K.Nuis (NED)F.Lolobrigida (ITA)Japāna