Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ātrslidotājs Silovs gaidāmajā sezonā cer kāpt uz pjedestāla

Jānis Pārums

Ātrslidotājs Silovs gaidāmajā sezonā cer kāpt uz pjedestāla
Haralds Silovs
Foto: Latvijas Ātrslidošanas federācija

Perspektīvais Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš pērn aizvadīja pirmo pilnvērtīgo sezonu ātrslidošanā (iepriekš lielākoties startēja šorttrekā), gaidāmajā sezonā cer sasniegt jaunas virsotnes un pirmoreiz kāpt arī uz goda pjedestāla.

Sezonai Silovs gatavojas Ātrslidošanas akadēmijā Incelē (Vācija), tiesa, mazliet gatavošanos patraucējuši savainojumi un izlaidums augstskolā. Aktīva gatavošanās notiek kopš jūlija.

"Starpsezonā vairāk tiek strādāts uz tehniku, uz startu. Sezonā koncentrēšos vairāk uz 1000 un 1500 metriem nevis daudzcīņu. Diemžēl vasarā neiztika bez traumām, savainots tika gan celis, gan gūža, tāpēc gatavošanās process līdz šim bijis saraustīts. Tikko divas nedēļas tā dēļ tika izlaistas, nupat atsākti treniņi. Regulāri ledus treniņi un specifisks darbs sāksies nākamnedēļ. Savainojumi ir sporta sastāvdaļa, ar tiem ir jārēķinās, bet sevi jāsaudzē. Fizisko atpakaļ dabūšu diezgan ātri, galvenais neiekrist psiholoģiskā bedrē," uzsvēra Silovs, atklājot, ka pirmās kontrolsacensības tiks aizvadītas jau septembra beigās vai oktobra sākumā, taču par to ar treneri tiks izlemts pirms pašām sacensībām.

"Viens no sezonas svarīgākajiem startiem notiks Sočos, kur notiks individuālo distanču pasaules čempionāts (21.-23.marts 2013.). Labi ceru nostartēt arī daudzcīņas čempionātā (16.-17.februāris 2013.), bet prioritāte, protams, būs Soči," atzina ātrslidotājs. "Pasaules kausā gribētu tikt uz pjedestāla 1000 vai 1500 metros, bet pasaules čempionātā vajadzētu tēmēt uz pirmo sešinieku. Protams, tas pie nosacījuma, ja veselība ļaus un viss pārējais būs kārtībā."

Pirmais Pasaules kausa posms no 16. līdz 18. novembrim notiks Hērenvēnā (Nīderlande). Kopumā sezonā paredzēti astoņi posmi un sezonas fināla posms, kas, tāpat kā pirmais notiks Hērenvēnā. Jāatgādina, ka pērn Silovs ar labiem panākumiem startēja Pasaules kausa posmos, vairākkārt iekļūstot labāko desmitniekā, savukārt Eiropas čempionātā daudzcīņā bija sestais, bet pasaules daudzcīņas čempionātā – septītais.

  +5 [+] [-]

, 2012-09-12 15:43, pirms 12 gadiem
Biju lietas kursā, kas notiek skeletona un bobsleja lauciņos.
Tagad uzzināju, ka Silovs ar nesēž rokas klēpī salicis un dara visu, lai sasniegtu jaunas virsotnes.

Bet ko diez dara mūsu biatlonisti? Gatavojas sezonai vai gaida sniegu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-12 16:37, pirms 12 gadiem
Biatlonisti ir nometnē laikam Austrijā, satiku Rastogujevu pirms izlidošanas. Andrejs ļoti gatavojas, Pirksonam viss iet uz labo pusi
eziitis rakstīja: Biju lietas kursā, kas notiek skeletona un bobsleja lauciņos.
Tagad uzzināju, ka Silovs ar nesēž rokas klēpī salicis un dara visu, lai sasniegtu jaunas virsotnes.

Bet ko diez dara mūsu biatlonisti? Gatavojas sezonai vai gaida sniegu?