Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Haralds Silovs šovakar sāks dalību Pasaules kausa posmā Kalgarī

Andrejs Siliņš

Haralds Silovs šovakar sāks dalību Pasaules kausa posmā Kalgarī
Haralds Silovs

No 8. līdz 11. novembrim Kanādas pilsētā Kalgarī notiks 2013./2014. gada sezonas pirmais Pasaules kausa posms klasiskajā ātrslidošanā, kas būs arī pirmais olimpiskās atlases posms klasiskajā ātrslidošanā. Uz sacensībām ir ieradušies sportisti no 28 valstīm, un Latviju pārstāvēs pagaidām mūsu vienīgais ātrslidotājs Haralds Silovs.

Mūsu ātrslidotājam šovakar 22:30 pēc Latvijas laika būs jāmēro spēkus 1500 metru distancē A divīzijā, un sestdien viņš sacentīsies 1000 metru distancē arī A divīzijā. Kalgarī slidotava atrodas 1000 metrus virs jūras līmeņa un tiek uzskatīta par ātrāko ledus slidotavu pasaulē, tāpēc no sportistiem tiek gaidīti jauni pasaules un personiskie rekordi. Olimpiskās atlases viens no kritērijiem ir distancē uzrādītais laiks, tāpēc ir it īpaši svarīgi startēt šajā Pasaules kausa posmā.

Pagājušajā gadā Haralds Silovs uzrādīja cerīgus rezultātus gan 1500 metru distancē, kur vienā no Pasaules kausu posmiem ieņēma 2. vietu A divīzijā, gan 1000 metru distancē, kur pasaules čempionāta sprinta daudzcīņā spēja ieņemt 2. vietu šai distancē, uzrādot sezonas otro ātrāko rezultātu pasaulē.

Šo sezonu Silovs trenējās Nīderlandes pilsētā Hērenvēnā pie sava trenera Jeroena Otera, ar ko viņš kļuva par divkārtējo Eiropas čempionu šorttrekā. Sagatavošanas posmu Haralds izgāja trenējoties šorttrekā un pat piedalījās sacensībās. Kopš septembra sākuma Silovs pārgājis uz ātrslidošanas celiņu un trenējas ar holandiešu komandu "Corendon" ātrslidošanā.

Informāciju sagatavoja
Edvīns Silovs
LASF prezidents

     [+] [-]

, 2013-11-08 17:37, pirms 11 gadiem
Veiksmi džekam.