Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Silovs 1500 metros B divīzijā ierindojas 30. vietā

Silovs 1500 metros B divīzijā ierindojas 30. vietā
Ātrslidotājs Haralds Silovs. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas trešo posmu ar 1500 metru sacensībām B divīzijā turpinājis Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs. Viņam izdevās uzstādīt priekš sevis gana labu rezultātu, bet ar to pietika vien 30. vietai 48 dalībnieku konkurencē.

• Pasaules kausa izcīņas trešā posma otrajā dienā Haralds Silovs piedalījās masu starta pusfināla sacensībās kurās ierindojās 10. vietā un neiekļuva finālsacensībās. Ja pirmajā posmā latvietis startēja 5000 metru sacensībās B divīzijā, tad šajā posmā mēģināja savus spēkus savā nu jau bijušajā kroņa disciplīnā - 1500 metros.

• Kopumā B divīzijas sacensībās piedalījās 48 ātrslidotāji, starp kuriem Silovam bija ceturtais labākais personiskais rekords. Tiesa to viņš tepat Soltleiksitijā sasniedza 2017. gada nogalē, kad spēja izcīnīt septīto vietu A divīzijas sacensībās. Pēdējais augstvērtīgais rezultāts augstākā līmeņa sacensībās Silovam šajā distancē bija Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kurās Latvijas ātrslidotājs ierindojās ceturtajā vietā, pēdējos četros gados uzsvaru liekot uz sacensībām masu startā.

• Silovs startēja piektajā slidojumā pārī ar baltkrievu Jahoru Damaracki, kurš masu starta finālā ierindojās 16. vietā. Latvijas ātrslidotājs visas distances garumā spēja būt ātrāks par konkurentu no Baltkrievijas, neklātienes cīņā tobrīd atpaliekot vien no Ivana Aržaņikova no Kazahstānas, kurš uzstādīja jaunu personisko rekordu. Silovs finišēja ar laiku 1:46.553 minūtes, kazaham zaudējot 0.37 sekundes. Tik ātri latvietis šo distanci Pasaules kausā nebija veicis kopš personiskā rekorda (1:43.350) uzstādīšanas, kas gan varētu būt saistāms arī ar ātro Jūtas Olimpisko ovālu, kurā allaž rezultāti ir augstvērtīgāki nekā citviet.

• Kā jau tas bija gaidāms, tad drīz vien katrs nākamais slidojums bija ātrāks par iepriekšējiem, kas Silovu atbīdīja rezultātu tabulā arvien zemāk un zemāk. Latvietim bija jānostartē personiskā rekorda līmenī, lai šajās sacensībās pacīnītos par vietu labāko trijniekā. Uzvaras laurus sacensībās plūca Matias Vostē no Beļģijas, tiekot pie jauna personiskā rekorda (1:43.247 minūtes), kas A divīzijas sacensībās ļautu ieņemt 13. vietu. Silovs viņam zaudēja 3.30 sekundes. Kopumā savu karjeras labāko rezultātu sacensībās uzstādīja 26 ātrslidotāji. Lai tiktu pie punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā, kas pienākas no 20. vietas, Silovam vajadzēja slidot vismaz par sekundi ātrāk.

Pasaules kausa izcīņas 3. posms ātrslidošanā, 1500 m vīriešiem B divīzijā

VietaSportistsRezultāts
1.M.Vostē (BEL)1:43.247
2.K.Dosons (USA)+0.24
3.T.Langelārs (CAN)+0.45
4.Š.Viljamsons (JPN)+0.69
5.S.Trofimovs (RUS)+0.79
6.Z.Liaņs (CHN)+1.09
30.H.Silovs (LAT)+3.30

Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.