Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Cerībā uz panākumiem un labākām vietām skiatlonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Cerībā uz panākumiem un labākām vietām skiatlonā
Patrīcija Eiduka.

Šodien Oberstdorfā turpināsies pasaules čempionāts distanču slēpošanā ar otro disciplīnu, sievietēm un vīriešiem sacenšoties skiatlonā (klasika+slidsolis). Latviju pārstāvēs Patrīcija Eiduka un Raimo Vīgants, cenšoties sasniegt mūsu valsts labākos rezultātus pasaules čempionātos.

Ceturtdien ar sprintu klasiskajā stilā sākās pasaules čempionāts distanču slēpošanā, Patrīcijai Eidukai iegūstot 43.vietu, bet Raimo Vīgantam ierindojoties 70.vietā. Šodien skiatlonā viņi mēģinās ne tikai uzlabot savas sprintā iegūtās vietas, bet arī centīsies sasniegt Latvijas augstākās vietas pasaules čempionātos.

Ceturtdien sprintā iegūtā 43.vieta ir pašas Patrīcijas un arī visu Latvijas slēpotāju otrs labākais rezultāts pasaules čempionātos. Rekords ir pagājušajā čempionātā sprintā Eidukas izcīnītā 36.vieta. Ņemot vērā ļoti spēcīgo sastāvu sprintā ar daudzām izteiktajām sprinterēm, pirmajā startā uzdevums slēpotājai no Vecbebriem bija pacensties iekļūt četrdesmitniekā, kas turpat netālu 0,7 sekunžu attālumā arī bija, bet 41. un 42.vieta atradās vien pāris sekunžu simtdaļu priekšā. Latvijas vadošā slēpotāja, ņemot vērā to, ka joprojām atrodas pasaules kausa kopvērtējumā trīsdesmitniekā šodien skiatlonā ir tikusi izsētajā grupā, kas ļaus startā no 60 dalībnieču grupas atrasties no vidusdaļas nedaudz uz priekšu.

Vienīgo skiatlonu karjerā Patrīcija Eiduka ir veikusi tieši pirms gada pasaules kausa posmā turpat Oberstdorfā, kur 56 dalībnieču vidū ierindojās 44.vietā, uzvarētājai Terēzei Juhaugai zaudējot gandrīz četras minūtes – 3:57,9. 7,5km klasikas daļā tika zaudēts 2:16, bet slidsolī – 1:42, pakāpjoties par četrām pozīcijām uz 44.vietu. Četrdesmitnieks bija pusminūtes, bet trīsdesmitnieka pusotras minūtes attālumā. Toreiz priekšā mūsu slēpotājai bija 7 norvēģietes, sešas zviedrietes, sešas somietes, piecas vācietes un krievietes, bet pasaules čempionātos vairāk par četri nevar uzlikt, izņemot valsti, kurai ir iepriekšējā čempionāta uzvarētāja (Norvēģija, jo 2019.gadā uzvarēja Juhauga – aut.piez.), tādējādi tiekot pie papildu piektās dalībnieces.

Taču jāņem vērā, ka Patrīcija ir daudz progresējusi, ko apliecināja ar ļoti labajiem rezultātiem šī sezonas pasaules kausa posmos, tāpēc, neskatoties uz to, ka nav sezonas pašā labākajā formā, noteikti mēģinās cīnīties par iekļūšanu trīsdesmitniekā. Pēdējos divos čempionātos, lai iekļūtu trīsdesmitniekā, vajadzēja nezaudēt vairāk kā aptuveni trīs ar pusi minūtes. Taču ne tik daudz zaudēšana uzvarētājai, bet pašas sniegums pret līdzvērtīgajām konkurentēm noteiks rezultātu.

Vīriešiem būs tikai viens mūsu pārstāvis – Raimo Vīgants, kurš skiatlonā nav startējis. Ņemot vērā dalībnieku sastāvu, madonietis varētu pacīnīties par piecdesmitnieku un sasniegt čempionātu labāko rezultātu no mūsējiem vīriešiem (Maļuhina 50.vieta Liberecā 2009.gadā 50km ir augstākā vieta, bet augstvērtīgākais rezultāts ir Jurim Ģērmanim 2001.gadā Lahti 30km – 65 FIS punkti – aut.piez.).

Sievietēm starts 12.45, bet vīrieši trasē dosies 14.30 (pēc Latvijas laika).

     [+] [-]

, 2021-02-27 09:28, pirms 3 gadiem
Jautājums slēpošanas speciālistiem - vai bija vērts upurēt junioru un pieaugušo PČ "Tour de ski" labā?

     [+] [-]

, 2021-02-27 09:58, pirms 3 gadiem
Kāpēc SC neraksta par ziemeļu divcīņu un tramplīnlēkšanu? Vakar ziemeļu divcīņā piedalījās arī Latvijas pārstāvis. Sieviešu tramplīnlēkšanā bija aizraujošas gan komandu, gan individuālās sacensības. Vai arī nebiju pamanījis, un bija kādā rakstā šeit?

     [+] [-]

, 2021-02-27 11:07, pirms 3 gadiem
Andi rakstīja: Kāpēc SC neraksta par ziemeļu divcīņu un tramplīnlēkšanu? Vakar ziemeļu divcīņā piedalījās arī Latvijas pārstāvis. Sieviešu tramplīnlēkšanā bija aizraujošas gan komandu, gan individuālās sacensības. Vai arī nebiju pamanījis, un bija kādā rakstā šeit?
par tramplīniem bocmanis un hendža ekspertē ģinamas rakstos

     [+] [-]

, 2021-02-27 12:20, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: par tramplīniem bocmanis un hendža ekspertē ģinamas rakstos
Es biju vairāk domājis autoru rakstus. Dinamo īpaši neinteresē, komentārus tur nelasu. Bet tagad skaidrs, kāpēc tur pie rakstiem ir lielāks komentāru skaits. Cilvēki tur patiesība apspriež tramplīnlēkšanu.