Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Uzlabojusies situācija Zviedrijas sieviešu izlasē pirms pasaules čempionāta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Uzlabojusies situācija Zviedrijas sieviešu izlasē pirms pasaules čempionāta
Foto: John Lazenby

Zviedrija, kas ir viena no vadošajām nācijām distanču slēpošanā sieviešu konkurencē un kas mēģinās izaicināt galvenās favorītes norvēģietes, šī gada sākumā saskārās ar problēmām, jo dažādas likstas bija piemeklējušas viņu līderes, taču šobrīd viss esot kārtībā.

Pēdējo divu gadu labākā pasaules sprintere Linna Svāna satraumēja plecu, Olimpiskajai un pasaules čempionei Šarlotei Kallai bija sāpes mugurā, bet pagājušā čempionātā pilnu medaļu komplektu nopelnījusī Frīda Karlsone mocījās ar pārtrenēšanās sekām. Tas signalizēja par krīzi vienā no vadošajām sieviešu izlasēm, bet pasaules čempionāta priekšvakarā situācija ir krietni uzlabojusies.

Kalla, kurai ar savu pieredzi noteikti būs svarīga loma stafetē, vairs nejūt sāpes mugurā un var normāli trenēties. Enerģija ir parādījusies Karlsonei, bet Svāna ir sadakterējusi plecu. Vēl jau ir arī „Tour de ski” pēdējā posmā pret kalnu uzvarējusī Eba Andersone, tāpēc ar zviedrietēm būs jārēķinās katrā startā, jo viņas būs medaļu pretendentes ikvienās sacensībās dāmu konkurencē.

Zviedrietes dominēja šīs sezonas sprintos un būs galvenās favorītes arī šodien. Pagājušā čempionātā trīs viņu pārstāves tika finālā, bet medaļu izcīnīja tikai otrā vietas ieguvēja Stīna Nilsone, kurai pagājušās sezonas beigās kaut kas atgadījās ar prioritāšu noteikšanu, jo neizprotami izlēma pāriet uz biatlonu. Zviedrietēm ceļu negriezīs titula aizstāvētāja Maikena Kaspersena Falla no Norvēģijas, kā arī spēcīgās slovēnietes Anamarija Lampiča un Eva Urevca, krievietes un amerikānietes.

Tikmēr vīriešu konkurencē gaidāmas norvēģu un krievu cīņas, kurās mēģinās iejaukties francūži, itālis Pellegrīno un zviedrs Oskars Svensons.

     [+] [-]

, 2021-02-25 07:06, pirms 3 gadiem
"Stīna Nilsone, kurai pagājušās sezonas beigās kaut kas atgadījās, jo neizprotami izlēma pāriet uz biatlonu" - ... tas ir viss ko autors var par šo lēmumu pateikt? Man jau liekas ka SC ekspertam tomēr būtu jāzin nedaudz vairāk nekā ikdienas līdzjutējam, bet pat es varētu šo situāciju izskaidrot.

Varbūt varēja arī pieminēt ka sezonas sākumā Kalla izslimoja diezgan pasmagā formā kovidu, kas stipri sabojāja viņas gatavošanos.