Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Klēbo aizstāv sprinta titulu, viss pjedestāls norvēģiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Klēbo aizstāv sprinta titulu, viss pjedestāls norvēģiem
J.H.Klēbo uzvar otro reizi pēc kārtas. Foto: NordicFocus

Pasaules čempionātā distanču slēpošanā, kas šodien sākās Oberstdorfā, klasiskā stila sprintā vīriešiem 2019.gadā izcīnīto titulu aizstāvēja norvēģis Johannes Hesflots Klēbo, pierādot, ka sprintā viņš pasaulēs ir labākais jau ceturto gadu. Tikmēr 159 dalībnieku konkurencē labākais no mūsējiem četriem slēpotājiem bija madonietis Raimo Vīgants, kurš kvalifikācijā uzrādīja 70. laiku (+26,47 sek.).

Vīriešiem atšķirībā no sievietēm Krievija bija pārstāvēta pusfinālā, turklāt ar trim dalībniekiem, kas bija tikai likumsakarīgi. Vislielākā pārstāvniecība bija norvēģiem, kuriem vislabāk slīdēja slēpes un kuri visi pieci iekļuva divpadsmitniekā. Abas šīs valstis arī finālā bija viskuplāk pārstāvētas – norvēģi ar trim, krievi ar diviem, pusfinālā no viņiem apstājoties vienīgajam angliski runājošajam Gļebam Retiviham. Lai arī tikai 28.laiks kvalifikācijā, tomēr šīs sezonas divu posmu uzvarētājs Oskars Svensons arī iekļuva labāko sešu vidū.

Norvēģu slēpju smērētāji labi parūpējās un arī paši sportisti, nevienai citai valstij neļaujot tikt pie medaļām. Vienīgais, kas cīnījās līdzvērtīgi ar norvēģiem līdz kādiem 300m līdz finišam, bija pasaules kausa līderis Aleksandrs Boļšunovs, kurš ieņēma 4.vietu, bet Sergejs Ustjugovs un zviedrs Svensons finālā bija statisti. Klēbo bija ātrākais un pelnīti atkal izcīnīja zeltu, kamēr savās debijās pasaules čempionātos Ēriks Valnes un Hovards Taugbols nopelnīja attiecīgi sudrabu un bronzu.

Raimo Vīgants atkārtoja 2019.gada vietu un šoreiz bija labākais mūsējo četru slēpotāju vidū, kā arī ierindojoties tieši priekšā labākajam Lietuvas pārstāvim Modestam Vaičulim. Indulis Bikše pirmo reizi sprintā netika septiņdesmitniekā, ierindojoties 75.vietā. Tikmēr vislabāk no Baltijas valstīm nostartēja igauņi, Marko Kilpam tiekot trīsdesmitniekā (23.vieta) un kvalificējoties ceturtdaļfinālam, bet Martinam Himmam un Kārelam Korgem ierindojoties attiecīgi 42. un 51.vietā.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā, fināls sprintā klasiskajā stilā vīriešiem

V.SportistsValstsRezultāts
1.Johannes Hesflots KlēboNorvēģija3:01.30
2.Eriks ValnesNorvēģija+0.66
3.Hovards Solas TaugbolsNorvēģija+0.80
4.Aleksandrs BoļšunovsKrievija+5.92
5.Sergejs UstjugovsKrievija+17.41
6.Oskars SvensonsZviedrija+20.49
70.Raimo VīgantsLatvija
75.Indulis BikšeLatvija
83.Niks SaulītisLatvija
101.Lauris KaparkalējsLatvija

     [+] [-]

, 2021-02-25 18:22, pirms 3 gadiem
Malači, norvēģi - PČ visu saliek pa vietām.

     [+] [-]

, 2021-02-25 20:29, pirms 3 gadiem
Tas čehs normāli de Fabiani nopļāva

     [+] [-]

, 2021-02-25 23:49, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Tas čehs normāli de Fabiani nopļāva
? de Fabiani par šo gājienu saņēma sodu, ne jau čehs. Itālis gribēja kaut kur ielīst kur vispār nebija vietas, un sačakarēja gonku gan sev gan čeham. Un vēl beigās kad pats bija nokritis, vēl ar roku pieturēja čehu...