Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Sarazēnam Kicbīelas PK posma kalnu slēpošanā uzvara nobraucienā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Sarazēnam Kicbīelas PK posma kalnu slēpošanā uzvara nobraucienā
Siprjēns Sarazēns. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Francijas sportists Siprjēns Sarazēns piektdien Kicbīelā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa izcīņas posma nobrauciena sacensībās.

Sarazēns, kurš pagājušajā nedēļā Šveices pilsētā Vengenā uzvarēja supergigantā un finišēja otrais abos nobraucienos, 3,3 kilometrus garajā trasē pavadīja minūti un 55,75 sekundes, kļūstot par pirmo Francijas sportistu 27 gados, kurš šajā disciplīnā šajā prestižajā trasē ir uzvarējis.

Itālijas sportists Florians Šīders bija otrais, atpaliekot tikai piecas sekundes simtdaļas, otro gadu pēc kārtas šajā trasē nobraucienā ieņemot otro vietu. Tās viņam ir vienīgās vietas uz Pasaules kausa goda pjedestāla karjerā.

Kopvērtējuma līderis šveicietis Marko Odermats bija trešais 57 sportistu sacensībās, Sarazēnam zaudējot 0,34 sekundes un par sekundes simtdaļu apsteidzot amerikāni Raienu Kokranu-Sīglu.

"Štreifa trase ir kā laba asa sižeta filma - aizraujoša līdz galam," saka Austrijas kultūrists un aktieris, bijušais Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers, kurš vienmēr klātienē vēro šīs sacīkstes.

Tribīnēs sacensības noraudzījās arī aktieris Maikls Fasbenders un amerikāņu politiķis Džons Kerijs, šogad nobrauciena sacensības šajā trasē aizvadot 84.reizi. Pirmoreiz nobrauciena sacensības Kicbīelā notika 1931.gadā.

Hānenkamma kalna trasē sportisti jau pirmajās piecās sekundēs sasniedz ātrumu 100 kilometri stundā, vēlāk ātrumam pieaugot vēl par 40 kilometriem stundā.

"Tik ļoti izjūtu cieņu pret šiem sportistiem," sacīja īru un vācu izcelsmes aktieris Fasbenders.

iepriekšējo reizi francūzis nobraucienā Kicbīelā pirmais finišēja 1997.gadā, kad Liks Alfāns trešo reizi uzvarēja Kicbīelas nobraucienā.

"Viņš mani izstumj no vēstures," teica Alfāns.

26 gadus vecais Odermats ar trešo vietu nostiprināja savas pozīcijas kopvērtējuma galvgalī, sakrājot 1076 punktus un par 516 punktiem apsteidzot Sarazēnu.

Trešo un ceturto pozīciju ieņem austrietis Marko Švarcs un norvēģis Aleksandrs Omods Kilde, taču abi savainojumu dēļ šosezon vairs nestartēs.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-01-19 20:43, pirms 5 mēnešiem
Ļoti virspusēji sekoju kalnu slēpošanai. Šosezon šis vīrs tik lieliski startē, ka nācās sameklēt nedaudz info par viņu. Šajā sezonā viņam vairāk pjedestālu, nekā visā karjerā līdz šim. Forsi, ka var sasniegt tādu progresu 30 gadu vecumā.

     [+] [-]

, 2024-01-19 22:18, pirms 5 mēnešiem
Pēc tam, kad izstājās no sezonas Švarcs, sacensības zaudēja aktualitāti.. man tā lielākā bēda,, bet slalomā vēl intriga vēl būs..
Savukārt dāmām gaidu, kad atjēgsies Linsbergere un tagad jāskatās mūsu mazā zvaigznīte