Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka tomēr nepiedalīsies nedēļas nogalē Pasaules kausa posmā Oberhofā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiduka tomēr nepiedalīsies nedēļas nogalē Pasaules kausa posmā Oberhofā
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas privātā arhīva.

Lieliski "Tour de ski" seriālu aizvadījusī Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka pēdējo pusotru nedēļu nav jutusies labi un pieņēmusi lēmumu nepiedalīties Pasaules kausa posmā, kas notiks šajā nedēļas nogalē Oberhofā (Vācijā).

Piektdien ar sprintu brīvajā stilā Oberhofā sāksies trīs sacensību dienu Pasaules kausa posms distanču slēpošanā, kur atgriezīsies pagājušā gada Pasaules ausa ieguvēja Tirila Udnesa Venga, taču nepiedalīsies panākumus guvusī Patrīcija Eiduka. Pēc ļoti sekmīgā “Tour de ski” slēpotāja no Vecbebriem jutusies nedaudz apslimusi, tāpēc ir pieņēmusi lēmumu tomēr uz Vāciju nebraukt.

“Nākamajā dienā, kad atbraucu mājās no “Tour de ski”, īsti labi nejutos. Bija sajūta, ka nāk virsū tā kā slimība, vīruss. Tāpēc paņēmu dažas dienas brīvas no treniņiem. Pēc dažām dienām atsāku trenēties, bet pēc šīs vienas treniņa dienas atkal jutos tā kā apslimusi, nebiju simtprocentīgi vesela, tāpēc vēlreiz biju spiesta paņemt dažas brīvas dienas. Līdz ar to tikai šīs pēdējās dienas esmu sākusi normāli trenēties un ieiet normālā treniņu režīmā,” stāsta Patrīcija Eiduka un piebilst, ka deguns joprojām ir “ciet”, taču sāk justies labāk.

“Patiesībā pirms sezonas bijām izdomājuši izlaist Oberhofas posmu, bet tad pirms “Tour de ski” šķita, ka vajag tomēr uz turieni aizbraukt, jo nebiju tik labi sākusi sezonu, un tas noderētu kopvērtējuma punktu vākšanai. Taču tagad esam nolēmuši, ka tomēr uz Oberhofu nebraukšu, jo nejūtos gatava tur startēt,” atzīst Eiduka.

“Šo piektdien braukšu uz Šveici, lai gatavotos nākamajam Pasaules kausa posmam, kas būs pēc nedēļas,” norāda Patrīcija.

Pēc Oberhofas nākamais PK posms būs no 26. līdz 28. janvārim Gomsā (Šveice).

     [+] [-]

, 2024-01-17 16:32, pirms 5 mēnešiem
Smags pasākums tas "Tour de ski".

Bet labā ziņa, ka pēc kovidafēras diagnožu sarakstā atkal atgriezusies "deguns ciet" kaite. Veselību Patrīcijai!