Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Gutai-Behrami pirmā uzvara šosezon ātrumdisciplīnā un jubilejas 40. karjerā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Gutai-Behrami pirmā uzvara šosezon ātrumdisciplīnā un jubilejas 40. karjerā
Lara-Guta Behrami. Foto: AFP

Šodien Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Austrijā, sievietēm supergigantā ātrākā bija šveiciete Lara Guta-Behrami, svinot šosezon pirmo uzvaru ātrumdisciplīnā un kopumā karjerā četrdesmito panākumu Pasaules kausa posmos.

Lara Guta-Behrami, kura sāka sezonu ar uzvarām Zeldenas un Killingtonas milzu slalomā sezonas turpinājumā pāris reizes tika trijniekā, bet tā arī līdz šodienai nebija uzvarējusi. Piektdien viņa tepat Altenmarktā-Cauhenzē ieguva trešo vietu supergigantā, bet šodien nevienu konkurenti nepalaida sev priekšā, svinot jubilejas 40. uzvaru karjerā. Šveices skaistulei šī bija jau trešā uzvara šajā sacensību vietā, iepriekšējo reizi izcīnot pirmo vietu pirms diviem gadiem, bet pirmo reizi pie šāda panākuma Altenmarktā-Cauhenzē tiekot 2011. gadā.

Piektdienas uzvarētāja Kornēlija Hittere šoreiz spraigā cīņā par otro vietu par 0,01 sekundi pārspēja savu tautieti Mirjamu Puhneri, kurai līdz ar to trešā vieta otro dienu pēc kārtas. Hittere trijos no četriem startiem šosezon supergigantā ir tikusi trijniekā, ceturtajā reizē arī esot ļoti tuvu un ieņemot 4. vietu.

Pēc sezonas atklāšanas startā saņemtās diskvalifikācijas par pārāk lielo fluora daudzumu nesekmīgi starti sekoja olimpiskajai vicečempionei Ragnhildai Movinkelei, kura šodien ar 4. vietu sasniedza sezonas labāko rezultātu, trešo reizi tikai šosezon tiekot desmitniekā.

Tikmēr viņas tautiete Kajsa Lī, kura piektdien bija otrā, pēc vakar piedzīvotā kritiena nobraucienā šodien vairs nevarēja parādīt tādu sniegumu, paliekot ārpus desmitnieka 13. vietā. Vakardienas nobrauciena uzvarētāja Sofija Godža nostartēja sekmīgāk nekā piektdienas supergigantā, bet tik un tā augstāk par 8 vietu netika.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, nobrauciens sievietēm, Altenmarkta-Cauhenzē (Austrija), 58 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Lara Guta-BehramiŠveice1:14.95
2.Kornēlija HittereAustrija+0.25
3.Mirjama PuhnereAustrija+0.26
4.Ragnhilda MoveinkeleNorvēģija+0.34
5.Mišele GisinaŠveice+0.35
6.Roberta MelesiItālija+0.39

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm, 19 no 43 startiem

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaēla ŠifrinaASV929
2.Federika BrinjoneItālija777
3.Lara Guta-BehramiŠveice749
4.Petra VlhovaSlovākija722
5.Sofija GodžaItālija582
70.Dženifera ĢērmaneLatvija31

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm supergigantā, 4 no 10 startiem

V.SportisteValstsPunkti
1.Kornēlija HittereAustrija310
2.Lara Guta-BehramiŠveice220
3.Federika BrinjoneItālija217

     [+] [-]

, 2024-01-14 17:21, pirms 5 mēnešiem
Bāci, tu sit kanti Larai?...nosauci par Šveices skaistuli, bet šī tak precējusies ar albāni, būvē māju un pērk dēļus par nopelnīto...nebūs laika ar tevi tur šuri/muri!