Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmanei vēl viens panākums EK posmā slalomā

Emils Ozerinskis

Ģērmanei vēl viens panākums EK posmā slalomā
Dženifera Ģērmane. Foto: Agence Zoom

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane šodien vēlreiz teicami nostartēja Austrijā notikušajā Eiropas kausa posmā slalomā, izcīnot uzvaru otro dienu pēc kārtas un kopvērtējumā pēc aizvadītiem pieciem posmiem nonākot ļoti tuvu trijniekam.

Vakar Dženifera Ģērmane uz Eiropas kausa posmu pārnesa savu lielisko braukšanas māku un sasniedza lielisku panākumu, proti, izcīnot ne tikai savu pirmo uzvaru Eiropas kausa posmos, bet arī pirmo godalgoto vietu. Šodien 20 gadus vecā Latvijas kalnu slēpotāja apliecināja ne tikai to, ka ir lieliskā formā, bet arī stabilitāti, kas tik ļoti bija iztrūcis iepriekš.

Vakar Dženifera Ģērmane uz Eiropas kausa posmu pārnesa savu lielisko braukšanas māku un sasniedza lielisku panākumu, proti, izcīnot ne tikai savu pirmo uzvaru Eiropas kausa posmos, bet arī pirmo godalgoto vietu. Šodien 20 gadus vecā Latvijas kalnu slēpotāja apliecināja ne tikai to, ka ir lieliskā formā, bet arī stabilitāti, kas tik ļoti bija iztrūcis iepriekš.

Ja vakar Dženifera bija ātrākā pirmajā un otra ātrākā otrajā braucienā, divu braucienu summā izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru un otrās vietas ieguvēju apsteidzot gandrīz par sekundi (0,89 sek.), tad šodien tādu pašu panākumu nācās daudz grūtākā cīņā. Pēc vakar izcīnītās uzvaras un pakāpšanās līdz pat 9. vietai Eiropas kausa kopvērtējumā, ļāva šodien talantīgajai latvietei sākt jau ar daudz agrāku starta numuru – piecpadsmito.

Vakar, startējot ar patālo 37. numuru, Ģērmane uzrādīja ātrāko laiku, bet šodien uzsākot pirmo braucienu krietni agrāk, tobrīd viņa bija otrā, 0,37 sekundes piekāpjoties tā brīža līderei Marijai Lamūrai no Francijas, kura PK posmā Kraņska Gorā bija trīs pozīcijas aiz Dženiferas, tātad 15. vietā. Vēlāk divām dalībniecēm – trīs reizes PK posmos Top30 tikušajai francūzietei Brešei un 2023. gada pasaules junioru vicečempionei šveicietei Mehlerei – izdevās nedaudz uzlabot Dženiferas laiku, tādējādi nobīdot latvieti uz ceturto vietu.

Ullas Ģērmanes meita otrajā braucienā parādīja gan stipru nervus, gan meistarību un uzrādīja ātrāko laiku, kas pacēla viņu vairākas vietas uz augšu. Neviena no pirmajā braucienā Dženiferai priekšā esošajām nespēja otrajā braucienā uzrādīt Top3 laiku, tādējādi Ģērmane pakāpās uz pirmo vietu, kas ļāva izcīnīt uzvaru otro dienu pēc kārtas.

Vēlreiz aiz latvietes ierindojās divas reizes PK posmos divdesmitniekā tikusī norvēģiete Bianka Vesthofa, šoreiz piekāpjoties ceturtdaļsekundi. Trijnieku noslēdza Breše. Interesanti, ka piecas kalnu slēpotājas iekļuva sešiniekā abas dienas.

Līdz šai kolosālajai nedēļas nogalei Eiropas kausos Dženifera līdzšinējos 14 startos nebija tikusi pat trīsdesmitniekā, nopelnot tikai divus ieskaitītus rezultātus – 39. vieta 2020. gada februāra beigās Vācijā un pēc tam 35. vieta 2021. gada janvārī Šveicē. Taču, kā jau minēts iepriekš, Ģērmanes reālais varējums un uzrādītie rezultāti pēdējos divos Pasaules kausa posmos vedināja uz ļoti augstu jeb godalgotu vietu izcīnīšanu Eiropas kausā.

Lai arī no pieciem posmiem Ģērmane ir startējusi trijos (vienā nefinišēja), ar šīm te divām uzvarām viņai ir izdevies ar nopelnītajiem 200 punktiem pakāpties uz 4. vietu kopvērtējumā, tikai 10 punktiem šķirot no trijnieka un 54 no pirmās vietas.

Otra Latvijas pārstāve Liene Bondare tāpat kā dienu iepriekš nefinišēja pirmajā braucienā. Startēja 93 slēpotājas.

Jau ziņots, ka svētdien Slovēnijas trasē Kraņska Gorā Ģērmane Pasaules kausa posmā slalomā ieņēma 12.vietu, sasniedzot visu laiku augstāko vietu Pasaules kausa sacensībās neatkarīgās Latvijas vēsturē.

Nākamais Eiropas kausa posms slalomā sievietēm paredzēts 21., 22. februārī Lihtenšteinā, bet jau nākamo otrdien Flahavā notiks slaloma sacensības dāmām Pasaules kausa posmā.

Eiropas kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, Cellamzē (Austrija), 2. sacensību diena, 93 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Dženifera ĢērmaneLatvija1:39.69
2.Bianka VesthofaNorvēģija+0.25
3.Klarisa BrešeFrancija+0.68
4.Doriane EskaneFrancija+0.77
5.Marija LamūraFrancija+0.90
6.Lila LapanjaASV+0.94

Eiropas kausa kopvērtējums sievietēm, 4 no 10 startiem

V.SportisteValstsPunkti
1.Nikole GudaŠveice254
2.Doriane EskaneFrancija250
3.Bianka VesthofaNorvēģija210
4.Dženifera ĢērmaneLatvija200

     [+] [-]

, 2024-01-13 16:33, pirms 7 mēnešiem
Latvija + slaloms kalnu slēpošanā ,bet nekad neteiksim nekad. Tagad iekļūt un nostiprinaties pasaules kausā starp 30 labākajiem, reāli izpildāms mērķis.Fis ski portāla var sekot sacensibu gaitai.Atliek tikai apsveikt.

     [+] [-]

, 2024-01-13 16:59, pirms 7 mēnešiem
izbijis valsts patriots rakstīja: Latvija + slaloms kalnu slēpošanā ,bet nekad neteiksim nekad. Tagad iekļūt un nostiprinaties pasaules kausā starp 30 labākajiem, reāli izpildāms mērķis.Fis ski portāla var sekot sacensibu gaitai.Atliek tikai apsveikt.
Tagad jau būs reālas cerības redzēt Eurosportā arī pirmo braucienu, vajadzētu būt kādam 35. starta aiznākamajā PK posmā. nr. Pēc FIS ranga pārrēķina.

     [+] [-]

, 2024-01-13 18:44, pirms 7 mēnešiem
Ja pēc punktiem tad 34 starta vieta.Es tai kalnu slēpošanai sekoju vel no Ciaguna laikiem. Eiropā būs pirmajā desmitnieka starta pozicija. Man ir tikai divi sporta veidi kur kaut ko saprotu un otrs ir vieglatletika, protams viss saprāta robežās. Sanāca ka Ullas Lodziņas vecāki bija manam kā teikt darba skolotājam radinieki. Tāpēc pilnigi nejauši kļuvu arī par Dzeniferas fanu .Sekoju līdz visiem viņas startiem Austrijā un bija jau arī par ko. Te ir gājiens uz visu banku, un šādi rezultāti jau bija jābūt pirms diviem gadiem. Tas arī pēc manām prognozēm. Vispār aizgāju no komentāriem lai par mani te nesmietos, it sevišķi par sporta talantiem Latvijā.

     [+] [-]

, 2024-01-13 22:04, pirms 7 mēnešiem
izbijis valsts patriots rakstīja: Ja pēc punktiem tad 34 starta vieta.Es tai kalnu slēpošanai sekoju vel no Ciaguna laikiem. Eiropā būs pirmajā desmitnieka starta pozicija. Man ir tikai divi sporta veidi kur kaut ko saprotu un otrs ir vieglatletika, protams viss saprāta robežās. Sanāca ka Ullas Lodziņas vecāki bija manam kā teikt darba skolotājam radinieki. Tāpēc pilnigi nejauši kļuvu arī par Dzeniferas fanu .Sekoju līdz visiem viņas startiem Austrijā un bija jau arī par ko. Te ir gājiens uz visu banku, un šādi rezultāti jau bija jābūt pirms diviem gadiem. Tas arī pēc manām prognozēm. Vispār aizgāju no komentāriem lai par mani te nesmietos, it sevišķi par sporta talantiem Latvijā.
...nevajag sapriecāties, jo slaloms ir sarežģīta lieta....pieļauju, ka šī trase meitenei pēc sniega/ledus kvalitātes un konfigurācijas bija piemērota...jāskatās sezonas griezumā, jo labs starts vienā trasē, bet izgāzti citās par daudz ko liecina.