Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Šodien PK kalnu slēpošanā atcelts, vakar uzvaras Odermatam un Šifrinai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šodien PK kalnu slēpošanā atcelts, vakar uzvaras Odermatam un Šifrinai
Pirmais trijnieks vīriešiem milzu slalomā ar uzvarētāju M.Odermatu vidū. Foto: Marco Trovati/AP.

Šodien Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā gan vīriešiem slalomā Valdizērā (Francija), gan sievietēm supergigantā Sanktmoricā (Šveice) pēc snigšanas naktī un lietus ir atcelts.

Diemžēl turpinās nedienas ar Pasaules kausa posmu atcelšanu. Nepiemēroti trases apstākļi pēc nakts nokrišņiem un rūpes par sportistu drošību bija iemesls, kāpēc šodien sacensības tika atceltas gan vīriešiem, gan sievietēm. Līdz ar to šajā sezonā jau desmit sacensības ir atceltas. Tas jo īpaši skar vīriešus, kuriem ir notikušas tikai divas - slaloms un milzu slaloms, bet pagaidām neviena ātrumdisciplīna.

Vīriešiem sestdien pie 25. uzvaras karjerā tika meistarīgais un titulētais šveicietis Marko Odermats, kurš, neskatoties uz kļūdām, spēja izcīnīt diezgan pārliecinošu pirmo vietu Valdizērā notikušajā milzu slalomā. Tāpat kā pirms trim nedēļām slalomā Austrijā arī vakar milzu slalomā Francijā otro vietu ieguva austrietis Marko Švarcs, nopelot 21. godalgu karjerā un kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Tikmēr liels panākums trešo vietu ieguvušajam andorietim Joanam Verdu, kurš nopelnīja savu pirmo godalgu, līdz šim nesasniedzot pat desmitnieku PK posmos. Tiesa, Verdu pērn olimpiskajās spēlēs Ķīnā milzu slalomā bija devītais. Ar pavāju otro braucienu no vicelīdera pozīcijām uz 8. vietu noslīdēja norvēģis Henriks Kristofersens.

Vakar sievietēm Sanktmoricā nobraucienā līdzīgā cīņā ar divām itālietēm pirmo vietu, pateicoties ļoti labi veiktajai trases vidusdaļai, ieguva amerikāniete Mikaēla Šifrina, izcīnot 91. uzvaru karjerā un ceturto šajā disciplīnā. Līdz ar to ASV kalnu slēpotāja palielināja savu pārsvaru PK kopvērtējumā pēc deviņiem startiem, kas sasniedz jau gandrīz 200 punktus pār tuvāko sekotāju.

Mazāk kā divas sekundes desmitdaļas aiz uzvarētājas finišēja parējās divas godalgoto vietu ieguvējas, piektdienas supergiganta pārliecinošajai uzvarētājai Sofijai Godžai par 0,02 sekundēm pārspējot Federiku Brinjoni, kura kopvērtējumā izvirzījusies otrajā vietā.

Trešo reizi karjerā desmitniekā iekļuva, pirmo reizi to paveicot nobraucienā, pirms mēneša 20. gadu jubileju nosvinējusī vāciete Emma Aihere, bet titulētā šveiciete Lara Guta-Behrami palika šoreiz 13. vietā.