Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Centās glābt Kallas slēpes, izdarīja vēl sliktāk

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Centās glābt Kallas slēpes, izdarīja vēl sliktāk
Š.Kalla (baltizilajā tērpā centrā) dodas saņemt stafeti no Sundlingas, nenojaušot, ka tik traki viss izvērtīsies un ka nāksies palikt bez medaļas. Foto:Johanna Lundberg.

Šodien pasaules čempionātā distanču slēpošanā sievietēm stafetē uzvarēja norvēģietes, bet 2019.gada čempiones un vienas no galvenajām pretendentēm uz uzvaru Zviedrija piedzīvoja fiasko, finišējot sestajā vietā. Un šoreiz nebija vainīgas slēpotājas, bet gan smērētāju komanda, kuras šefs Peters Mīlbaks uzņēmās pilnu atbildību par rupjo kļūdīšanos.

Zviedrijas pirmajā etapā brauca sprinta meistare Jonna Sundlinga, kura arī atzīstami ir startējusi distancē. Pirmo pusi jeb 2,5km viņa veica labi, taču pirmā posma noslēdzošajā aplī Sundlingai sākās problēmas un divkārtējā zelta medaļas ieguvēja šī čempionāta sprintos pamazām sāka atkrist. To pamanīja arī Zviedrijas smērētāji, kuri saprata, ka ne jau sprinta meistare sāk „nolūzt”, bet slēpes kalnā netur. Bija aptuveni piecas minūtes, un viņi metās „glābt” situāciju, lai palīdzētu Šarlotei Kallai otrajā posmā. Kad Olimpiskā un pasaules čempione sāka savu posmu 12 sekundes aiz līderēm, bija cerības, ka vienmēr labi stafeti veicošā Kalla drīz būs priekšgalā. Taču atšķirībā no Sundlingas Kalla jau no paša sākuma sāka atkrist atpakaļ. Tobrīd bija skaidrs, ka iemesls nav pēkšņais formas kritums titulētai zviedru slēpotājai, jo skiatlonā un 10km viņa bija sešiniekā, bet gan vaina jāmeklē slēpēs.

Redzot, ka Sundlingai netur tik labi slēpes, smērētāji centās ieviest korekcijas Kallas slēpēm, taču kļūdījās un nodarīja vēl sliktāk. Tā teikt, gribēja kā labāk, sanāca kā vienmēr. Taču smērētāju šefs Mīlbaks uzņēmās atbildību. „Mūsu meitenēm bija sliktas slēpes, jo mēs tādas bijām sagatavojuši. Tāpēc uzņemos pilnu atbildību par šodienas fiasko. Mūsu dēļ meitenes nespēja piepildīt savu sapni un izcīnīt zelta medaļas. Tā ir mūsu vaina,”, atzīst Mīlbaks.

Tā bija klasiska kļūda ar smēriem klasiskā stila posmos. Ir smaga sajūta, jo mēs vēlējāmies būt augstāk par sesto vietu,” piebilst Zviedrijas izlases vadītājs Anders Bīstroms.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-04 21:03, pirms 3 gadiem
Toties somietes ar Ritu Lisu Roponenu tika pie medaļām. 42 gadu vecumā vnk fantastisks sniegums Roponenai šajā PČ.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-04 21:34, pirms 3 gadiem
Apsveicu, Damokl! Latvija ir pieteikta rītdienas vīru stafetei.

     [+] [-]

, 2021-03-04 21:35, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Toties somietes ar Ritu Lisu Roponenu tika pie medaļām. 42 gadu vecumā vnk fantastisks sniegums Roponenai šajā PČ.
Maija sākumā viņai jau 43 paliks.

     [+] [-]

, 2021-03-05 07:06, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Apsveicu, Damokl! Latvija ir pieteikta rītdienas vīru stafetei.
Paldies! Un priecē, ka labākajā sastāvā.