Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Tērauda sezonas atklāšanas sacensībās skeletonā iekļūst labāko desmitniekā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Tērauda sezonas atklāšanas sacensībās skeletonā iekļūst labāko desmitniekā
Endija Tērauda. Foto: bobslejs.lv

Lai arī Pasaules kausa izcīņas sezona sāksies tikai novembra otrajā pusē, šobrīd visi spēcīgākie bobslejisti un skeletonisti atrodas Ķīnā, Pekinas olimpisko spēļu trasē Jankingā. Iepriekšējo divu nedēļu laikā notika oficiālie treniņbraucieni trases apgūšanai, bet šonedēļ Jankingas ledus paredzēts pirmajām starptautiskām sacensībām. Šorīt pirmās sacensības aizvadīja skeletonistes. Piedaloties 25 sportistēm, Endija Tērauda no Latvijas finišēja devītajā pozīcijā.

24 gadus vecā Latvijas skeletoniste pēc pirmā brauciena ieņēma astoto vietu, un arī otrā brauciena sākumā starpfinišu rezultāti bija līdzvērtīgā atzīmē, bet kļūda pēdējā nogrieznī lika atkāpties uz 14. vietu braucienā, kas gan divu braucienu summā ļāva saglabāt vietu desmitniekā, ierindojoties devītajā vietā.

Par pirmo uzvarētāju Jankingas trasē kļuva Tīna Hermana no Vācijas, par četrām simtdaļām apsteidzot savu tautieti Hannu Naizi, kura divas reizes uzrādīja tikai 21. starta ieskrējiena laiku, bet pirmajā reizē finišu sasniedza kā pirmā, bet otrajā braucienā - ceturtā. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa krievu skeletoniste Jeļena Ņikitina.

Tēraudai olimpiskajā trasē izdevies uzrādīt labus rezultātus, trasē apsteidzot vairākas pieredzējušas skeletonistes: Kimu Meilemanu no Beļģijas (kurai otrajā braucienā labākais rezultāts, bet kļūda pirmajā braucienā liedza pacīnīties par uzvaru), Jūliju Kanakinu no Krievijas, kanādietes Elizabeti Majeru un Džeinu Šanelu, Lauru Dīsu no Lielbritānijas un pat Janīnu Floku no Austrijas. Tomēr starta ieskrējieni Tēraudai joprojām ir visai vāji- attiecīgi vien 20. un 19. labākie.

Vēl šodien Jankingā notiks sacensības skeletonā vīriešiem, sievietēm monobobslejā un vīriešiem bobslejā divnieku ekipāžām.

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/skel...

     [+] [-]

, 2021-10-25 11:00, pirms 3 gadiem
kāpēc ltv nerādīja?

     [+] [-]

, 2021-10-25 11:17, pirms 3 gadiem
Žēl, ka šī teksta autors nav bijis tik centīgs un pat sieviešu vārdus sajaucis, jo Kima Meylmans bija tā, kas otrā braucienā uzstādīja labāko laiku.
Nerādija jo Ķīnieši skopi ar pārraidēm.

     [+] [-]

, 2021-10-25 11:55, pirms 3 gadiem
Žēl ka nav starta laiki pieejami. Būtu interesanti zināt vai Tēraudai ir progress vai nē.

     [+] [-]

, 2021-10-25 12:01, pirms 3 gadiem
Edgars rakstīja: Žēl ka nav starta laiki pieejami. Būtu interesanti zināt vai Tēraudai ir progress vai nē.
https://www.bobslejs.lv/media/2069/...

     [+] [-]

, 2021-10-25 12:30, pirms 3 gadiem
Starta laiki ārpus kritikas 😡 progress nav vispār

     [+] [-]

, 2021-10-25 12:35, pirms 3 gadiem
Vācietes ar saviem lielajiem dupšiem var atļauties lēnus startus, jo pēc tam distancē to atgūst ar ātrumu, bet Tēraudai tomēr prasās skriet ātrāk. Bet tā jau tīri pieklājīgs rezultāts. Arī treniņos turējas turpat pie desmitnieka.

Flokai, šķiet, šī trase galīgi nesanāk.