Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Latvijas skeletonisti Pasaules kausa sezonā varētu izmantot tikai vienu no četrām kvotām

Agris Suveizda

Latvijas skeletonisti Pasaules kausa sezonā varētu izmantot tikai vienu no četrām kvotām
Endija Tērauda. Foto: Edgar Su/Reuters/Scanpix

Latvijas skeletonisti nākamajā sezonā Pasaules kausā, iespējams, varētu izmantot tikai vienu no četrām nopelnītajām kvotām, noskaidroja aģentūra LETA.

2023./2024. gada Pasaules kausa izcīņā Latvijai ir pa divām kvotām sieviešu un vīriešu konkurencē, taču šobrīd pieaugušo konkurencē nav aktīvu Latvijas skeletonistu. Martins un Tomass Dukuri savas karjeras ir noslēguši, bet Endija Tērauda, kurai aprīlī bija ģimenes pieaugums, iepriekšējā sezonā nestartēja.

Kā aģentūrai LETA teica Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, Tēraudai ir uzdevums atgriezties sacensību apritē, taču pagaidām nav skaidrības, kā viņa plānos savu darbu šī mērķa sasniegšanai.

Savukārt Skeletona akadēmijas jaunajiem sportistiem nākamās sezonas galvenais mērķis ir ziemas jaunatnes olimpiāde, bet vecākajiem sportistiem - pasaules un junioru čempionāti. "Mums ir ļoti jauna komanda, un jauniešiem Pasaules kauss ir nedaudz par skarbu, jāapbružājas vēl. Tajā pašā Eiropas kausā būs lielāka konkurence, jo vairs nav Starpkontinentālā kausa," sarunā ar aģentūru LETA teica Skeletona akadēmijas treneris Ivo Šteinbergs.

Akadēmijā ir nedaudz vairāk par desmit skeletonistiem, vecākajam ir 20 gadi, bet vidējais vecums ap 16-17 gadiem. Komandā bez Daiņa Dukura un Šteinberga ir arī Jānis Krūmiņš, kā arī piesaistīti divi fiziskās sagatavotības treneri Anita Siliņa un Andris Eikens. "Izskatās, ka esam nokomplektējuši labu komandu, un gaidāmajā sezonā ir lielas cerības, it īpaši uz to, kas saistās ar fizisko sagatavotību," uzsvēra Šteinbergs.

Skeletonā sievietēm viena kvota ir Igaunijai, kuru varēs izmantot līdz pērnajam gadam Latviju pārstāvējusī Dārta Zunte.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-25 15:30, pirms 9 mēnešiem
nodzīvojāmies.... paldies Dukuru Dainim, kurš netērēja naudiņu jauniešu attīstībai, bet visu "stiepa"uz māju..

     [+] [-]

, 2023-07-25 17:03, pirms 9 mēnešiem
Šoreiz jāpiekrīt, ka pagaidām mūsu jaunajiem PK nav, ko darīt. Un tas arī loģiski, jo lielākai daļa tā laikam būs tikai otrā pilnā sezona. Taču gribētos, lai vismaz Siguldas posmā mūsējie startētu.

     [+] [-]

, 2023-07-25 17:18, pirms 9 mēnešiem
Tas ir milzīgs kauns visām iesaistītajām pusēm.Padsmit gadu garumā mums bija 2 pasaules klases braucēji ar milzīgu video,audio u.c. veida info par katru pasaules trašu centimetru un dažāda līmeņa kamanām un sliecēm .Visa šī pieredzes un aprīkojuma bagāža netika pakāpeniski nodota jauno censoņu skološanai.

     [+] [-]

, 2023-07-25 19:07, pirms 9 mēnešiem
Tas nu gan bēdīgi,ka ICC likvidēts.. mazāk saču