Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā skeletonā Siguldā Tērauda atgriezīsies sacensībās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eiropas čempionātā skeletonā Siguldā Tērauda atgriezīsies sacensībās
Endija Tērauda. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

LETA. Latvijas pārstāve Endija Tērauda piektdien Siguldā atgriezīsies skeletona sacensībās ar startu Pasaules kausa posmā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sievietes pirmo braucienu veiks plkst.15, bet otro - pusotru stundu vēlāk. Sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls "Go3 Sport Open".

Tērauda trasē dosies kā pēdējā 33 sportistu konkurencē.

Viņa sacensībās atgriežas pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma, kas saistīts ar dēla laišanu pasaulē.

Ar 31.numuru startēs Igauniju pārstāvošā Latvijas skeletoniste Dārta Zunte.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere šosezon ar 1010 punktiem ir divu posmu uzvarētāja nīderlandiete Kimberlija Bosa, 832 punkti ir beļģietei Kimai Meilemansai un 822 punkti - itālietei Valentīnai Margaljo. Zunte ar 86 punktiem ieņem 33.vietu.

Kā pirmās trasē piektdien plkst.8.30 dosies bobslejistes, sacenšoties divnieku sacensībās, bet plkst.11.30 sacensības uzsāks skeletonisti, otros braucienus aizvadot pusotru stundu vēlāk. Šajās sacensībās Latvijas sportisti nestartēs.

Bobslejā startēs 15 divnieki, aizvadot no Jaņcjinas trases Ķīnā pirmajā posmā pārceltās sacensības, bet skeletonā vīriešiem sacentīsies 36 skeletonisti.

Siguldas trase Pasaules kausa kalendārā ir iekļauta sesto sezonu pēc kārtas, uzņemot sesto posmu bobslejā un skeletonā, kā arī vienlaikus sportistiem cīnoties par Eiropas čempionāta medaļām.

Sestdien un svētdien divas sacensības divniekos Siguldā aizvadīs bobslejisti, sestdien cīnoties Pasaules kausa posmā, bet svētdien - tikai Eiropas čempionāta vērtējumā. Sestdien notiks arī monobobu sacensības sievietēm, bet svētdien sievietes vēlreiz sacentīsies divniekos, cīnoties arī par Eiropas čempionāta medaļām.

Bobslejā Latviju pārstāvēs Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās ekipāžas.

Pasaules kausa posms un Eiropas čempionāts Siguldā apmeklētājiem ir bez maksas.

Izmantotie resursi:
LETA