Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas kamaniņu braucējiem ne pārāk labas sekmes Nāciju kausā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas kamaniņu braucējiem ne pārāk labas sekmes Nāciju kausā
Inārs Kivlenieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ne visai sekmīgi Nāciju kausa izcīņas sacensībās Īglisas trasē Austrijā nostartējuši Latvijas kamaniņu braucēji, Pasaules kausa posmam kvalificējoties Ināram Kivleniekam, Kristapam Mauriņam un Ullai Zirnei.

Otrās šīs sezonas Nāciju kausa sacensības aizsāka vīri. Jau ar trešo numuru trasē devās Inārs Kivlenieks, kurš uzstādīja labāko starta laiku (5.411 sekundes), aizvadīja labu braucienu, bet beigās pieļautās kļūdas ļāva ieņemt vien astoto vietu ar laiku 51.014 sekundes, zaudējot uzvarētājam Takeram Vestam no ASV 0.251 sekundes. Lai iekļūtu Pasaules kausa posmā, bija jāiekļūst starp 19 labākajiem. Par mata tiesu to paveica Kristaps Mauriņš, kurš līdzīgi kā Kivlenieks veica labu braucienu līdz trases noslēdzošajam posmam, beigās paliekot 17. vietā (51.140 sekundes). Tikmēr Artūrs Dārznieks šajās sacensībās spēja ieņemt 35. vietu 53 dalībnieku konkurencē ar laiku 51.899 sekundes. Pasaules kausa posmam nespēja kvalificēties arī Kazahstānu pārstāvošais Mārtiņš Lozbers, kurš ierindojās 26. pozīcijā.

Sieviešu konkurencē vienīgā Latvijas pārstāve bija Ulla Zirne, kura pagājušajā posmā prata ieņemt otro vietu. Šoreiz tik labi neklājās. Ja vīri savus braucienus veica ar lejupejošu līkni, tad Zirne spēja ar katru kontrolatzīmi uzlabot savu rezultātu, ielaužoties labāko 16 kamaniņu braucēju starpā, kas kvalificējās Pasaules kausa posmam. Ar rezultātu 40.500 sekundes viņai 13. vieta, no uzvarētājas Ninas Raitmaijeres atpaliekot 0.254 sekundes.

Divnieku sacensībās pamatīgu neveiksmi piedzīvoja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Pretendējot uz vietu labāko trijniekā, latvieši trases beigās kļūdījās, kas sacensību noslēgumā ļāva ieņemt vien 18. vietu (41.063) 23 ekipāžu konkurencē un liedza kvalificēties Pasaules kausa posmam, kurā varēja startēt 10 labākie dueti. Labāko laiku sacensībās uzrādīja Andrejs Bogdanovs un Andrejs Medvedevs no Krievijas, no kuriem latvieši atpalika 0.940 sekundes.

Līdz ar to Latviju nedēļas nogalē paredzētajā Pasaules kausa posmā pārstāvēs iepriekš tajā vietu nodrošinājušie Mārtiņš Rubenis, Elīza Tīruma un brāļi Šici, kā arī Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš un Ulla Zirne.

Izmantotie resursi:
Home - International Luge Federation

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja