Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Šonedēļ PK posmā kamaniņu sportisti sacentīsies jaunā sprinta formātā

Šonedēļ PK posmā kamaniņu sportisti sacentīsies jaunā sprinta formātā
Andris un Juris Šici. Foto: AP/Scanpix

LETA. Šajā nedēļas nogalē Oberhofā gaidāmajā Pasaules kausa kamaniņu sportā astotajā posmā atlēti Sprinta kausā sacentīsies jaunā formātā.

Iepriekš Sprinta kausa sacensības tika aizvadītas svētdienās, bet tagad mači norisināsies piektdien, turklāt tajos piedalīsies visi kamaniņu braucēji, kas pieteikušies posmam, nevis 15 labākie pamatsacensību dalībnieki.

Tāpat sprintā tiks ņemts vērā ne tikai veiktais trases nogrieznis, bet arī starta reakcija, kas tiks summēta kopā ar finiša laiku.

Oberhofā norisināsies pēdējais no četriem šīs sezonas Sprinta kausa posmiem. Divnieku ekipāžu konkurencē līderi ir Juris un Andris Šici, kuri pretendē uz uzvaru kopvērtējumā.

Pasaules kausa astotajam posmam pietikušies 143 sportisti no 25 valstīm. Sestdien būs pamatsacensības vīriešu vieniniekiem un divniekiem, bet svētdien spēkosies sievietes un būs komandu stafete.

Turpinājumā 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes. Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

Pasaules kausa sacensības šosezon tiešraidē piedāvā Sportacentrs.com un TV4.

Izmantotie resursi:
LETA


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.