Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Fogeļa iespējamā atgriešanās SOK konsultatīvajā komisijā būs SOK Izpildkomitejas pārziņā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Fogeļa iespējamā atgriešanās SOK konsultatīvajā komisijā būs SOK Izpildkomitejas pārziņā
Einars Fogelis. Foto: F64

Einara Fogeļa iespējamā atgriešanās Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) turpmāko ziemas olimpisko spēļu rīkotāju konsultatīvajā komisijā būs SOK Izpildkomiteja pārziņā, sarunā ar aģentūru LETA teica Fogelis.

Zviedrijai ar partneri Latviju kandidējot uz 2030. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, komisijā darbu apturēja Gunilla Lindberga un Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Fogelis. Tāpat tajā darbu neturpināja Francijas pārstāvis Oktaviāns Morariu, jo arī Francija iesaistījās cīņā par 2030. gada spēļu rīkošanu un visdrīzāk uzņems aiznākamo ziemas Olimpiādi.

"Uzrakstīju iesniegumu SOK prezidentam Tomasam Baham, un uz tā pamata mana darbība komisijā tika apturēta. Iespējamā atgriešanās nav no manis atkarīga, to lemj SOK Izpildkomiteja. Pieļauju, ka kādā no nākamajām Izpildkomitejas sēdēm tiks skatīti šie jautājumi. Ja SOK tādu lēmumu pieņems, būšu priecīgs un gatavs turpināt darbu," stāstīja Fogelis.

Pagājušajā nedēļā SOK paziņoja par sarunu sākšanu ar Franciju un ASV par attiecīgi 2030. un 2034. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai, tādējādi Zviedrija ar partneri Latviju nepretendēs uz 2030. gada spēļu rīkošanu. Komisijā bez tās vadītāja austrieša Karla Štrosa bija arī pārstāvji no Slovākijas, Norvēģijas, Afganistānas, Ķīnas, Lielbritānijas, Čīles un Nīderlandes.

Fogelis atzīmēja, ka viņam zināms tikai tas kandidātu izvērtējums, ko SOK publiski sniegusi. Viņaprāt, gan kandidatūru pārstāvji, gan komisijas locekļi savu darbu veikuši rūpīgi.

"Komisijas locekļi visi ir ar lielu pieredzi sporta jomā un ir profesionāli. Uzticos, ka iesniegtie materiāli un prezentācijas tika rūpīgi izvērtētas," teica Fogelis.

Saskaņā ar SOK normatīvajiem dokumentiem, šī komisija sniedz padomus un ieteikumus SOK Izpildkomitejai, topošajiem vasaras un ziemas olimpisko spēļu un jaunatnes olimpisko spēļu rīkotājiem. Lēmumus par spēļu rīkotājiem pieņem SOK Izpildkomiteja un SOK sesija.

     [+] [-]

, 2023-12-04 18:36, pirms 10 mēnešiem
Zviedru fantāzija Fogelim maksāja siltu vietiņu.