Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ķibermaņa četrinieks olimpiskajā trasē kāpj uz goda pjedestāla trešā pakāpiena

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Ķibermaņa četrinieks olimpiskajā trasē kāpj uz goda pjedestāla trešā pakāpiena
Goda pjedestāls jaunajā Pekinas ziemas olimpisko spēļu trasē. Foto: IBSF

Jaunajā Pekinas ziemas olimpisko spēļu trasē Jandžingā aizvadītas pēdējās IBSF rīkotās testu sacīkstes un visas pasaules bobslejisti un skeletonisti jau šo trešdien atgriezīsies mājās no Ķīnas. Šodien tika aizvadītas divnieku sacensības sievietēm un četrinieku braucieni vīriešiem. Vīrieši startēja pusdivos dienā, kad laukā gaisa temperatūra gana augsta. Oskars Ķibermanis ar Dāvi Spriņgi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu izcīnīja trešo vietu, paliekot aiz divām vācu ekipāžām – Frīdriha un Lohnera. Dāvja Kaufmaņa četrinieks ierindojās septītajā vietā, piedaloties 18 ekipāžām.

Ledus kvalitāte šodien bija laba, ķīnieši arī pirms katra braucēja nedaudz izslaucīja starta ieskrējiena zonu. Trase jauna un interesanta, ar milzīgu placdarmu arī pie starta, kur visiem bez problēmām novietot arī lielos bobus. Sacensības norisinājās bez skatītājiem klātienē, tik ar komandu pārstāvjiem uzmundrinātāju lomā. Katrai komandai bija noteikti savi uzdevumi un mērķi, daži startēja sacensību kombinezonos, daži treniņtērpos un pagaidām vēl pāragri spriest par spēku samēru šajā trasē.

Pēc pirmā brauciena līderis bija vācu pilots Frančesko Frīdrihs, Oskaram Ķibermanim trešā pozīcija, otrais Lohners. Priekšā esošajiem Oskars zaudēja 30 sekundes simtdaļas, bet aiz viņa astoņu simtdaļu attālumā atradās kanādieša Džastina Kripsa ekipāža. Pirmā Latvijas ekipāža startā bija parādījusi dalītu piekto rezultātu, bet Frīdriha komanda skrēja ātrāk, savukārt Lohnera - lēnāk. Dāvim Kaufmanim kopā ar Ivo Danu Kleinbergu, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi arī labs brauciens, startā trešais labākais laiks un finišā akurāt apaļa minūte, precīzi kā Šveices pulkstenis, kas tanī brīdī deva vietu labāko sešiniekā.

Otrajā braucienā savu pozīciju Ķibermanis nosargāja, braucienā atkal uzrādot trešo labāko laiku un atpaliekot tikai no divām vācu bobiem, kā arī atraujoties no ceturtā vietā esošās kanādiešu ekipāžas. Kaufmanim otrais brauciens neizdevās tik veiksmīgs (devītais labākais), kas beigās deva septīto pozīciju, no labāko sešinieka atpaliekot par sešām sekundes simtdaļām. Jāpiemin gan, ka starts atkal bija trešais labākais. Tieši starta ieskrējienos labākā bija krievu ekipāža ar pilotu Gaitukēviču.

Sieviešu divniekos uzvarēja jaunā vācu pilote Laura Nolte, aiz viņas olimpiskā čempione Mariama Jamanka, bet trešajā vietā kanādiete Kristīne de Bruina.

Bobslejisti un skeletonisti šonedēļ dodas prom no Ķīnas, bet jaunnedēļ te sākies oficiālie treniņi kamaniņu braucējiem, kuriem novembrī būs arī pirmais Pasaules kausa posms tieši Jandžingas trasē. Bobslejā Pasaules kauss sāksies novembra trešajā nedēļā Īglsas trasē Austrijā, Eiropas kausa sacensības jau nedēļu agrāk Lillehammerē, Norvēģijā.

VPilotsValstsLaiks
1.Frančesko FrīdrihsVācija1:59.23
2.Johannes LohnersVācija+0.30
3.Oskars ĶibermanisLatvija+0.66
4.Džastins KripssKanāda+0.79
5.Rostislavs GaitukēvičsKrievija+0.90
6.Maksims AndrianovsKrievija+0.91
7.Dāvis KaufmanisLatvija+0.97
8.Bendžamins MaiersAustrija+1.03
9.Kristofers HāfersVācija+1.06
10.Mihaels FogtsŠveice+1.13

Piedalījās 18 ekipāžas

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...
https://www.bobslejs.lv/raksts/kibe...

  +1 [+] [-]

, 2021-10-26 11:38, pirms 2 gadiem
Ko tie krievi ir atkal sarijušies? Labi Gaitjukevičs pats ir ātrs un viņam tur 2 jauni atrasti laikam, kas stumj, bet no kurienes Adrianovam tādi starta laiki.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-26 12:23, pirms 2 gadiem
Edgars rakstīja: Ko tie krievi ir atkal sarijušies? Labi Gaitjukevičs pats ir ātrs un viņam tur 2 jauni atrasti laikam, kas stumj, bet no kurienes Adrianovam tādi starta laiki.
Nesen bija informācija par kaut kādu ieelpojamu dopingu ,ko krievi lietojot,bet pārbaudes to pašlaik neuzrādot.Tiešām tas ir aizdomīgi,ka viņiem strauji aug rezultāti viduvējiem sportistiem neilgā laika posmā.Bet tehnika viņiem renes sporta veidos uz OS parasti ļoti laba ,jo tai nauda netiek taupīta un domāju OS trasi viņi pārzin labāk par citu valstu sportistiem,ja neskaita mājiniekus.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-26 12:45, pirms 2 gadiem
Kāds Adrianovs? Ir taču Andrianovs!

  +1 [+] [-]

, 2021-10-26 13:05, pirms 2 gadiem
Andi rakstīja: Kāds Adrianovs? Ir taču Andrianovs!
Taisnība, paldies!

  +1 [+] [-]

, 2021-10-26 13:38, pirms 2 gadiem
Ja skatās zelta virzienā, tad laikam cerības minimālas, bet kādu medaļu paķert var.

Kaufmanim arī treniņos bija tīri pieklājīgi braucieni. Četriniekos Kaufmanim laikam pat labākas izredzes kvalificēties olimpiādei nekā divniekos. Bet divniekos vēl jau arī Cipulis ir.

  +2 [+] [-]

, 2021-10-26 13:41, pirms 2 gadiem
Edgars rakstīja: Ko tie krievi ir atkal sarijušies? Labi Gaitjukevičs pats ir ātrs un viņam tur 2 jauni atrasti laikam, kas stumj, bet no kurienes Adrianovam tādi starta laiki.
Četriniekos taču vienmēr ir līdzīgāki starta ieskrējieni. Un nekas izcils jau nav Andrianovam - 7-9 simtdaļas lēnāks starts nekā Gaitjukevičam.

     [+] [-]

, 2021-10-26 18:28, pirms 2 gadiem
Edgars rakstīja: Ko tie krievi ir atkal sarijušies? Labi Gaitjukevičs pats ir ātrs un viņam tur 2 jauni atrasti laikam, kas stumj, bet no kurienes Adrianovam tādi starta laiki.
Andrianova ekipāžā dopingists Puškarevs pēc diskābeļa izciešanas pievienojies