Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Bobsleja sezona noslēgsies ar četrinieku sacensībām

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bobsleja sezona noslēgsies ar četrinieku sacensībām
No kreisās: Jānis Strenga, Arvis Vilkaste, Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens
Foto: Viesturs Lācis

Pēdējā 2016./17. gada Pasaules kausa sezonas posmā bobslejā un skeletonā atlicis vien noskaidrot labākās bobsleja četrinieku ekipāžas. Phjončhanas olimpiskajā trasē uz starta stāsies arī Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa četrinieki. Sacensību sākums plkst. 8:30.

Melbārdis mēģinās reabilitēties par neveiksmi divniekos, Ķibermanis – turpināt iesākto

Divnieku sacensības abiem Oskariem noslēdzās ar mainīgām sekmēm. Jaunākais – Ķibermanis – aizvadīja lieliskus mačus, izcīnot sudraba godalgu, savukārt vecākais, proti, Melbārdis, neveiksmīga otrā brauciena dēļ noslīdēja uz 12. vietu. Devīto vietu izcīnīja Uģis Žaļims, kurš gan četrinieku mačos nepiedalīsies.

Tātad Dienvidkorejas trase sacensību režīmā jau iepazīta, un labāk tajā veicies Ķibermanim. Oskaram un viņa ierastajai stūmēju brigādei – Matīsam Miknim, Jānim Jansonam un Raivim Zīrupam šajā sezonā četrinieku mačos bijuši gan kāpumi, gan kritumi. Sanktmoricas posmā rencēnietis Ķibermanis pirmoreiz karjerā PK posmā kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Tomēr tā ir arī vienīgā reize šosezon, kad Oskaram izdevies kāpt uz goda pjedestāla. Nākamā augstākā vieta līdz šim latviešu ekipāžai šajā sezonā bijusi septītā, kas iegūta Altenbergas posmā. Pasaules čempionātā Kēnigzsē Ķibermaņa ekipāžai arī neizdevās sevi līdz galam apliecināt – 10. vieta.

Kā jau ierasts, Ķibermaņa četrinieks allaž ir viens no trim, četriem spēcīgākajiem startā. Turklāt Oskars, izcīnot otro vietu divnieku mačos, apliecinājis, ka Phjončhanas trasē jūtas visai komfortabli un spēj cīnīties ar itin visiem. PK kopvērtējumā rencēnietis ieņem 12. pozīciju, izlaizdams pirmos divus posmus Ziemeļamerikā.

Oskaram Melbārdim savukārt divnieku sacīkstes izvērtās neveiksmīgas. Pēc pirmā brauciena Melbārdis/Strenga ieņēma sesto vietu, taču pēc otrā brauciena latvieši nokrita par veselām sešām vietām zemāk.

Melbārdi četrinieku kamanās jau vairākas sezonas nemainīgi iestumj Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga. Sezonas sākumu ekipāža izlaida, jo Oskars dziedēja muguras savainojumu. Tomēr Soču olimpiādes vicečempionu rezultāti šosezon pakāpeniski kāpuši uz augšu – ja Altenbergas posmā latvieši uzrādīja 11. rezultātu, tad vēlāk Sanktmoricā izcīnīts sudrabs, savukārt iepriekšējā posmā Īglsā – uzvara.

Viens no Melbārža ekipāžas trumpjiem, protams, būs starts. Ja divniekos šajā bobsleja elementā labāk veicies Ķibermanim, tad četriniekos labākus rezultātus uz sezonas beigām sācis uzrādīt Latvijas pieredzējušākais pilots. Pasaules čempionātā Oskara, Daumanta, Arvja un Jāņa cerības uz pjedestālu izdzēsa neveiksmīgais trešais brauciens – rezultātā nācās palikt soli aiz labāko trijnieka.

Cīņa starp Pēteru, Holkombu un Kasjanovu par uzvaru PK kopvērtējumā

Sezonas kopvērtējuma pirmo vietu ieņem krievu pilota Aleksandra Kasjanova ekipāža, no kuras par nieka 14 punktiem atpaliek šveicietis Riko Pēters. Trešajā vietā esošais Stīvens Holkombs no līdera atpaliek nedaudz vairāk – 57 punktus.

Interesanti, ka Pēters un Kasjanovs 2016./17. gada sezonas septiņos aizvadītajos posmos uzvarējuši tikai vienreiz katrs. Kasjanovam līdz goda pjedestālam šosezon izdevies aizsniegties vien divas reizes, savukārt Pēteram – trīs.
Tomēr nez kāda izskatītos kopvērtējuma tabula, ja visos posmos būtu piedalījies Johanesa Lohnera četrinieks.

Vācietis izlaida otro posmu Leikplesidā, savukārt tika diskvalificēts Īglsā. Visās Vācijas trasēs – Altenbergā, Vinterbergā un Kēnigszē – uzvarējis tieši Lohners, kuram arī ir visvairāk uzvaru.

Latviešu pilotiem laimējies ar izlozi - ar pirmo numuru startēs Ķibermanis ar savu stūmēju brigādi, savukārt Melbārža četrinieks trasē dosies kā astotie. Sacensību sākums plkst. 8:30.

PK kopvērtējums pirms pēdējā posma

V.PilotsValstsPunkti
1.Aleksandrs KasjanovsKrievija1275
2.Riko PētersŠveice1261
3.Stīvens HolkombsASV1218
4.Aleksejs StuļņevsKrievija1208
5.Frančesko FrīdrihsVācija1088
6.Niko ValtersVācija1084
7.Johaness LohnersVācija1067
8.Bendžamins MaiersAustrija1056
9.Maksims AndrianovsKrievija1008
10.Džastins KripssKanāda960
12.Oskars ĶibermanisLatvija809
14.Oskars MelbārdisLatvija739
22.Uģis ŽaļimsLatvija352

Izmantotie resursi:
IBSF | International Bobsleigh & Skeleton...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-18 22:19, pirms 7 gadiem
Jāpatur īkšķi arī par Pēterīti,lai noceļ krievam to GLOBUSU... tieši tā kā to šodien izdarīja Vons , nostumjot Kasju no 3.v. kopv.

     [+] [-]

, 2017-03-18 23:12, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: Jāpatur īkšķi arī par Pēterīti,lai noceļ krievam to GLOBUSU... tieši tā kā to šodien izdarīja Vons , nostumjot Kasju no 3.v. kopv.
Tur jau vēl Holkombs reāli var iejaukties. Es pat viņu uzskatu par galveno pretendentu uz uzvaru kopvērtējumā. Un Stuļņevs divos pēdējos posmos arī bijis labāks par Kasjanovu.

Vispār palika sajūta, ka Korejas trasē starta ieskrējienam ir ļoti liela nozīme, jo divnienos neviens no lēnajiem startētājiem netika augstāk par 10. vietu. Tas vieš cerības attiecībā uz mūsējo rezultātiem.

     [+] [-]

, 2017-03-19 07:24, pirms 7 gadiem
Izloze kā dāvana, cerams OSis lielais to izmantos!!