Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Kaufmanis atgriezīsies sacensību apritē Eiropas kausa posmā Siguldā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kaufmanis atgriezīsies sacensību apritē Eiropas kausa posmā Siguldā
Foto: bobslejs.lv

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) informē, ka no ceturtdienas līdz sestdienai Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē gaidāmi Eiropas kausa posmi bobslejā un skeletonā. Pirmo reizi sezonā uz starta dosies Dāvis Kaufmanis. Vēl bobslejā startēs 18 gadus vecais Renārs Grantiņš, bet skeletonā Latviju pārstāvēs Siguldas skeletona akadēmijas sportisti.

Ceturtdien un piektdien no plkst.10.00 notiks sacensības skeletonā, katru dienu divus braucienus aizvadot sievietēm un vīriešiem, jo Siguldā būs dubultais Eiropas kausa posms. Piektdien plkst.15.00 gaidāmas bobsleja sacensības vīriešu divnieku ekipāžām un sievietēm monobobā, bet sestdien no plkst.15.00 vēlreiz uz starta dosies divnieki vīriešiem un arī sacensības divniekos sievietēm.

Siguldas posmā Latviju bobslejā pārstāvēs Dāvis Kaufmanis un 18 gadus vecais Renārs Grantiņš, kurš līdz šim startējis tikai jaunatnes līmeņa sacensībās, tostarp iegūstot astoto vietu jaunatnes olimpiskajās spēlēs Sanktmoricā 2020.gada janvārī. Lielāka pieredze 22 gadus vecajam Dāvim Kaufmanim, kurš gan pērnā gada nogalē savainojuma dēļ oficiālos mačos nestartēja. Toties savā karjerā Dāvis Kaufmanis braucis ne tikai Eiropas, bet arī pasaules kausā un pērnā gada janvārī Īglsā, kopā ar brāli Lauri Kaufmani, Ivo Danu Kleinbergu un Arni Bebrišu, kļuva par pasaules junioru čempionu četriniekos.

Skeletonā Latviju pārstāvēs mūsu jaunie Siguldas skeletona akadēmijas audzēkņi. Kopumā sacensībās piedalīsies vairāk nekā piecpadsmit valstu pārstāvji ne tikai no Eiropas, bet arī no ASV, Malaizijias un Ķīnas. Skeletonā startēs arī Igaunija, ko šajā sezonā pārstāv Dārta Zunte, savukārt Anna Saulīte - Austriju.

Visas dienas līdzjutējiem ieeja trasē bezmaksas, bet LBSF mājaslapā būs vērojama arī sacensību tiešraide.

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/cetu...