Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs un Bendika vasaras biatlona PČ sasniedz supersprinta finālu

Agris Suveizda

Rastorgujevs un Bendika vasaras biatlona PČ sasniedz supersprinta finālu
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Dmitrijs Suļžics/f64

LETA. Biatlonisti Andrejs Rastorgujevs šodien Igaunijā pasaules čempionātā vasaras biatlonā 4,5 kilometru supersprinta kvalifikācijā bija ātrākais un kā vienīgais no Latvijas sportistiem iekļuva finālsacensībās. Arī dāmu konkurencē kvalificējās viena Latvijas pārstāve - Baiba Bendika.

Pirmajā no četrām kvalifikācijas grupām Rastorgujevs divās šautuvēs nekļūdījās ne reizi un bija ātrākais 18 sportistu konkurencē, finišu sasniedzot 11 minūtēs un 18,8 sekundēs. Cits Latvijas sportists Edgars Mise ar piecām kļūdām šautuvē ieņēma 14. vietu, no tautieša atpaliekot vienu minūti un 12,9 sekundes.

Otrajā kvalifikācijas grupā ar piecām kļūdām desmit šāvienos astotais finišēja Renārs Birkentāls, distanci veicot 12 minūtēs un 13,1 sekundē. Savukārt trešajā kvalifikācijas grupā ar četriem neaizvērtiem mērķiem 11. pozīcijā ierindojās Aleksandrs Patrijuks, finišējot pēc 12 minūtēm un 22,1 sekundes.

Bendika pirmajā šaušanā kļūdījās divreiz, otrajā - vēl reizi, savā kvalifikācijas grupā ieņemot ceturto vietu 17 biatlonistu konkurencē un 28,4 sekundes zaudējot uzvarētājai slovākietei Paulīnai Batovskai-Fialkovai, kura ar vienu kļūdu šaušanā finišēja 12 minūtēs un 59,9 sekundēs.

Sandra Buliņa ar trim kļūdām šaušanā savā grupā ieņēma devīto vietu 16 sportistu vidū un grupas uzvarētājai čehietei Terezai Vobornīkovai, kura šaušanā kļūdījās divreiz un finišēja 13 minūtēs un 27,6 sekundēs, zaudēja 43,3 sekundes. Trešajā grupā devīto vietu 16 biatlonistu konkurencē ieņēma Annija Keita Sabule, bet 11. vietu - Sanita Buliņa. Sabule ar trim kļūdām pirmajā šaušanā uzvarētājai horvātietei Anikai Kožicai, kura vienreiz kļūdījās šaušanā un finišēja 13 minūtēs un 35,3 sekundēs, zaudēja 31,7 sekundes, bet Buliņa ar piecām kļūdām desmit šāvienos - 33,4 sekundes.

Finālsacensības 7,5 kilometru supersprintā ar 30 sportistu līdzdalību arī tiks aizvadīts šodien. Pasaules čempionāts vasaras biatlonā Otepē notiks līdz 25. augustam.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-08-23 17:47, pirms 3 nedēļām
..šausmas