Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvijas puiši Otepē neiekļūst PČ vasaras biatlonā supersprinta finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas puiši Otepē neiekļūst PČ vasaras biatlonā supersprinta finālā
Foto: Reiko Kolatsk/Biathlon Otepää

LETA. Latvijas juniori Rihards Lozbers, Matīss Meirāns un Kristiāns Kārlsbergs ceturtdien Igaunijā pasaules čempionātā vasaras biatlonā 4,5 kilometru supersprintā finālā neiekļuva.

Savā kvalifikācijas grupā Lozbers divās šautuvēs kļūdījās četrreiz, nopelnot 11. vietu 21 sportista konkurencē un finišējot 58,2 sekundes aiz ātrākā rezultāta īpašnieka čeha Daniels Malušeka, kurš šāva precīzi un trasi veica 11 minūtēs un 50 sekundēs.

Meirāns ar septiņām kļūdām desmit šāvienos ieņēma 17. vietu, līderim zaudējot divas minūtes un 32,2 sekundes.

Otrā kvalifikācijas grupā Kārlsbergs ar piecām kļūdām šaušanā ieņēma desmito vietu 21 biatlonista kvalifikācijas grupā, labākā rezultāta īpašniekam čeham Vladimiram Kocmānekam, kurš ar divām kļūdām šautuvē finišēja 12 minūtēs un 25,7 sekundēs, zaudējot minūti un sešas sekundes.

7,5 kilometru supersprinta finālā, kas notiks ceturtdien un kurā varēja iekļūt ar vismaz devīto vietu savā grupā, startēs 30 biatlonisti.

Ceturtdien supersprintā startē arī Latvijas juniores Estere Volfa, Elza Bleidele un Enia Kalniņa.

Pasaules čempionāts vasaras biatlonā Otepē notiks līdz 25. augustam.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-22 15:03, pirms mēneša
mja... cerīgi... aug jaunā "tūristu"paaudze. Nu, labi, vismaz nodarbojas ar sportu, nevis dropē vārturūmē..

  +1 [+] [-]

, 2024-08-22 18:12, pirms mēneša
Lozbers ir dzimis 2009. gadā, tikai 15 gadus vecs, šajos mačos sacenšas ar 4-6 gadus vecākiem čaļiem.

Volfa finālā 6. vietā (ar otru ātrāko slēpošanas laiku, Bleidele 16.).

     [+] [-]

, 2024-08-22 18:30, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Lozbers ir dzimis 2009. gadā, tikai 15 gadus vecs, šajos mačos sacenšas ar 4-6 gadus vecākiem čaļiem.

Volfa finālā 6. vietā (ar otru ātrāko slēpošanas laiku, Bleidele 16.).
Tieši tā. Volfa tiešām ļoti labi nestartēja. Pirmajā šaušanā,jā,sanāca kļūdīties 3 reizes,bet pēc tam labi saņēmās. Arī Bleidele bija tiešām laba. Ja skatās Milānas virzienā, tad paņemot 4 no Bendiku, abām māsām Buliņām, Volfas un/vai Bleidele varētu sanākt diezgan cienījama stafetes komanda,kas varētu, ja viss ļoti labi sastājas pacīnīties par top 10. Par Volfu runājot,tad viņa jau bija līdzīgos ātrumos kā dažas juniores,kas jau startējušas pasaules kausos un ir tikušas top 40,kādreiz pat top 30.

Forši,ka pieminēji Lozberu. Karlsbergs un Meirāns arī startēja labi, bet Lozbers, zinot savu vecumu, tiešām it vienkārši fantastisks. Viņam ir 15 gadi, ir dzimis 2009.gadā,takā viņam jau šogad palika 15 gadi,nevis vēlāk paliks 16.gadi. Nebalsoju, jo neizgāju pilnībā visas šodienas starta listei ar gandrīz 100 dalībniekiem,bet viņš varētu būt pats jaunākais no visiem un jau tagad, nepieminēja rakstā, bet palika dažas vietas aiz top 30 un ātrumā arī ļoti labs,jo to dabūja ar 4 kļūdām šaušanā. Kā jau teici, ka šeit startē līdz pat 21 gadam laikā takā ir,kas pat ir 6 gadus vecāki. Negribas neko piesaukt, bet, ja Lozbers cītīgi trenēsies, tad viņš noteikti varētu nākamais Rastorgujevs, kas cīnās par pašām augstākajām vietām.

     [+] [-]

, 2024-08-22 18:38, pirms mēneša
Calvin rakstīja: mja... cerīgi... aug jaunā "tūristu"paaudze. Nu, labi, vismaz nodarbojas ar sportu, nevis dropē vārturūmē..
Un jebkurā gadījumā,manuprāt,sportistus saukt par "tūristiem" ir ļoti nepareizi,jo visi ir sportisti un nekur nedodas atpūsties kā tūristi dodas skatīties sportus. Ir vērts tomēr paskatīties un padomāt, cik sportā vispār ir milzīga konkurence.