Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

PK ieguvēja biatlonā pēc pusgada pārtraukuma un kredītkaršu skandāla atkal kopā ar izlasi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PK ieguvēja biatlonā pēc pusgada pārtraukuma un kredītkaršu skandāla atkal kopā ar izlasi
Žilija Simona. Foto: Tobias Schwarz/AFP.

Šonedēļ pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja biatlonā francūziete Žilija Simona atgriezās izlasē pirmo reizi kopš martā notikušajām Pasaules kausa noslēdzošajām sacensībām un jūnijā izcēlušās kredītkaršu skandāla.

Kad šonedēļ Francijas valstsvienība biatlonā sāka treniņnometni, tā bija pirmā reize gan kopš pagājušās Pasaules kausa sezonas noslēguma martā, gan kopš jūnijā izcēlušās kredītkaršu skandāla, kad olimpiskā vicečempione jauktajā stafetē Žilija Simona trenējas kopā ar izlasi.

Francijas biatlonistei Žilijai Simonai izvirzītas divas apsūdzības par krāpšanos ar kredītkartēm. Tieši izlases kolēģe Žustīne Braisā-Bušē un izlases atbalsta personāla pārstāvis bija iesnieguši sūdzību par Simonu. Ir ziņots, ka krāpšana 1600 eiro apmērā notikusi saistībā ar Blink festivālu pagājušajā gadā, un par to iesniegtas sūdzības šī gada sākumā. Tad par šo atgadījumu tika informēta arī biatlona izlase. Daži medijos bija izskanējis, ka pagājušās sezonas labākajai biatlonistei draudēja līdz pat piecu gadu cietumsods.

Neskatoties uz situāciju, kas izraisīja nemierus un negatīvu atmosfēru, Simona sezonu pabeidza Francijas izlasē. Tā bija viņas visu laiku labākā, jo francūziete kļuva par 2023. gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju.

Taču pēc Pasaules kausa noslēdzošajām sacensībām Holmenkollenā (Norvēģija) Simonai nav bijis nekāds kontakts ar pārējām izlases biatlonistēm, un viņa gandrīz nemaz nav parādījusies sabiedrībā. Šī gada pasaules čempione iedzīšanā nepiedalījās lielākajā daļā vasaras sacensībās, kurās bija pieteikusies, tostarp Blink festivālā un zvaigžņu šovā “City Biathlon” Vīsbādenē, kas bija biatlona sabiedrības veltījums divām titulētajām norvēģu biatlonistēm Martei Olsbu Roiselannei un Tirilai Ekhofai, kuras šī gada martā beidza karjeru.

Augustā Simona satika Norvēģijas izlases biatlonistes, kad viņas arī trenējās augstuma treniņnometnē Francijā. Francūziete pēc tam apstiprināja, ka cer atgriezties izlasē, taču nedaudz uztraucas par to, kā tas varētu izvērsties. “Par to noteikti būs konfrontācija ar treneriem un menedžeriem, tas ir skaidrs. Es nevēlos iedziļināties sīkāk, bet es ļoti gaidu, kad lietas tiks atrisinātas,” viņa sacīja franču laikrakstam Le Dauphiné.

Pēc Francijas izlases prezentācijas 2023./2024. gada sezonai komanda sākusi savu septīto un priekšpēdējo treniņnometni pirms sezonas sākuma novembrī.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn