Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Ekhofa vasarā bija mata tiesu no karjeras beigšanas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ekhofa vasarā bija mata tiesu no karjeras beigšanas
Tirila Ekhofa PK posmā Holmenkollenā. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Martā titulētā Norvēģijas biatloniste Tirila Ekhofa paziņoja, ka turpinās sportistes karjeru, bet jūlijā jau bija domājusi paziņot par karjeras beigām, jo pārgurums bija nomocījis tik tālu, ka bija sasniegusi “zemāko punktu”.

Olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos pilnu medaļu komplektu izcīnījusī Tirila Ekhofa uzvarēja sprintā Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Holmenkollenā. Drīz pēc tam viņa paziņoja, ka turpinās karjeru, bet jūlijā jau grasījās padoties.

Ekhofa pēc grūtās ziemas sezonas jutusies ļoti sagurusi. Turklāt viņai radās problēmas ar miegu. Dažos periodos miega problēmas bija tik aktuālas, ka daudzkārtējai pasaules čempionei nācās lietot miega tabletes. Vasarā Tirila sasniedza “zemāko punktu” un bija par mata tiesu no tā, lai beigtu karjeru, neskatoties uz to, ka ārējā fasāde sociālajos medijos liecināja par kaut ko pavisam citu.

29 uzvaras PK posmos izcīnījusī Ekhofa bija reģistrējusies populārajam Blink slēpošanas festivālam augusta pirmajā nedēļā, taču dažas dienas pirms slēpošanas festivāla pienāca ziņa, no 32 gadus vecās biatlonistes, ka viņa ir nogurusi un sacensībās nestartēs, jo bija jāpaņem pārtraukums.

Taču tagad Ekhofai ir izdevies atrast savu motivāciju, entuziasmu treniņiem un dzīvesprieku. Viņa pateicas par to saviem mīļajiem, visai sporta un medicīniskā atbalsta sistēmai un ne mazāk svarīgi savam draugam Enundam Lidam Biglendam. “Viņš ir bijis laipns un rūpīgs. Viņš ir labs. Viņš ir izcils,” saka titulētā biatloniste.

Lai gan Ekhofa slikti trenējusies maijā, jūnijā un jūlijā, viņai ir ambīcijas par labiem rezultātiem sezonā, kas sāksies pēc pusotra mēneša. Vienīgi viņa nav pārliecināta par to, kāda patiesībā ir forma, jo Tirila nav piedalījusies ne treniņnometnēs, ne sacensībās. Toties viņa zina, ka viņai patīk biatlons.

“Biatlons ir diezgan muļķīgs sporta veids. Tu slēpo un šauj pa melniem mērķiem. Bet zināt ko? Tas man sagādā lielu prieku,” noteic Ekhofa.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn

     [+] [-]

, 2022-10-11 20:39, pirms 2 gadiem
Priecājos, ka Ekhofa tika pāri šai situācijai. Sieviešu biatlons ļoti iegūst, ja viņa piedalās sacensībās. Un nepiekrītu viņai, ka biatlons ir muļķīgs sporta veids