Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Trīs soda apļi otrajā šaušanā Rastorgujevam liedz pacīnīties par augstu vietu

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Trīs soda apļi otrajā šaušanā Rastorgujevam liedz pacīnīties par augstu vietu
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik

Pēc teicami iesāktām 10 km sprinta sacensībām Pasaules kausa posmā Oberhofā Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs nopelnīja trīs soda apļus stāvus šaušanā un nespēja uzlabot savu šīs sezonas labāko rezultātu, finišējot 40. vietā. Dubultuzvaru izcīnīja brāļi Bē, bet šīs sezonas lielākais atklājums Sturla Holms Lēgreids parūpējās par pilnu Norvēģijas pjedestālu.

Andrejs Rastorgujevs startēja ar 24. numuru un guļus šaušanā ieradās kā divdesmitais ātrākais. Trāpīdams visus piecus šāvienus, alūksnietis pie 4.1 km atzīmes ieņēma vietu labāko desmitniekā, no trešās vietas atpaliekot vien par 6.6 sekundēm. Tomēr diemžēl liktenīga Rastorgujevam atkal izrādījās pēdējā šaušana, kurā viņš šoreiz kļūdījās pirmajā, trešajā un ceturtajā šāvienā, kā rezultātā finišā atkrita līdz pat 40. pozīcijai (+2:02.2). Atsevišķi distancē Latvijas vadošā biatlonista ātrums šodien bija 19. labākais starp visiem dalībniekiem (nedaudz vairāk kā par minūti aiz Juhannesa Bē). Rastorgujeva labākais rezultāts šajā sezonā joprojām palikusi 21. vieta, kas tika sasniegta sezonas pašā pirmajā startā - 20 km individuālajā distancē Kontiolahti, Somijā.

Pārējie Latvijas sportisti palika ārpus labāko astoņdesmitnieka 106 sportistu konkurencē. 22 gadus vecais madonietis Edgars Mise spēja iztikt tikai ar vienu soda apli, nopelnītu otrajā šaušanā, kas finišā viņam deva 88. pozīciju (+4:00.4). Savukārt 29 gadus vecais Roberts Slotiņš no Cēsīm pēc vienas kļūdas šaušanā guļus un 68. pozīcijas, ierodoties uz otro ugunslīniju, trāpīja tikai vienu no pieciem šāvieniem un finišā atkrita līdz pat 96. vietai (+4:24.7).

Sacensību galvenais favorīts Juhanness Tinness Bē pēc precīzas pirmās šaušanas pieļāva kļūdu savā priekšpēdējā šāvienā stāvus. Tas gan viņam netraucēja šodien svinēt karjeras piecdesmito individuālo uzvaru pasaules biatlona elites sacensībās. Kā vienīgie bez soda apļiem palikušie sportisti starp līderiem šodien bija viņa tautieši Tarjei Bē un Sturla Holms Lēgreids, kā rezultātā trešo reizi šosezon norvēģi aizņēma visu goda pjedestālu (abas iepriekšējās reizes bija decembra sprinta sacensībās Hohfilcenē).

Bez sezonas pirmā goda pjedestāla palika Itālijas sportists Lukass Hofers, kurš PK posmos nav ticis trijniekā kopš 2019. gada marta. Šodien viņš ar vienu soda apli izcīnīja ceturto vietu. Diezgan lielu ātrumu distancē šodien rādīja visi Zviedrijas izlases vadošie biatlonisti, taču kļūdas šaušanā stāvus nevienam neļāva tikt pieciniekā. Gan Martins Ponsiluoma, gan Jespers Nelins, kuri uz otro šaušanu ieradās bez kļūdām, abi nopelnīja pa diviem soda apļiem. 25 gadus vecais Ponsiluoma noslēdza labāko sešinieku.

"Sajūta ir patiešām laba. Šajā Ziemassvētku pārtraukumā aizvadīju ļoti labus treniņus ar savu brāli Tarjei. Izcīnīt uzvaru kopā ar viņu ir tas, kas man biatlonā patīk visvairāk," pēc savas piecdesmitās uzvaras atzina 27 gadus vecais Juhanness Tinness Bē.

Rīt Pasaules kausa piektais posms Oberhofā turpināsies ar iedzīšanas sacīkstēm. Sievietēm starts paredzēts pulksten 13:45 pēc Latvijas laika, kad distancē ar 21. numuru dosies arī Baiba Bendika nepilnu pusotru minūti aiz līderes norvēģietes Tirilas Ekhofas, bet vīrieši startēs pulksten 15:45.

10 km sprints vīriešiem, PK 5. posms, Oberhofa (Vācija)

V.SportistsValstsLaiksKļūdas
1.Juhanness Tinness BēNorvēģija25:12.00+1
2.Tarjei BēNorvēģija+10.80+0
3.Sturla Holms LēgreidsNorvēģija+21.60+0
4.Lukass HofersItālija+32.40+1
5.Juhanness DāleNorvēģija+35.21+0
6.Martins PonsiluomaZviedrija+52.00+2
7.Simons DestjēFrancija+54.20+1
8.Fabjēns KlodsFrancija+56.00+1
40.Andrejs RastorgujevsLatvija+2:02.20+3
88.Edgars MiseLatvija+4:00.40+1
96.Roberts SlotiņšLatvija+4:24.71+4

Pasaules kausa 5. posms, Oberhofa (Vācija)

DatumsLaiksNotikumsZeltsSudrabsBronza
08.01.12:30Sprints (S)Ekhofa (Norvēģija)H. Ēberga (Zviedrija)Hauzere (Austrija)
15:15Sprints (V)J.T. Bē (Norvēģija)T. Bē (Norvēģija)Lēgreids (Norvēģija)
09.01.13:45Iedzīšana (S)
15:45Iedzīšana (V)
10.01.12:30Jauktā stafete
15:40Jauktā pāru stafete

PK kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Juhanness Tinness BēNorvēģija488
2.Sturla Holms LēgreidsNorvēģija421
3.Juhanness DāleNorvēģija380
4.Tarjei BēNorvēģija375
5.Sebastians SāmuelsonsZviedrija367
6.Emiljēns ŽakelēnsFrancija351
37.Andrejs RastorgujevsLatvija73

  +9 [+] [-]

, 2021-01-08 16:46, pirms 3 gadiem
Viss kā parasti Rastorgujevs kā pēdējā šautuves psiholoģiski sadedzis, bija jau cerība, ka šodien beidzot kkas būs, bet nu 3 kļūdas atkal pēdējā šautuvēs vienkārši murgs.. Mise kā parasti šauj stabili, bet diezvai varētu to pašu Bendiku noslēpot Un Slotiņš jau neliksies mierā, kamēr nebūs putnus apšāvis vietējos, ja saliktu tos abus kopā stabils top 60 vecis sanāktu!

  +3 [+] [-]

, 2021-01-08 16:52, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Viss kā parasti Rastorgujevs kā pēdējā šautuves psiholoģiski sadedzis, bija jau cerība, ka šodien beidzot kkas būs, bet nu 3 kļūdas atkal pēdējā šautuvēs vienkārši murgs.. Mise kā parasti šauj stabili, bet diezvai varētu to pašu Bendiku noslēpot Un Slotiņš jau neliksies mierā, kamēr nebūs putnus apšāvis vietējos, ja saliktu tos abus kopā stabils top 60 vecis sanāktu!
Mjā. Man tāpat kā Kreipānam pēc Slotiņa šaušanas rūgts kamolītis kaklā... Mise tikai pāris mačos ir izrādījis ātruma pazīmes, bet parasti ir lēns. Nu vismaz šauj precīzi.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-08 16:53, pirms 3 gadiem
Pat nav ko te piebilst.

     [+] [-]

, 2021-01-08 16:53, pirms 3 gadiem
tūrists - ja nav kazai piens, tad nav. Moka sevi un visus citus. Šaut kā nemāk - tā nemāk!

  +3 [+] [-]

, 2021-01-08 17:00, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Mjā. Man tāpat kā Kreipānam pēc Slotiņa šaušanas rūgts kamolītis kaklā... Mise tikai pāris mačos ir izrādījis ātruma pazīmes, bet parasti ir lēns. Nu vismaz šauj precīzi.
Gan jau Slotiņš cer uz OS tikt un mest mieru, bet nu ja mēs tik vāji punktus lasīsim tad uz OS neaizbrauksim ar pilnu komandu, jo Rastorgujevs arī īpaši mūs nevelk ar savām 30-40 vietām.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-08 17:06, pirms 3 gadiem
Izrādās, ka Pekinas olimpiādes atlases sistēma atšķiras no iepriekšējām. Kvalifikācija jau sākusies - no šīs sezonas pirmā posma līdz nākamās sezonas otrajam semestrim. Pilnu komandu varēs pieteikt TOP 20 izlases. Ieskaitē vērtēs 12 labākos startus - seši sprinti, trīs stafetes, viena 20 km distance, viena jauktā pāru stafete un viena jauktā komandu stafete. Šāda vērtēšana Latvijas vīriem varētu dot labākas izredzes nekā tad, kad vērtēja visus mačus, jo ir cerība, ka var izšaut gan Rastijs, gan vēl kāds. To gan jāizdara visiem vienos mačos un sešas reizes... Labu rezultātu jauktajā solo stafetē dabūsim (Rastijs+Bendika) un arī jauktajā komandu stafetē var dabūt daudzmaz pieklājīgus punktus, pirmajos posmos ieliekot Rastiju + X + Bendiku.

Šobrīd redzamie notikumi gan liecina, ka mūsējiem nāksies cīnīties par individuālajām kvotām (katram dzimumam pa 12). Tās piešķirs pēc IBU kvalifikācijas punktiem, un ieskaite sāksies ar šīs sezonas trešo trimestri.

https://cdn.dosb.de/user_upload/Ath...

  +3 [+] [-]

, 2021-01-08 17:16, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Gan jau Slotiņš cer uz OS tikt un mest mieru, bet nu ja mēs tik vāji punktus lasīsim tad uz OS neaizbrauksim ar pilnu komandu, jo Rastorgujevs arī īpaši mūs nevelk ar savām 30-40 vietām.
IBU nepublicē IBU kvalifikācijas punktu sarakstu, grūti saprast, cik reāli uz olimpiādi ir tikt vēl kādam mūsējam, neskaitot Rastorgujevu un Bendiku (abi 99,99%, ja turpina startēt un ar veselību OK). Un daudz kas būs atkarīgs arī no tā, kuras 20 izlases brauks ar pilnu sastāvu, un ar kuriem biatlonistiem būs jācīnās mūsējiem. Ļoti iespējams, ka tas viss kļūs skaidrs tikai pēc paša pēdējā starta.

Ja paskatās šobrīd, tad krietni labāki IBU-Q punkti ir Misem - 92,43. Patrijukam 109,06, bet Slotiņam 115,25 (vidējais labāko trīs sacensību rezultāts trīs trimestros). Kā tas ir uz citu sportistu fona, kuru izlases netiks TOP 20, nezinu. Domāju, ka nepietiekami.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-08 17:16, pirms 3 gadiem
Interesanti cik shis jautrais chalis izmaksaa LV un nodoklju maksaataajiem. interesanti arii buutu zinaat cik LV biatlona projekts viss kopumaa izmaksaa, kaadi ir izvirziitie meerkji un terminji un darbiibas, ja rezultaati nav sasniegti noteiktajaa laikaa. shaubos, ka jebkuram jaunaam censonim ir ljoti motiveejoshi redzeet kaa biatlona stafetees LV izlasi kaa pirmo apdzen pa apli kaa rezultaataa visi chetri "sportisti" pat netiek trasee

     [+] [-]

, 2021-01-08 17:17, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Izrādās, ka Pekinas olimpiādes atlases sistēma atšķiras no iepriekšējām. Kvalifikācija jau sākusies - no šīs sezonas pirmā posma līdz nākamās sezonas otrajam semestrim. Pilnu komandu varēs pieteikt TOP 20 izlases. Ieskaitē vērtēs 12 labākos startus - seši sprinti, trīs stafetes, viena 20 km distance, viena jauktā pāru stafete un viena jauktā komandu stafete. Šāda vērtēšana Latvijas vīriem varētu dot labākas izredzes nekā tad, kad vērtēja visus mačus, jo ir cerība, ka var izšaut gan Rastijs, gan vēl kāds. To gan jāizdara visiem vienos mačos un sešas reizes... Labu rezultātu jauktajā solo stafetē dabūsim (Rastijs+Bendika) un arī jauktajā komandu stafetē var dabūt daudzmaz pieklājīgus punktus, pirmajos posmos ieliekot Rastiju + X + Bendiku.

Šobrīd redzamie notikumi gan liecina, ka mūsējiem nāksies cīnīties par individuālajām kvotām (katram dzimumam pa 12). Tās piešķirs pēc IBU kvalifikācijas punktiem, un ieskaite sāksies ar šīs sezonas trešo trimestri.

https://cdn.dosb.de/user_upload/Athletenservice/Peking_2022/internationale_Qualifikationskriterien/Beijing_2022_-_Qualification_System_-_Biathlon_V1.0_20191126.pdf
Dīvaini kāda vīru izlasei daļa ar jauktajām stafetēm..

  +2 [+] [-]

, 2021-01-08 17:20, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Dīvaini kāda vīru izlasei daļa ar jauktajām stafetēm..
Tādi ir noteikumi. No jauktajām stafetēm puse punktu Nāciju ieskaitē aiziet vīriešiem, puse sievietēm.

     [+] [-]

, 2021-01-08 17:22, pirms 3 gadiem
bobiits rakstīja: tūrists - ja nav kazai piens, tad nav. Moka sevi un visus citus. Šaut kā nemāk - tā nemāk!
Bet tu esi lupata.

     [+] [-]

, 2021-01-08 17:23, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tādi ir noteikumi. No jauktajām stafetēm puse punktu Nāciju ieskaitē aiziet vīriešiem, puse sievietēm.
Un no tās pāru stafetes!?

     [+] [-]

, 2021-01-08 17:34, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Un no tās pāru stafetes!?
No abām.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-08 17:38, pirms 3 gadiem
Kāds varbūt māks sīkāk pastāstīt, no kurienes piķi ņem Slotiņš? Ja tie ir valsts līdzekļi, tad es kā nodokļu maksātājs labprātāk viņa vietā redzētu kādu jauno kadru, kuram vismaz ir potenciāls augt, savukārt, ja tie ir privātie līdzekļi, tad visu cieņu šim kungam par apņēmību gadu gadiem trenēties un braukāt pa pasauli, redzot, ka rezultāts nav un nebūs.

     [+] [-]

, 2021-01-08 18:07, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: No abām.
Varbūt zini kādi sastāvi šonedēļ jauktajai un pāru stafetei?
Dīvaini, ka baas notiek vienā dienā..

  +1 [+] [-]

, 2021-01-08 18:14, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Varbūt zini kādi sastāvi šonedēļ jauktajai un pāru stafetei?
Dīvaini, ka baas notiek vienā dienā..
PK posmos viņas vienmēr notiek vienā dienā...
tikai PČ tagad atsevišķi.

     [+] [-]

, 2021-01-08 18:21, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Dīvaini kāda vīru izlasei daļa ar jauktajām stafetēm..
kaut kāds dīvainis iemaldījies biatlonā nekā dīvaina biatlonā nav!
pirmo sezonu sāki biatlonam sekot, ka viss liekas dīvains?

     [+] [-]

, 2021-01-08 18:23, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Varbūt zini kādi sastāvi šonedēļ jauktajai un pāru stafetei?
Dīvaini, ka baas notiek vienā dienā..
Lasīju, ka vēl arī Patrijuks ir Oberhofā un laikam arī Sabule. Domāju, ka pāros startēs Rastorgujevs un Bendika, bet komandu stafetē uzsāks Sabule un Buliņa, bet vīri būs Mise un Patrijuks. Hm, ļoti iespējams, ka mūsu vīri nemaz netiks pie startēšanas, jo dāmas apsteigs par apli.

     [+] [-]

, 2021-01-08 18:28, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: kaut kāds dīvainis iemaldījies biatlonā nekā dīvaina biatlonā nav!
pirmo sezonu sāki biatlonam sekot, ka viss liekas dīvains?
Negudrējies par cik stafetēs mums vāji rezultāti pārāk daudz neesmu sekojis līdz, šogad lielāka interese, jo OS tuvojas.
Nu kvalifikācija ir stipri īpatnēja, biatlonam sekoju līdz jau kopš tās sezonas, kad Bricis dabuja bronzu PČ Pokļukā taka nu jau gadi 20 tuvojas

     [+] [-]

, 2021-01-08 18:29, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Lasīju, ka vēl arī Patrijuks ir Oberhofā un laikam arī Sabule. Domāju, ka pāros startēs Rastorgujevs un Bendika, bet komandu stafetē uzsāks Sabule un Buliņa, bet vīri būs Mise un Patrijuks. Hm, ļoti iespējams, ka mūsu vīri nemaz netiks pie startēšanas, jo dāmas apsteigs par apli.
Patrijuks cerams atkopies pēc Covid un uz slēpēm būs konkurētspējīgāks.

     [+] [-]

, 2021-01-08 18:40, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Patrijuks cerams atkopies pēc Covid un uz slēpēm būs konkurētspējīgāks.
Bricis tajā intervijā baigi slavēja Patrijuku un paredzēja, ka šosezon noteikti izšaus.

     [+] [-]

, 2021-01-08 18:52, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bricis tajā intervijā baigi slavēja Patrijuku un paredzēja, ka šosezon noteikti izšaus.
Kurā intervijā? neesmu dzirdējis

     [+] [-]

, 2021-01-08 19:01, pirms 3 gadiem
Kādām augstām vietām...!!!!???
Slotinš varēja ,iebraukt medaļās,ja šautu precīzi un ātri brauktu...
Virsraksts Rastorgujevam ļoti glaimojošs...

     [+] [-]

, 2021-01-08 21:48, pirms 3 gadiem
Rastorgujevam nesanāk, nesanāk, bet viņš tomēr nemet plinti krūmos un mēģina vēlreiz.