Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Vasaras biatlona 1. posmā vīriešu konkurencē uzvaras Birkentālam un Patrijukam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vasaras biatlona 1. posmā vīriešu konkurencē uzvaras Birkentālam un Patrijukam
Renārs Birkentāls. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Biatlona federācija informē, ka pagājušajā nedēļas nogalē Cēsīs norisinājās vasaras biatlona pirmais posms. Vīriešu distancēs uzvaru svinēja Renārs Birkentāls un Aleksandrs Patrijuks, kamēr dāmām individuālajā distancē labākā bija Annija Keita Sabule, bet sprintā Sandra Buliņa.

Latvijas Biatlona federācija informē, ka pagājušajā nedēļas nogalē slēpošanas un biatlona centrā Cēsīs norisinājās pirmais posms Latvijas čempionāts vasaras biatlonā. Dalībnieki sacentās divas dienas, piedaloties dažādās distancēs.

Piektdien tika aizvadīta individuālā distance uz rolleriem, kur lielākajai daļai no vecuma grupām bija jāveic pieci apļi un četras šautuves. Elites grupās piedalījās gandrīz visi izlases sportisti. Vīru konkurencē 15 kilometru distancē ar izcilu šaušanu uzvarēja Renārs Birkentāls, otro vietu ieņēma Aleksandrs Patrijuks bet trešo Edgars Mise. Turpretī dāmām 12,5 kilometru distancē uzvaru ar četrām kļūdām šaušanā izcīnīja Annija Keita Sabule, otrā ierindojās Sanita Buliņa, bet trešā Sandra Buliņa.

Svētdien sportisti turpināja cīnīties sprintā. Vīrieši veica 10 kilometru distanci, kur ar vienu soda apli čempiona titulu izcīnīja Aleksandrs Patrijuks, kuram tikai 15 sekundes ar diviem soda apļiem piekāpās Renārs Birkentāls. Arī sprintā Edgars Mise izcīnīja trešo vietu, līderim zaudējot 34 sekundes. Sievietēm bija jāveic 7,5 kilometru gara distance. Ar vienu kļūdu guļus šaušanā uzvaru izcīnīja Sandra Buliņa, tikai par četrām sekundēm apsteidzot māsu Sanitu Buliņu, kamēr trešo vietu ieņēma Annija Keita Sabule. Jāpiemin, ka sievietēm konkurenci izrādīja arī juniores. Individuālajā distancē Estere Volfa ar trīs kļūdām pēc rezultāta bija otrā aiz Annijas. Savukārt Elza Bleidele, kura sprintā parādīja labu šaušanu un ātrumu trasē, uzrādīja līdzvērtīgu gala rezultātu Sanitai.

Šīs arī bija atlases sacensības uz pasaules čempionātu vasaras biatlonā, kas norisināsies no 24.-27.augustam Slovākijā. Latvijas izlasi pārstāvēs Andrejs Rastorgujevs, Renārs Birkentāls, Aleksandrs Patrijuks, Annija Keita Sabule, Sanita Buliņa un Sandra Buliņa.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Biatlona federācija

     [+] [-]

, 2023-08-01 13:43, pirms gada
a kur Andrejs?

     [+] [-]

, 2023-08-01 16:40, pirms gada
Izskatās, ka večiem jaunajai sezonai gatavojas visi pieci, kuriem ir PK kvalifikācija (arī Lūsis un Rastorgujevs). Dāmām pēc Baibas izkrišanas palikušas tikai trīs ar PK. Kāda vīzija ir federācijai - sūtīs uz IBU posmiem Volfu un Bleideli, lai viņas cenšas izpildīt kvalifikāciju (ar 0 vai 1 šaušanā tas pat varētu izdoties)? Vai arī mēģinās trijatā nosargāt vietu nāciju kausa TOP 23? Tas bez Baibas gan jebkurā gadījumā neizskatās reāli.

     [+] [-]

, 2023-08-01 19:38, pirms gada
Nu dāmām, ja nebrauks stafetes un nebūs 4, kas var startēt nevarēs saglabāt 3 vietas.

     [+] [-]

, 2023-08-01 20:37, pirms gada
Kvalifikācijas ir līdz 31.decembrim.Nu neizskatās diez ko cerīgi visiem un visām viņas saglabāt.
Volfa ar Bleideli junioru kausos kuļas par protokola otru pusi,tad ko viņām darīt IBU kausos,jo tur tomēr pārsvarā skrien otrie sastāvi.

     [+] [-]

, 2023-08-01 22:07, pirms gada
Easton77 rakstīja: Nu dāmām, ja nebrauks stafetes un nebūs 4, kas var startēt nevarēs saglabāt 3 vietas.
Arī ar stafešu punktiem, manuprāt, nepietiktu.

     [+] [-]

, 2023-08-01 22:13, pirms gada
letinbee rakstīja: Kvalifikācijas ir līdz 31.decembrim.Nu neizskatās diez ko cerīgi visiem un visām viņas saglabāt.
Volfa ar Bleideli junioru kausos kuļas par protokola otru pusi,tad ko viņām darīt IBU kausos,jo tur tomēr pārsvarā skrien otrie sastāvi.
Nav pie rokas dati par mūsējo IBU kvalifikācijas punktiem un to derīguma termiņiem. Bet jā, trim (Lūsim, Sandrai Buliņai un Sabulei) kāda brīdī varētu rasties grūtības ar to. Īpaši Sandrai un Sabulei, jo, šķiet, ka IBU kausā tomēr ir vieglāk dabūt nepieciešamos punktus, bet mūsu meitenes Bendikas prombūtnē acīmredzot startēt pasaules kausa posmos. Lai gan daļā nedēļas nogaļu ir iespējams apvienot PK ar IBU kausa posmiem.

     [+] [-]

, 2023-08-01 23:35, pirms gada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Nav pie rokas dati par mūsējo IBU kvalifikācijas punktiem un to derīguma termiņiem. Bet jā, trim (Lūsim, Sandrai Buliņai un Sabulei) kāda brīdī varētu rasties grūtības ar to. Īpaši Sandrai un Sabulei, jo, šķiet, ka IBU kausā tomēr ir vieglāk dabūt nepieciešamos punktus, bet mūsu meitenes Bendikas prombūtnē acīmredzot startēt pasaules kausa posmos. Lai gan daļā nedēļas nogaļu ir iespējams apvienot PK ar IBU kausa posmiem.
Kvalifikācija ir pirmajam trimestrim,kura laikā ir atkal jāizpilda kvalifikācija,lai varētu startēt nākošajā trimestrī.
PK ar IBU kausu vairs vienas nedēļas ietvaros apvienot nevar.
Pa lielam problēma ir naudiņā.Lai tiktu pie naudiņas,vajag rezultātu,bet lai uztaisītu rezultātu vajag naudiņu un tā mēs uz priekšu netiekam.

     [+] [-]

, 2023-08-02 08:03, pirms gada
letinbee rakstīja: Kvalifikācija ir pirmajam trimestrim,kura laikā ir atkal jāizpilda kvalifikācija,lai varētu startēt nākošajā trimestrī.
PK ar IBU kausu vairs vienas nedēļas ietvaros apvienot nevar.
Pa lielam problēma ir naudiņā.Lai tiktu pie naudiņas,vajag rezultātu,bet lai uztaisītu rezultātu vajag naudiņu un tā mēs uz priekšu netiekam.
Kvalifikācija var būt derīga arī trim nākamajiem trimestriem, ja tā ir izpildīta iepriekšējā trimestrī (kvalifikācijas punkti ir derīgi trīs nākamos trimestrus).

Kāpēc vairs nevarēs apvienot IBU un PK? Daudzas komandas to izmantoja.