Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas junioru izlasēm pasaules čempionāts noslēdzies

Jānis Celmiņš

9.janvārī Latvijas puišu izlase ceturtdaļfinālā spēlēja pret Ķīnas izlasi, bet diemžēl spēle noslēdzās par labu Ķīnas izlasei ar rezultātu 9:3, savukārt Latvijas meiteņu izlase aizvadīja pārspēli pret Čehijas valstsvienību par trešo vietu apakšgrupā, kur spēle noslēdzās par labu Čehijas vienaudzēm ar rezultātu 5:2.

Latvijas puišu izlases treneris Raimonds Vaivods: "Čempionāts ir noslēdzies ar zaudējumu ceturtdaļfinālā Ķīnai. Ķīnas komanda čempionātā līdz tam demonstrēja labu, bet ne ļoti pārliecinošu sniegumu izpildījumā. Par to liecināja arī spēles sākums, kurā mūsu puišiem bija iespēja pat iegūt vairākus punktus un tā bija pārāka arī izpildījumā. Turpinājumā puiši nesaprotamu iemeslu dēļ sāka sasteigt metienus (laiks 20,5 minūtes pēc 4.enda), kas rezultējās ar kļūdām spēkos un akmeņu vadīšanā. Lūzums notika 4.endā, kurā virkne kļūdu mūsu spēlētāju izpildījumā lika mest Andrim pēdējo akmeni četrās pēdās pret četriem Ķīnas akmeņiem. Lai arī pārtraukumā puiši tika nomierināti un uzmundrināti, ķīnieši pēc tā sāka izsišanas taktiku likvidējot visus mūsu komandas centienus atspēlēties. Kopumā ir aizvadīts labākais turnīrs komandas pastāvēšanas laikā, kā izpildījuma, tā sadarbības ziņā. Uzteicama bija spēlētāju stabilitāte un kopējais mikroklimats, taču joprojām visiem daudz jāstrādā pie mentālās puses. Iegūta nenovērtējama pieredze, iespaidi un emocijas. Tagad atpūtīsimies, jo iekrāts pamatīgs nogurums. Paldies visiem, visiem par atbalstu".

Čempionāts puišu izlasei:

Spēles - 7
Komandas izpildījums (%) - 74,70%
Sišanas metieni - 78,90%
Mājas metieni - 67,2%
Precīzākais spēlētājs - Kristaps Vilks 78,60%
Vidēji iegūtie punkti - 8,4
Vidēji zaudētie punkti - 4,7
Pēdējā metiena (hammera) efektivitāte - 60%

Sacensību kopvērtējumā mūsu puišu komanda ieņēma 6.vietu 23 valstu konkurencē, kamēr Latvijas meiteņu izlase apakšgrupā ieņēma 4. vietu, nekvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Latvijas meiteņu izlases trenere Santa Blumberga: “Meiteņu izlasei čempionāts šoreiz noslēdzās netiekot līdz ceturtdaļfinālam, kas mums visām, protams, ir neliels sarūgtinājums. Tomēr atskatoties uz čempionātu kopumā, domāju, ka varam priecāties par lielisku pieredzi spēlējot šāda līmeņa sacensībās ar Eiropas un pasaules labākajām komandām. Komandas lielākajai daļai priekšā vēl vairāki čempionāti un šis ir tikai solis tuvāk uzvarām nākotnē. Liels lepnums par Madaras un Evelīnas sniegumu kā skipam un vice skipam. Viņām šis bija pirmais šāda līmeņa turnīrs spēlējot šajās pozīcijās. Tā pat prieks par Zanes un Megijas izpildījumu, jo viņām šis ir tikai pirmais gads spēlējot kērlingu un meitenes parādīja sevi no labākās puses par spīti lielajam uztraukumam. Priecē arī Lauras atgriešanās pēc 2 sezonu izlaišanas un viņas lielais cīņas spars. Lieliskas emocijas, vērtīga spēļu pieredze un kopības sajūta. Paldies visiem, kas sūtīja laba vēlējumus un atbalstīja meitenes.”

Izšķirošās spēles par iekļūšanu A grupā norisināsies šodien. Pēc Latvijas laika 10:00 sāksies pusfināla spēles gan puišu, gan meiteņu konkurencē, bet 15:00 būs finālspēles.

Pasaules junioru kērlinga čempionāta B grupas sacensības no 3. līdz 10. janvārim notiek Zviedrijā, Estersundā. Tajā piedalās 44 komandas puišu un meiteņu konkurencē no 27 valstīm.