Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Latvijas izlases kandidātos iekļauts ASV dzimušais volejbolists Miks Ramanis

Latvijas izlases kandidātos iekļauts ASV dzimušais volejbolists Miks Ramanis
Miks Ramanis. Foto: BYU Men's Volleyball

Latvijas vīriešu volejbola izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām iekļauts 20 gadus vecais Miks Ramanis, kura vārds plašākam līdzjutēju lokam līdz šim bijis svešs.

Latvijas volejbola federācija pavēstījusi, ka poļu speciālista Mihala Gogola vadītajiem Latvijas izlases treniņiem jūnija izskaņā gatavs pievienoties ir arī 196 cm garais otrā tempa spēlētājs Miks Ramanis, kurš pārstāv Brigama Janga Universitāti (BYU) Amerikas studentu čempionātā - NCAA. “Cougars” rindās Ramanis aizvadījis savu pirmo sezonu, tiekot iekļauts MPSF konferences simboliskajā pirmgadnieku komandā.

Ramaņa vecāki ir ar latviešu saknēm. Tāpēc Mikam piedzimstot bija tiesības gan uz ASV, gan Latvijas pilsonību. Tomēr, tā kā dokumenti Latvijas pilsonībai tika nokārtoti astoņus mēnešus vēlāk, birokrātisko procedūru ir vairāk. Šobrīd Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) izskata pieteikumu par Ramaņa pāriešanu Latvijas volejbola pilsonībā, pēc kuras būs iespējama viņa dalība oficiālās Latvijas izlases spēlēs. Lēmums tiek gaidīts jūlijā.

Kā daudzi mūsu tautieši ASV arī Ramanis ar volejbolu iepazinās bērnībā Mičiganā, Latviešu centra “Garezers” vasaras nometnē, kur populārākā spēle bija volejbols.

“Vakarā volejbola spēles prožektoru gaismā skatījās visi. Man vienmēr gribējās spēlēt uz lielā laukuma,” atceras Miks, piebilstot, ka lielu pateicību ir parādā saviem vecākiem, kuri lielu laiku pavadījuši, veidojot video rullīšus, ko nosūtīt augstskolām.

Volejbolists stāsta, ka volejbolu sācis spēlēt 6. - 7. klasē, bet nopietnāk tam pievērsies 14 gadu vecumā. 16 gadu vecumā Ramanis piedzīvoja strauju progresu, un koledžas sāka piedāvāt stipendijas.

Vēl vidusskolas komandā Latvijas izlases kandidāts divreiz tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju.

“Mana drauga Zigurda Līča paps Ervīns sakontaktējās ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) un aizsūtīja informāciju par mani Latvijas vīriešu izlases koordinatoram Arturam Vitkovskim,” par savu nokļūšanu kandidātu sarakstā saka volejbolists.

“Pēdējā laikā esmu redzējis gandrīz katru Latvijas izlases spēli. Man ar datorprogrammas palīdzību patīk spēli sadalīt pa elementiem – aizsardzība, servēšana utt. – un skatīties to šādā griezienā. Zinu, ka Gogols grib uzbūvēt komandu ar citu identitāti. Domāju, ka varu palīdzēt aizpildīt “caurumus”. Latvijas izlases ir tuvu Eiropas “top16”, un pietrūkst pavisam maz. Mums ir laba izlase - bloķētāji, servētāji, uzbrucēji... Jāstrādā smagi un jāuzlabo sniegums, šī mums tagad ir ļoti laba izlases paaudze un mēs varam būt nākotnē daudz augstāk Eiropā,” domā spēlētājs.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā startēs B grupā kopā ar Austrijas un Somijas valstsvienībām.

Latvijas izlases spēles EČ kvalifikācijā

Dat.LaiksSpēleVieta
03.08.Austrija - Latvija
06.08.18:00Latvija - SomijaValmieras OC
17.08.Somija - Latvija
21.08.17:00Latvija - AustrijaZemgales OC

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/


, 2022-06-27 15:50, pirms 2 gadiem
Čalis ar nopietnu pieeju (spēļu analīze). Kas zina, varbūt tiešām lietaskoks.
, 2022-06-27 17:45, pirms 2 gadiem
"Volejbolists stāsta, ka volejbolu sācis spēlēt 6. - 7. klasē, bet nopietnāk tam pievērsies 14 gadu vecumā."- cik tad viņam bija 6.-7. klasē???
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvija Eiropas U-18 čempionāta atlases turnīru Rīgā beidz ar uzvaru pār Ungāriju

Latvijas volejbolisti šodien Rīgā Eiropas U-18 čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas sacensības beidza ar uzvaru, ar 3-1 (25:23, 23:25, 25:23, 25:15) pieveicot Ungāriju, bet finālturnīram kvalificējoties Turcijai un Austrijai.
Latvijas U18 volejbola izlase. Foto: CEV
3

Latvijas U18 volejbolisti Rīgā piedzīvo vēl vienu zaudējumu Eiropas atlasē

Šodien Rīgā Eiropas U-18 čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas sacensību spēlē Latvijas volejbolisti ar 1-3 (25:27, 25:23, 22:25, 25:27) zaudēja Austrijai.